Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Arapça eğitimde devrim
2007/07/12 13:51
Arapça eğitimde devrim


www.radyodershanesi.com adlı web sitesi, Konya il merkezinde bölgesel yayın yapan bir radyo ile işbirliği içinde Radyo ile Arapça Kursu Programı başlatarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Teknolojik alanda hızla gelişen ve büyüyen, iletişim alanında ise daralan ve küçülen dünyamızda, yabancı dilin, çok daha önemli bir konum arz eder hale gelmesi sebebiyle, www.radyodershanesi.com, halkımıza bir yabancı dil bilgisi kazandırmayı ve böylece bir eğitim ve kültür hizmeti sunmayı hedefliyor.
1 Haziran 2005 tarihinde , ''Radyo Dershanesi'' adıyla yayına giren programı, alanında uzun yılların deneyimine sahip Arapça Uzman Öğretici Salih Zeki KEŞ sunuyor.

Programla ilgili görüşlerine aldığımız, program sunucusu Arapça Uzman Öğretici Salih Zeki KEŞ, şunları ifade etti:

“Radyo İle Arapça Kursları Programı “Radyo Dershanesi”nin 15 yaşından 65 yaşına kadar çok farklı yaş ve meslek gruplarından dinleyicisi/öğrencisi var.
Programı hazırlayıp sunmaya karar verdiğim günlerde bu projemi destekleyen tek bir kişi dahi yoktu yanımda. Hatta öyle ki, projemi sunduğum ve radyolarında yayın talebinde bulunduğum, Konya’da yerel yayın yapan farklı iki radyo istasyonundan olumlu bir cevap alamadım ve yaklaşık 6 ay zaman kaybettim. Ancak bu beni ümitsizliğe sevk etmedi. Başvurduğum, üçüncü bir radyo istasyonu başvurumu kabul etti ve derslerin sunumuna başladık. İlk başta çoğu kimse ne olacağını, nasıl olacağını anlamamıştı. Fakat çok uzun bir süre geçmeden farklı yaş ve meslek gruplarından, büyük bir dinleyici kitlesi oluştu.
Dinleyici kitlesinin sabırlı ders takibi sonrasında, hiç beklenmedik düzeyde, oldukça memnun edici bir başarı grafiği ortaya çıktı. Temel Düzey derslerin sunumu 1 yıl süren programda, Orta Düzey dersler de yine 1 yıl devam etti. Bu süre zarfında, radyo dinleyicilerinin öğrenimlerini takip amacıyla şu ana kadar birçok deneme sınavı yapıldı ve hemen her sınavda % 90’ın üzerinde bir başarı oranı yakalandı. Deneme sınavlarına katılan dinleyicilerimize / öğrencilerimize, dijital radyodan uyku setine, battaniyeden çeyrek altına birçok hediye vererek motivasyonlarını artırmaya çalıştık.

Dinleyicilerin başarılarını artırmak için, canlı yayında soruları cevaplama, gündüz yayınını takip etme fırsatı bulamayanlar için programın gece tekrarını yayınlama ve 2004 yılından beri bölüm sorumlusu olarak çalıştığım MEB KONYA ÖZEL AKADEMİ ARAPÇA KURSLARI’nda, ücretsiz etütleri takip etme gibi daha başka imkânlar da sunduk. Radyo dinleyicilerinin ulaştığı bilgi düzeyi açısından vardığımız nokta oldukça sevindirici ve gelecekteki uygulamalar için ümit verici. Dinleyicilerimizin başarı serüvenlerini, www.radyodershanesi.com adlı sitemizde “Sizden Gelenler” bölümünde yayınladık. Konuya ilgi duyanlar siteden bu başarı öyküsünü okuyabilir ve “Örnek Dersler” bölümünde yer alan sesli dersleri dinleyebilirler.




Programın yayınını geç fark edenlerden gelen talepler doğrultusunda, bu programın Konya dışındaki radyolarda da yayınlanması fikri oluştu. Yapılan görüşmeler neticesinde Aksaray, Karaman, Niğde, Malatya, Gaziantep ve Kayseri illerimizde gerek yerel gerekse bölgesel yayın yapan radyolarımızla temasa geçilerek programın yayınına başlandı.
Özellikle çevrelerinde bir dershane olmayan veya olup da gerek vakit yetersizliği, gerek ekonomik gerekse sair özel şartlar nedeniyle dershaneye gidemeyen insanımıza bu hizmeti ulaştıran radyolar Türkiye’de farklı ve yararlı bir hizmete imza atmış oldular.
Şu anda www.radyodershanesi.com ‘ da ana sayfada yer alan radyo linkleri tıklanarak programın, farklı gün ve saatlerde takip imkânı bulunmakta.

Bu hizmetin yaygınlaşması ve ülke insanının yabancı dil öğrenmeye istekli daha geniş kitlelere ulaştırılması için, Türkiye’de ulusal yayın yapan radyolarımızla da görüşmelerimiz sürüyor. Bu bağlamda ulusal yayın yapan radyolarımızdan, programımızı yayınlamaları için ilgi ve destek bekliyor, yakın gelecekte “Radyo Dershanesi” tüm yurttan takip edilebilecek olmasını diye ümit ediyorum.”

“Radyo Dershanesi” 'nin şu anda kayıtlı 1000’e yakın dinleyicisi bulunmakta.

Radyo Dershanesi dinleyicileri, halen www.arapcaegitimi.com ve www.radyodershanesi.com adlı siteler üzerinden, program sunucusu Salih Zeki KEŞ'le irtibat kurarak anlamadıkları bölümlerle ilgili ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti alabiliyorlar.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com