Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İşte Çankaya'daki ilk resepsiyondan
2007/09/05 15:00
İşte Çankaya'daki ilk resepsiyondan

YENİ ŞAFAK İNTERNET-AJANSLAR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona çok sayıda davetli katıldı. Davete, bazı siyasi parti Genel Başkanı, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, bazı üst düzey komutanlar, yüksek yargı organları başkanları katıldı. Gül'ün konulkaları karşılaması ve tokalaşması 40 dakika sürdü.

YOĞUNLUK NEDENİYLE TRAFİK AKSADI


Cumhurbaşkanı Gül'ün kutlamalar için düzenlediği programa çok sayıda davetli katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan Köşkte davetlilerin araçları tek tek kontrol ediliyor, isimleri davetli listesinden kontrol ediliyor. Bu nedenle Köşk'ün protokol giriş kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle trafik de aksadı.


TOPTAN VE ERDOĞAN GELDİ


Giriş kapısının önünde oluşan trafik sıkışıklığını aşmak için, davetliler için Köşk'ün 5 numaralı kapısı da açıldı ve davetlilerin bir bölümü bu kapıya yönlendirdi. Kabule TBMM Başkanı Köksal Toptan saat 11.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11.40'ta geldi.


BAHÇELİ VE TÜRK DE KÖŞK'TE


Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile birlikte katıldı.




Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde resmi kabulüne, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Vekili Sacit Adalı, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partili milletvekilleri, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve partili bazı milletvekilleri, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili, eski bakanlar Abdüllatif Şener, Ali Coşkun ve Ertuğrul Yalçınbayır, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral ErdalCeylanoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı generaller, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un da aralarında bulunduğu diplomatik misyon temsilcileri, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Aktı, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri katıldı.



GÜL İLE ERDOĞAN POZ VERDİ


Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan tokalaşırken, gazetecilerin isteği üzerine poz verdiler.


Kabulü, çok sayıda gazeteci izledi. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilere hitaben, ''Sizinle de beraber olacağım'' dedi.

Davetlilere verilen ikramda, alkollü içkiler de yer aldı.


Davetliler arasında yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Koral, eliyle Cumhurbaşkanı Gül'ün yanağını okşadı.


Cumhurbaşkanı Gül'ü ilk tebrik eden ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrikini iletmesi sırasında gazetecilerin isteği üzerine Gül ve Erdoğan tokalaşarak poz verdi.


Davete çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon şefleri, milletvekillerinin yanı sıra yüksek yargı organlarının başkanları katıldı.

Gül'ün konukları karşılaması ve tokalaşması 40 dakika sürdü.


18 GENERAL KATILDI


Davete, ilk olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ geldi. Akdağ'ın ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Gül'ü tebrik etti.


Aralarında bir Orgeneral, 3 Korgeneral ve 14 de Tuğgeneral ve Tümgeneralin bulunduğu toplam 18 komutan da Gül'ü kutlayarak davete katıldılar.


Davette protokol sırası uygulanmaması nedeniyle, konuklar tek sıra halinde Gül'e tokalaştılar.


Başbakan Erdoğan da sıraya girerek Gül'ü kutladı ve davete katıldı. Davete katılanlardan bazıları Gül'le tokalaşırken kısa süreyle sohbet de ettiler.


BEYAZLI VEKİLLER


Davete katılanların tümüne yakını koyu renk ve siyah elbise giydikleri dikkat çekti. Davette AK Parti milletvekili Nükhet Hotar Göksel ve MHP milletvekili Meral Akşener beyaz ceket giyinen iki isim oldu.


ALKOLLÜ İÇKİ SERVİSİ


Kabulde içki servisi de yapıldı. Basın mensuplarının görüntü alması için oluşturulan platformun arka tarafına çeşitli alkollü içecekler yer aldığı masa koyuldu. Ancak, davetlilerin alkolo almadıkları gözlendi.


YEMİN TÖRENİNE KATILMAYAN ÇÖRTOĞLU, TEBRİK ZİYARETİNE GELDİ


Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM de yapılan yemin törenine katılmayan Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun tebrik ziyaretine gelmesi dikkat çekti. Törene, Çörtoğlu'nun yanı sıra Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Anayasa Mahkemesi üyesi Sacit Adalı katıldı.


ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLLİ


Gül'ün resepsiyona AK Parti milletvekillerinin tümüne yakını katılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı, ÖDP milletvekili Ufuk Uras, DTP'li Ahmet Türk, DSP'li Emrehan Halıcı ve bu partilere mensup yeni ve eski milletvekilleri de katıldı.


Eski bakanlardan Abdüllatif şener ve Ali Çoşkun'un yanısıra Başbakan Basın Sözcüsü Akif beki de davette yer aldı. Davete CHP'lilerin yanısıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bağımsız milletvekilleri Kamer Genç ve Mesut Yılmaz da katılmadı.


ABD BÜYÜKELÇİSİ WİLSON DA KATILDI


ABD Büyükelçisi Ross Wilson, İsrail Müsteşarı Sharon Bar-Li Saar ve Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello da davette katılanlar arasında yer aldılar. Lucibello'nun Gül ile uzun süreli sohbet etmesi dikkat çekti.


SEZER'İN VETOLU ELÇİSİ DE KATILDI


Davete Dışişleri Bakanlığı personeli otobüsle geldiler. Resepsiyona, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Müsteşarlık görevine atanmasını veto ettiği Müsteşarvekili Feridun Sinirlioğlu da katıldı.


Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı açıklamlarla dikkat çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da davete katılan meslek kuruluşu başkanları arasında yer aldı.


MUHARİP GAZİLER DE KATILDI


Muharip Gaziler Derneği yöneticilirenin de katıldığı resepsiyon, Büyük Resepsiyon Salonu'nda yapldı.


ŞOFÖRLER ÇİMLERE UZANDI


Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyona katılan davetlilerin şoförleri de Köşk'ün bahçesinde bulunan çimlere uzanarak yorgunluk attılar.


Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuklarını karşılamasının ardından resepsiyon salonundan dışarıya çıkarıldı.



Cumhurbaşkanı Gül, 7 Eylül Cuma günü ikinci bur resepsiyon vererek basın ve sivil toplum örgütleri temsilcilerini kabul edecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com