Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Üniversiteyi kazanmış birine bu yapılmaz
2007/09/22 03:43
Üniversiteyi kazanmış birine bu yapılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, katıldığı bir televizyon programında kültür ve turizm alanında neler yapmak istediğini ve sivil anayasayı değerlendirdi.

Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak AKP’ye haksızlık yapıldığını kaydeden Günay, 80 anayasasının çok eleştirildiğini, bu anayasanın değişmesi için ise AKP’nin ciddi bir çalışma başlattığını söyledi.
“Yeni anayasayı AK Parti yazmıyor ki” diyen Günay, bir metin hazırlanmaya çalışıldığını ve bu metnin tüm sivil toplum kuruluşlarına üniversitelere, barolara sunulacağını aktardı.

Türkiye’nin önüne bir tartışma metni koyacaklarını ifade eden Günay, örneğin, yeni anayasa da YÖK diye bir kurumun olmasını istemediklerini dile getirdi. Ciddi eleştiriler olursa dikkate alınacağına da değinen Günay, “Biz hazırlık yapıyoruz topluma sunacağız, ama yöntemimiz ısrarla gözardı ediliyor” dedi.

Günay, türbanın Türkiye siyasetinin hassas konusu olduğunu belirterek, rektörlerin yaptığı açıklamanın ve gösterdikleri tepkinin altında aslında YÖK’ün kaldırılacak olmasının yattığını kaydetti. Günay, üniversite hakkını elde etmiş birinin kılığını kıyafetini seçme özgürlüğünün de bulunduğunu belirtti.

-BAKANLIK FAALİYETLERİ-

Devletin bir kültür dayatma politikasının olmaması gerektiğini söyleyen Günay, Türkiye’nin kültür açısından çok zengin bir ülke olduğunu dile getirdi. Günay, Bakanlığın kültürü dayatmayacağını aksine destekleyeceğini anlattı.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti sınavından yüzakıyla geçmesini istediklerini ifade eden Günay, İstanbul’da tarihi mekanları ortaya çıkaracaklarını arkeolojik buluntuları görkemiyle ayağa kaldıracaklarını kaydetti. Önemli tarihi yapılar içine hastane postane inşa edildiğine işaret eden Günay, bu yapıların da ortadan kaldırılacağın söyledi.
Günay, AKM’yi yeterli bulmadıklarını belirterek, bu nedenle İstanbul’un yapısına uygun bir kültür merkezi kurulup kurulamayacağına baktıklarını ifade etti. Günay, “Yoksa kimsenin AKM’yi yıkmak gibi bir derdi yok.

-“KÜÇÜK MÜZELERİ BÖLGE MÜZELERİNDE TOPLAYACAĞIZ”-

Günay, bir yılda 500 kişinin ziyaret etmediği ya da bir yılda milyonlarca kişinin ziyaret ettiği müzeler bulunduğunu bu nedenle öncelikle tüm politik tepkileri göze alarak küçük müzeleri bölge müzelerde toplamayı amaçladıklarını anlattı.

“Bir Türkiye Müzesi düşünüyorum” diyen Günay, bu müzenin de başkent Ankara’da olmasını istediğini dile getirdi. Günay, bu müzelerin ise günlerce gezilebilecek kapasitede olacağını bildirdi.
Frankfurt Kitap Fuarında gelecek yıl Türkiye’nin konuk ülke olacağını söyleyen Günay, bu fuarı çok önemsediklerinin altını çizdi.

Orhan Pamuk gibi bazı yazarların ülkede ve dünyada tartışma yarattıklarını belirten Günay, “Zaten resmi görüşe birebir uyan yazarlar dünyada ciddi yansımalar yapamazlar” dedi.

Yıl sonuna kadar Antalya’ya 7.5, İstanbul’a ise 6 milyon turist geleceğine dikkat çeken Günay, sadece Roma’ya 25 milyon turist geldiğini bu nedenle özellikle İstanbul’un turist kapasitesinin artırılması gerektiğini belirtti. Günay, “2010 yılına kadar İstanbul’a 10 milyon turist gelmesini hedefliyoruz, ama bu kadar turist şimdi gelse onu taşıyacak durumda değil İstanbul. Oysa bu şehir çok daha iyisini hak ediyor” dedi.

ANKA
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com