Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Arınç:Bu da halkın muhtırası
2007/07/23 03:34
Arınç:Bu da halkın muhtırası

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin seçimde büyük başarı sağladığını belirterek, “Bu halkın muhtırasıdır. Halkın cevabıdır, davranışıdır. Muhtıra, birilerine hatırlatmaktır” dedi.


Oyunu kullanıp seçimi Manisa'da izleyen TBMM Başkanı Bülent Arınç, sonuçları önce evinde takip etti, ardından partiye geldi. Arınç, daha sonra Tevfik Lav Tesisleri'ne gelerek açıklama yaptı. Arınç seçim sonuçlarının Türkiye ve parti için çok iyi olduğunu, bundan sonra daha da iyi hizmetler vereceklerini belirterek, “Seçim sonuçları ülkemiz için hayırlı olsun. AKP büyük bir başarı sağladı. İktidardayken oy oranını artırıp ikinci kez iktidar olan bir AKP ile karşı karşıyayız. Bu milletin başarısıdır. Millete şükran borcumuz var. Manisa'da başarılıyız. Türkiye'de 350 milletvekili çıkaracağız. Diğer partilerin toplamı, bir AKP etmiyor. Halkımızın bu kararı her türlü saygıya ve övgüye değer” diye konuştu.

Arınç, CHP'yi de değerlendirirken, “Şu ana kadar ana muhalefet partisi genel başkanı tek bir cümle söyleyememiştir. Seçim sonuçları CHP adına büyük bir başasızlıktır. Mevcut milletvekillerinin yarısını kaybetti. DSP ile işbirliği yapmasına rağmen alınan bu başarısızlık CHP tabanı tarafından değerlendirilecektir” diye konuştu. Arınç MHP için de “MHP diğer partilerin oy kaymasıyla barajı aştı. Oy oranlarına baktığımızda Genç Parti'den, Anavatan'dan, DP seçmenine kadar tabandan alınan desteklerle yüzde 14 oy aldı. Tek başına iktidar iddiasındaki partinin sadece 70 milletvekili çıkarması onlar adına başarısızlıktır. Seçim öncesi yaşanan gelişmeler daha seçim sonuçları tam olarak açıklanmadan bile etkisini göstermiştir. Anavatan seçimlere katılamadı. DSP seçimlere girememiştir. DYP, DP ismini almış ama aldığı yüzde 5 oyla genel başkanı istifa etmiştir” diye konuştu.

‘MİLLET HİÇBİRİSİNE YÜZ VERMEMİŞTİR’

Seçim sonrası Türkiye'de yeni bir siyasi yapılanmanın olduğunu belirten Arınç, muhafazakar demokrat, merkez kimliğiyle AKP'nin ana unsur olacağını söyledi. Arınç, “AKP karşısında bir büyük yapılanma da mümkün olabilir. Türkiye'nin iki eksenli yapılanmasının ülkeye çok yararlı olacağı düşüncesindeyiz” dedi. Seçim sırasında çok olumsuz propaganda yapanların, halkı tahrik edenlerin, AKP'yi vatan toprağını satan parti olarak gösteren partilerin hazin duruma düştüğünü savunan TBMM Başkanı Arınç, “Millet bunlara itibar etmemiş ve hiçbirisine yüz vermemiştir. Gerçekler ortadadır. AKP hizmet partisidir. Demokrasiyi öncelemektedir, halkımızın özgürlüklerinin gelişmesini öncelemektedir. Bunu bir başarı olarak görmek mümkündür. Diğer tüm partiler AKP'ye karşı demokrasi dışı, anayasa dışı kurumlardan medet umar hale gelmişlerdi. AKP'ye güç ve destek veren aziz milleti selamlıyorum” dedi.

Arınç seçim sonucunun halk muhtırası olduğunu söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

“Bu halkın muhtırasıdır. Halkın muhtırası derken, halkın seçimdeki cevabını ve davranışını söyledim. Muhtıra birilerine hatırlatmaktır. Demokrasinin balans ayarının seçimde ve sandıkta olduğunu söyledim. Demokratik ülkelerde halka gidersiniz. AKP iktidarına hukuk dışı davranışlarla çıkanlara halkın verdiği cevabı hatırlatmak isterim. CHP böyle bir akıbetle karşılaşacaktı. Bunu kendilerinden başka herkes biliyordu. Bir iktidara iş yaptırmamak için bugüne kadar hep olumsuz yolu seçen bir partinin başkalarından medet umarak AKP ile mücadelesini biz garipsiyorduk. Sosyal demokrat bir parti olduğunu ispat eden CHP'nin kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Bunu CHP tabanı çözecektir. DYP'nin böyle bir sonuca ulaşacağını da sayın Ağar'dan başka herkes biliyordu. Biz DP'nin yüzde 5'te olduğunu biliyorduk. DYP'ye bu cezayı müstahak gören halk, meclisteki demokrasi dışı davranışlarından vermiştir. Onlar sivil idareyi değil, başka güçleri tercih ettiler, seçimi bu gün değil o gün kaybettiler” diye konuştu.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com