Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Volvo Konya'ya geliyor
2007/07/11 13:44
Volvo Konya'ya geliyor
Otomobil fabrikası kurmak için bir süredir uğraş veren Konya'ya Volvo göz kırptı

Otomobil fabrikası kurmak için bir süredir uğraş veren Konya, Kulu ilçesinden işçilerin yoğun olarak çalıştığı İsveç'e, ''Konya'ya iş makinesi fabrikası kurulması'' teklif götürüyor.
Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, kentin 5 bin CNC tezgahı ve buna paralel büyüklükteki otomobil yedek parça üretim kapasitesiyle belli bir noktaya geldiğini belirtti.
Konya sanayisinin geldiği noktadan daha ilerilere gidebilmesi için otomobil, iş makinesi ya da kamyon fabrikası gibi entegre bir yatırıma ihtiyacı olduğunu anlatan Büyükhelvacil, ''Bugüne kadar dünyadaki otomotiv firmalarıyla çeşitli görüşmelerimiz oldu, ancak şu ana kadar somut bir netice alınamadı. Ancak bu tür yatırımlar zaman ister. Bu nedenle böyle bir yatırım için çabamız sürüyor'' dedi.
Konya'nın Kulu ilçesinden giden gurbetçilerin yoğun olarak İsveç'te çalıştığını, bu nedenle İsveç ile Kulu arasında güçlü bağlar kurulduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:
''Öyle ki Kulu'nun en büyük caddesi İsveç'in Başbakanlarından Olof Palme'nin ismini taşıyor. İsveç'in de zaten yabancı işçilerin ülkelerine döndürülmesiyle ilgili bir politikası var. Bu durumu göz ününde bulundurarak, İsveç'in ünlü otomotiv devi Volvo'ya, Konya'ya iş makinesi fabrikası kurulması için teklif götürüyoruz. Konya sanayisinin altyapısı ve yatırım şartlarıyla ilgili hazırladığımız dosyaları, geçtiğimiz günlerde Konya'da incelemeler yapan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkililerine teslim ettik. Bu kurum bizim adımıza, İsveç Hükümeti ve Volvo firmasına teklifte bulunup, Konya'ya söz konusu fabrikanın kurulması için görüşmeler yapacak.''
İş makinesi fabrikasının Konya'ya kurulması durumunda, orada çalışan Türk işçilerinden bir kısmının kendi memleketlerinde çalışma imkanı bulacağını ifade eden Büyükhelvacıgil, ''Bu durum, yabancı işçileri kendi memleketlerine göndermeye yönelik politikalar uygulamaya çalışan İsveç'in de yararına olacak'' diye konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com