Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Erdoğan: PKK'ya terörist diyeceksin
2007/09/04 01:45
Erdoğan: PKK'ya terörist diyeceksin

60. Hükümet programı ile ilgili muhalefet partilerinin açıklamalarından sonra Başbakan Erdoğan kürsüye çıktı. Başbakan'ın ilk çağrısı DTP'ye oldu: ''PKK'ya terörist diyeceksin.''

Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin konuşmalarından sonra hükümet adına Başbakan Erdoğan konuşmaya başladı.

Başbakan Erdoğan, parti programına yönelik eleştirilere saygı duyduğunu bundan ders çıkardığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'ye PKK'yı bölücü örgüt olarak tanıması çağrısında bulundu.

Erdoğan, DTP'ye seslenerek ''başka ülkeler PKK'yı terör örgütü olarak görürken meclisin içinde bulunanlar da aynı tavrı göstermek durumundadırlar'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda hükümet programı üzerindeki eleştirilere cevap vermek üzere söz alan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında, kendisinden önce konuşan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün farklılıklarla ilgili sözlerine cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, ''Tabii ki farklılıklarımız yıkıcı olmayacaktır. Tabii ki farklılıklarımız zenginliğimiz olacaktır. Ama bu ifadeleri kullananlar, bölücü teröre destek veren bölücü örgütü, terör örgütü olarak ilan etmelidirler. Bunu Avrupa Birliği yapıyor, ABD yapıyor, şu yapıyor, bu yapıyor da, neden benim ülkemde, bu kutsal çatı altında oturanlar bunu yapamıyor. Bundan çekinmeyin. Çünkü bu çatı altında ortak değerlerimiz için mücadele veriyoruz. O zaman farkılılıklarımız zenginlik olur. Kusura bakmayın'' şeklinde konuştu.

ANAMUHALEFET SÖZCÜSÜ

Başbakan Erdoğan yapıcı olan eleştirileri saygıyla karşıladığını belirtirken ''Gönül isterdi ki burada hükümet programına eleştiriler ve katkılar gelseydi. Ancak görüyorum ki burada sadece kötülemek amacıyla muhalefet ediliyor. Ana Muhalefe Partisi'nin sözcüsü burada gazete küpürleriyle gelip (Başbakan'ın oğlu bakanların oğlu gemi almış) diyor. Bunları söylüyor ama gerçeği görmüyor; gemi inşaat sektörü hızla büyüyor. Dünyada bir yıldız gibi parlıyor..''

ALT KİMLİK ÜST KİMLİKTARTIŞMALARI

Başbakan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Sayın Baykal bizim (Alt kimlik üst kimlik kavramlarımızı eleştiriyor) Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Ülkemizde neler yaplıdığının farkında değil bazı arkadaşlar. Bakın Güneydoğu'ya yapılan yatırımların haddi hesabı yok.. Bizim tek doğrumuz var; Tek millet tek devlet tek bayrak! Bizi din eksenli parti olarak gösteriyorlar. Hayır biz demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin yanındayız.Sayın Baykal'ın döneminde reel faiz yüzde 40'tı şimdi yüzde 8.

Bu sırada Baykal oturduğu yerden gülerek ''Atıyorsunuz sayın Başbakan atıyorsunuz'' dedi..

Dönemimizde vergide tahsilatımızın düştüğü söyleniyor? Bunu neye göre söylüyorsunuz?

Bu sırada CHP'li Kemal Anadol laf atınca TBMM Başkanı Köksal Toptan devreye girerek ''Başbakan demokratik olarak söz hakkını kullanıyor, nasıl konuşacağını sizden mi öğrenecek?''

Başbakan Erdoğan, kısa bir sessizlikten sonra ''Merak etmeyin ben ne kadar konuşacağımı iyi bilirim. Süreyi de aşmam'' dedi..

Erdoğan daha sonra ''Turizm konusunda büyük ilerlemeler kaydettik. İstanbul'da boş otel yok. Bunlar deniz kum güneş için mi doldu? Antalya'ya büyük yatırımlar yaptık. Bundan sonra da Antalya'ya çok turist gelecek ve bunların çoğu kongreler için olacak.''

ILISU BARAJI

Başbakan Erdoğan yapımı süren barajlardan bahsederken DTP sıralarına dönerek ''Bakın Ilısı barajını ideolojik yaklaşımla görmeyin'' dedi.

Türkiye'nin 81 ilinin sorunlarını biliyorum hepsinin hesabını veririm. Çünkü ben 81 il nerede biliyorum.

İNSAN HAKLARI KONUSU

Bizim dönemimizde insan hakları ihlali sıfırdır. Ülkemde şu an işkence diye bir şey yoktur. Var sa ispatınız getirin. Bizi yalan yanlış haberlerle AİHM'e şikayet etmeyin!

Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

Hepimiz millete hizmet için varız. Siyasi partiler tabiî ki farklı görüşler belirteceklerdir. Bütün bunlar bu milli iradenin bir tecellisidir. Bunu saygın gördüğümüze göre o zaman millet bu ülkede Ak Parti iktidarı programını başarılı buldu ki bu oylarını artırarak devam ettirdi. Tabi ilginç olan şu, sene 1954 rahmetli Menderes'in oyunu artırarak iktirarını devam ettirmesi. Sene 2007 AK Parti iktidarında oyunu artırarak devam ediyor. Bunu görmezlikten gelemeyiz.

ALDIĞIMIZ OYA EMANET DİYENLER NEDEN PARTİ OLARAK SEÇİME GİRMEDİ?

Farklılıklardan bahsediliyor. Tabi ki farklılıkların hepsi bir olmayacak. Tabiî ki farklılıklarımız zenginliğimiz olacaktır. Bu ülkede bu farklılıkları ortaya koyanlar bölücü terörü de terör olarak ilan etmelidir. Bunu AB'si ABD'si yapıyor da benim ülkemde bu kutlu çatı altında olanlar neden yapmıyor. Bundan çekinmiyor. Niye çünkü bu çatı altında ortak değerler için mücadele vereceğiz. Farklılığımız o zaman zenginlik olur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı konusunda burada bir endişenin olması söz konusu olamaz. Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı tamamlanmıştır. İş bitmiştir. Ben üst kimlikle ilgili görüşlerimi ortaya koydum.

Güneydoğu ve doğuya yapılan devlet yatırımlarının tutarı 5.5 katrilyon liradır. Partim için emanet oylar ifadesini kullananlar kendilerine güveniyorlarsa parti olarak seçime girselerdi. Nerelerden nasıl oylar alındığını da çok iyi biliyoruz. Tüm bunlara rağmen AK Parti Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da verdiği hizmetlerin karşılığını almıştır.


ÜNİTER YAPIMIZ KONUSUNDA FARKLI ŞEYLER SÖYLEMİYORUZ

Temelde aynı şeyleri düşünüyoruz. Zaten burada da ifade edildi. Bizde bunu meydanlarda çok vurguladık. Bütün bunların hepsi bizi dört tane kavramda topluyor. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, ülke

Cumhuriyetin temel değerleri üzerinden siyaset yapmak fayda getirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletidir. Bu tartışılmaz. Bunlardan bir tanesini reddedemezsiniz.

Milli hassasiyetler hepimizin ortak payı. Kimsenin tekelinde değil, milli değerlerimiz noktasında hep beraber sahiplenmeliyiz. Çatışmacı kimlik siyaseti yerine kucaklayıcı Türkiye siyasi gütmektedir. Bu zamana kadar bunu yaptık. Bundan böylede bunu yapacağız.

Biz Türkiye partisiyiz. 70 milyonun hükümetiyiz. Bir ayrım olmaz.

BİZİM DÖNEMİMİZDE BANKALAR KARA GEÇTİ

Biz göreve geldiğimizde 22 banka fona devredilmişti. Hangi iktidar döneminde 22 banka fona devreldi. Bunun maliyeti neydi 40 milyar dolar. Acaba vurgun yolsuzluk diyorsunuz. Acaba bunların hangi birisi bizim dönemimizde oldu. 4 finans kuruluşu 46 banka bizim dönemimizde kara geçmiştir. Hepsi devletine vergisini öder hale gelmiştir. Biz bu hale getirdik.

YOLSUZLUK GERİLEDİ

Uluslar arası saydamlık örgütünün raporunu açıklıyorum. Türkiye yolsuzlukla mücadelede 75. sıradaydı. 60. sıraya geriledi. Halkı aldatmanın anlamı yok. Halk 22 Temmuz'da da aldanmadı.

ERDOĞAN İLE BAYKAL ARASINDA FAİZ ATIŞMASI

Başbakan Erdoğan'ın CHP Lideri Deniz Baykal'ın 1974 yılında Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde reel faizlerin yüzde 40 olduğu yönündeki sözleri Genel Kurul'da tartışma çıkardı. Erdoğan ve Baykal arasında kısa süreli bir atışma yaşandı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan konuşmak için izin alan Baykal, kürsüye gelerek Erdoğan'ın hakkındaki iddiasına yanıt verdi. Baykal şöyle konuştu:

''Durduk yerden bence hiç icabı yokken benim maliye bakanı olduğum dönemde reel faiz oranlarıyla ilgili iddialı bir söz etti. Açıkça dedi ki ''Sayın Baykal'ın 1974'te Maliye Bakanı olduğunda reel faiz yüzde 40'tır''. Bu açıklama Sayın Başbakan'ın. Öyle mi sayın Başbakan! Benim Maliye Bakanı olduğum dönemde yani 1974 yılında reel faiz yüzde 9'dur. Bunu sayın Başbakan'ın ve milletimizin takdirine sunuyorum.''
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com