Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Fiyatların yükseltilmesine müftüden tepki geldi
2007/09/12 13:30
Fiyatların yükseltilmesine müftüden tepki geldi
Konya Müftüsü Mustafa Kutlu, ramazan ayı fırsat bilinerek fiyatların yükseltilmesine tepki gösterdi

Konya Müftüsü Mustafa Kutlu, ramazan ayı fırsat bilinerek fiyatların yükseltilmesinin, bu insanların kendi inancıyla da çelişen, kabul edilemez bir hareket olduğunu söyledi.
Müftü Kutlu, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, yarın ramazan ayının ilk günü olduğunu, bu akşam ilk teravih namazı kılınarak sahura kalkılacağını belirtti.
Bu yıl ramazan ayında düzenlenecek programlar için toplam 85 resmi ve fahri vaizin il merkezindeki camilerde görevlendirildiğini ifade eden Kutlu, il merkezinde 38 camide erkek vaizlerin erkeklere, 59 camide de bayan vaizlerin bayanlara vaaz vereceğini kaydetti.
Fitre miktarının Diyanet İşleri Başkanlığınca en az 5 YTL olarak tespit edildiğini hatırlatan Kutlu, ''Ancak bir kişinin sahur ve iftarda kendi yediği 2 öğünlük yemek bedeli ne kadarsa o kadar fitre vermesi daha uygun olur. Diğer bir deyişle, her zengin, kendi hayat standardını dikkate alarak fitresini vermelidir'' dedi.
Ramazan ayı öncesi ülke genelinde bazı fırsatçıların fiyatları artırdığı yönünde haberler çıktığını ifade eden Kutlu, şöyle konuştu.
''Ramazan ayının fırsat bilinerek fiyatların yükseltilmesi, bu insanların kendi inancıyla da çelişen, kabul edilemez bir harekettir. Alışveriş merkezleri ve mağaza, market sahipleri zaman zaman çeşitli aylarda indirim yapıyor. Bu satıcılardan ramazan ayında da indirime gitmelerini istiyoruz. Konya Müftülüğü olarak başlattığımız kampanyayla esnaf ve alışveriş merkezlerine ramazan ayı boyunca fiyatlarında indirime gitmelerini öneriyoruz. Bu kampanyayla diğer illere örnek olmak istiyoruz. Peygamberimiz, 'Kim bir hayır başlatırsa kıyamete kadar sevabı o hayrı başlatana aittir' demiştir. Biz de Konya olarak bu hayrı başlatarak sevabını alabiliriz.''
Kutlu, kampanyayı basın aracılığıyla tüm alışveriş merkezi, market ve satıcılara duyurduğunu, vereceği vaazlarda da bu kampanyayı herkese ulaştırmaya çalışacağını belirterek, diğer illerin de bu kampanyayı başlatmasını istediklerini söyledi.
Ramazan ayında yapılacak yardımlar kapsamında verilecek ürünlerin en kaliteli olanlarının seçilmesi gerektiğini bildiren Kutlu, ''Özellikle gıda paketlerine son kullanma tarihi geçmiş veya geçmesine az kalmış ürünler konuluyor. Bu çok yanlış. Gıda paketlerine en kaliteli ürünler konulmalı. İftar yemeklerinde israftan kaçınılmalı'' diye konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com