Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Kişinin ailesi dünyadaki Cennetidir
2007/09/22 13:56
Kişinin ailesi dünyadaki Cennetidir
Mehmet Emin Ay’ın verdiği “Aile İçi İletişim, Problemleri ve Çözüm Yolları konferansında yol gösterdi


Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın verdiği “Aile İçi İletişim, Problemleri ve Çözüm Yolları” konferansıyla devam etti.
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Son zamanlarda aile içi geçimsizliğin artığına dikkat çeken Prof. Dr. Ay, sorunların çözümü için ne yapılması gerektiğini çarpıcı örneklerde ortaya koydu.
Müslüman bir ailede Allah için sevginin son derece şık, son derece güzel bir taç olduğunu vurgulayan Ay, “Sevgiye ne kadar sahibiz, sevmek ne kadarıyla bizim elimizde? Bu soruların cevabını iyi aramak lazım. Bazen insanlar, içlerindeki sevginin çok büyük olduğunu ve her şeyi halledebileceğini zannederler. Halbuki bizi birbirimize sevdiren Allah’tır. Bu nedenle Esma-ül Hüsna’daki El Vedud ismini sıkça zikretmeliyiz” dedi.
Çocuğunu övme noktasında cimri davranan bir ailenin, evlilik yıllarında eşini takdir etme noktasında cimri bir çocuk yetiştireceğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çevremizdeki bakış açışı bazı güzel davranışlarımızı engellemektedir. Örneğin erkeklerin kaçta kaçı araca binerken eşinin kapısını açmaktadır. İşte “ne derler” anlayışı bizim bazı güzel davranışlarımızı yapmamızı engellemektedir. Halbuki Peygamber Efendimiz (S.A.V.), eşini bineğe bindirirken dizlerinin üzerine bastırarak ve elinden tutarak asırlar öncesinden bize bu konudaki davranış biçimimizi göstermiştir”
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, aile içi iletişimin önündeki en önemli engelleri şöyle sıraladı: Değer verilmediğini düşünme, takdir etmeme, kişilik haklarına gereken saygıyı göstermeme, sevgimizi ifade etmeme, fiziksel temas yokluğu, nezaket kurallarına uygun hareket etmeme.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, aile içi iletişimin önündeki sorunları, çözüm yollarını ve Peygamber Efendimiz’in hayatındaki uygulamaları detaylı bir şekilde açıkladığı konferansını bir hadisi şerifle bitirdi: “Kişinin ailesi, onun dünyadaki Cennetidir”
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com