Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Turkcell görüntü ihalesini aldı
2007/09/07 11:13
Turkcell görüntü ihalesini aldı

Cep telefonu kullanıcılarına yeni iletişim olanakları sağlayacak Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesine katılan tek firma olan Turkcell, A tipi lisansı 321 milyon Avroluk teklifle kazandı.

Telekomünikasyon Kurumu'nda yapılan ihaleye katılan Turkcell, A tipi lisans için 311 milyon Avro teklif etti. Komisyonun isteği üzerine Turkcell, teklifi 10 milyon Avro artırarak, 321 milyon Avro'ya yükseltti. Bu tutarın, KDV ile birlikte yaklaşık 510 milyon dolar düzeyinde olduğu belirtildi. İhalede başka teklif olmadığı için B, C ve D tipi lisans ihaleleri iptal edildi.

Avea Vodafone France Telekom teklif vermediği ihaleye sadece Turkcell katıldı.

Türcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet başkanlığında Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv 'in de aralarında bulunduğu Turkcell heyeti ihaleye katıldı.


A Lisansı 252 milyon eoru, B Lisansı 224 milyon euro, C Lisansı 194 milyon euro, D Lisansı da 140 milyon euro.

Turkcell kapalı zarf usulü ile verdikler iteklifte, KDV hariç 311 milyon euro önerdi.

Daha sonra sözlü olarak yapılan artırmada 10 milyon euro artıran Süreyya Ciliv rakamı 321 milyon euro olarak açıkladı.

ÖDEME PEŞİN

İhale, Telekominikasyon Kurumu'nun onayı ile kesinlik kazanacak. Turkcell ödemiyi peşen yapmayı planlıyor. Öte yandan ihaleye katılmayan şirketlerin mahkemeye gidebileceği belirtildi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ihale sonrası yaptığı açıklamada, ihaleyi kazanmış olmaktan mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:

NELER GETİRECEK

3. Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3 G) iletişim dünyasının en önemli teknolojisi. Bugünkü teknolojiyi en az 20 misli hızlandıracak bir teknoloji. Bu teknolojiden Türk insanını mahrum bırakmak istemedik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Bu teknoloji sayesinde karada, havada, denezde hızlı bir şekilde geniş bant teknolojisiyle cep telefononuyla internete hızlı bir şekilde bağlanılacak. Görüntülü olarak da telefon görüşmesi yapılacak. Mobil televizyon uygulamaları da mümkün olacak. Biz Türkiye'ye ve teknolojiye yatırım yapıyoruz. hiçbir eksiğimiz kalmasın istiyoruz.

Onaylar verildikten sonra 3-ila 6 ay arasında yatırımlarımızı tamamladıktan sonra insanlar yakınlarına sadece sesle değil görüntülü bir şekilde ulaşılabilecek. Nüfusu en çok illerden başlayıp bütün Türkiye'ye yayacağız.

Bu teknoloji olmasa yatırımlarımızı 2. nesil teknolojilere yapmış olacaktık. Yatırımlarımızı yeni teknolojilere yaparak akıllı bir yatırım yapmış olacağız. Turkcell senede 400 milyon dolar yatırım yapıyor.

Türk insanını diğer insanlardan mahrum bırakmayan Türk Telekominikasyon Kurumu ve Ulaştırma Bakanlığı'na teşekkür ediyorum.''

Ciliv, Rekabet koşulları olsaydı ne kadara çıkardınız? sorusuna rakam belirtmedi.

Mevcut Turkcell aboneleri bu sistemi kullanabilecek mi? sorusu üzerine de, Ciliv, ''Bütün abonelerimize bu teknolojiyi kullandıracağız'' cevabını verdi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com