Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Söğüt'te birlik mesajı
2007/09/09 17:46
Söğüt'te birlik mesajı
Söğüt şenliklerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,beraber yürüyerek birlik mesajı verdiler.

Bu yıl 726'ncısı düzenlenen Söğüt şenliklerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz yılların aksine beraber yürüyerek birlik mesajı verdiler.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri başladı. Söğüt Hükümet meydanında Ertuğrul Gazi'nin büstü önünde toplanan protokol ve Yörükler, Mehter Takımının ardından Ertuğrul Gazi Türbesine kadar yürüdüler.

Yaklaşık 1 kilometrelik yolu beraber yürüyen kortejin önünde Başbakan, bakanlar ve siyasi parti liderleri yer aldı. Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birlikte yürüdüler. Erdoğan ve Bahçeli'ye BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'da eşlik etti.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Söğüt Şenliklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye birlikte yürümeyi teklif etmiş ancak Bahçeli bu teklifi geri çevirerek resmi protokolün arkasından partililerle birlikte yürümüştü. Bu ayrılık tören alanına taşmış, başbakan yuhalanmış ve pankart açılarak protesto edilmiş, Başbakan'ın yakın koruması ve yeğeni Ali Erdoğan yumruklanmış, AK Parti Tekirdağ otobüsünün de yolu kesilerek taşlanmıştı.

Bu yıl ise liderler omuz omuza yürürken, hükümet de törenlere büyük bir katılım gösterdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Adalet Bakanı M. Ali Şahin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanısıra Bilecik Valisi Musa Çolak, Söğüt Kaymakamı Mustafa Ünaldı, KKTC Büyükelçisi Dr. Tamer Gazioğlu de katıldılar.

Ertuğrul Gazi'den bu yana şenliklerin başlangıcı olan şenlik yürüyüşünü birlikte yapan liderler, yürüyüşün ardından Ertuğrul Gazi'nin Türbesini ziyaret ederek dua ettiler. Türbe çıkışı, şenlik alanına giden yolun kenarındaki Yörük çadırlarını ziyaret eden Başbakan ve beraberindekiler ardından da törenin gerçekleştirileceği kıl çadırdan yapılan protokole geçitler.

Törende, Yörük Derneği temsilcisi, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğüt Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Bilecik Valisi Musa Çolak ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan birer konuşma yapacaklar. Konuşmaların ardından halk oyunları ve mehter gösterisi yapılacak, ardından da tören geçişi düzenlenecek. Tören geçişinin ardından şifalı pilav ikramı yapılarak şenlikler sona erecek.

ŞENLİKLER BALŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve bazı bakanlar Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret ederek, dua ettiler.

Hükümet Konağı'nda başlayan tören yürüyüşünün ardından, kortejdekiler Ertuğrul Gazi'nin türbesi'ne geldiler.

Burada, törene katılan Erdoğan, Bahçeli, Yazıcıoğlu, Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK PArti Genel Başkan Yardımcıları Şükrü Ayala ve Egemen Bağış türbeye gelerek dua ettiler.

TÜRBEDEN ÖNCE BAHÇELİ AYRILDI

Başbakan Erdoğan ile Devlet Bahçeli, törenlerin gerçekleşeceği tören alanına ayrı ayrı gelirlerken, vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundular.

Bu arada, tören başlamadan önce yoğun ilgiden dolayı bir süre de izdiham yaşandı. Isparta Belediyesi'nce gönderilen gül suyu vatandaşlara tutuldu
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com