Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Çankaya kimin ki?
2007/08/25 15:07
Çankaya kimin ki?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim konusunda halkın bir rejim sıkıntısı ve derdi olmadığını belirterek, “Köşelerinde ‘bir kale düştü’ diyecek kadar ileri gidenler var. Kale neresi ? bu kale kimin kalesiydi düştü? Şu anda iktidarda bulunanlar, bizler kim, nereden geldik, Çankaya kimin birilerinin mi? Yoksa 70 milyon vatan evladının mı? Çankaya hepimizin. Çankaya şunun bunun bir seçkinci grubun değil” dedi.

Başbakan Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası’nın 10. Genel Kurulu’na katıldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü binasında yapılan Genel Kurul’a Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, aynı zamanda sendikanın kurucuları arasında yer alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve bazı AKP milletvekilleri de katıldı. Sendikalı işçiler Başbakan Erdoğan’ı alkışlar ve pankartlarla karşıladılar.

- ARSLAN: “22 TEMMUZDAN DERS ALMAYANLAR VAR”-

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu’nun Divan Başkanlığı’na seçildiği genel kurulun açış konuşmasını Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı. Arslan, Türkiye’de demokrasinin “Fiili ve sanal darbelerle periyodik olarak kesintiye uğratıldığını” söyledi. Cumhurbaşkanı seçim sürecini de değerlendiren Arslan, “Toplum mühendislerinin ya da toplumsal terzilerin hala ölçü alıyor olmaları utanç vericidir. Çünkü toplum mühendislerinin, yakın zamanda yaşadığımız 22 Temmuz büyük demokrasi gerçeğinden hala ders almadıkları görülmektedir” dedi.
Arslan, Genelkurmay Başkanlığı’nın 27 Nisan tarihinde yaptığı açıklamayı “sanal muhtıra” olarak değerlendirerek, “Gerek biçimi gerek muhtevasıyla, Türkiye’de hala sanal endişelerin, sanal hedeflerin ve gerçekte toplumumuzun örf ve geleneklerini canlı tutma isteklerinin nasıl manipüle edilerek servis yapıldığını ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

-“HAZIM KAPASİTELERİ GENİŞLEMELİDİR”-

Demokrasi dışı arayışlara hevesli olanların “hazım kapasitelerinin” genişlemesi gerektiğini söyleyen Arslan şöyle konuştu:
“Halkımızın iradesini yok sayanlara değerleriyle mütcadele edenlere, 27 Mayıs darbesinden, 12 Mart muhtırasından, 12 Eylül darbesinden, 28 Şubat sürecinden ve nihayet 27 Nisan 2007 sanal muhtırasından sonra gereken cevabı vermiştir.”

-“YENİ DÖNEMİN YENİ LİDERİ”-

Hak-İş Başkanı Salim Uslu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle bahsederek, Erdoğan’ın “Yeni siyasi sürecin lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kürsüye çağırıyorum” dedi. Başbakan Erdoğan da “Türkiye Seninle gurur duyuyor” sloganı eşliğinde kürsüye çıkarak konuşmasına başladı.

-“EYLEM ‘ÖCÜ’ OLARAK ALGILANIYORDU”-

Erdoğan, sendikal mücadelenin önemine değindiği konuşmasında “Emeğin ve alınterinin en kutsal sayıldığı ve yüceltildiği bir kültürden geliyoruz” dedi. “Sendikal hareketin önündeki tüm engelleri kaldırmak boynumuzun borcudur” diyen Erdoğan, sendikaların da bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi. Geçmişte “grev, emek, eylem” gibi sözcüklerin “öcü” olarak algılandığını kaydeden Erdoğan, bunun sorumluluğunun geçmiş iktidarlarda olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin yeniden istikrar ortamını yakaladığı bir dönemde, “Ben şu kadar ücret istiyorum, vermezsen grev yaparım türü yaklaşımları görüyorum. 70 milyonun hesabını üzerinde hisseden biri olarak sizin fazla almazını ben de isterim ama ikimiz de gerçekleri görmek zorundayız” dedi.

Konuşmasında geçmiş iktidarları da eleştiren Erdoğan, işçilerden kesilen zorunlu tasarrufların kendi iktidarları döneminde ödendiğini, enflasyonun düşürülerek çalışanların ücretlerinin enflasyon karşısında erimediğini ve yolsuzluklarla mücadele edildiğini belirtti. Erdoğan, konut edindirme yardımı çerçevesinde kesilen paraların da ödenmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çağdışı kalmış bir kanunu değiştirdiklerine de ifade eden Erdoğan, AB’ye katılım süreciyle birlikte çalışma yaşamının daha çağdaş normlara kavuşacağını söyledi.

-“ÇANKAYA SEÇKİNCİLERİN Mİ?”-

Konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Başbakan Erdoğan 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 ile iktidara geldiklerini hatırlatarak, halen Türkiye’de rejim sıkıntısı yaşandığını söyleyenlerin olduğunu kaydetti. Halkın böyle bir sıkıntısını ve derdinin olmadığını belirten Erdoğan konuşmasında şöyle dedi:

“Köşelerinde ‘bir kale düştü’ diyecek kadar ileri gidenler var. Kale neresi? Bu kale kimin kalesiydi düştü? Şu anda iktidarda bulunanlar, bizler kim, nereden geldik? Çankaya kimin, birilerinin mi? Yoksa 70 milyon vatan evladının mı? Çankaya hepimizin. Çankaya şunun bunun bir seçkinci grubun değil.”
Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesine lafla ulaşılamayacağını vurgulayan Erdoğan, kimseyi dışlamayacakların söyledi. CHP’yi parlamentoya gelmediği eleştirmeye devam eden Başbakan Erdoğan, CHP’nin tavrını toplu iş sözleşmelerinde masadan kalkmaya benzetti



Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com