Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İslami kesim kadrosu da açıklandı
2007/09/26 18:09
İslami kesim kadrosu da açıklandı


2. cumhuriyetçilerin kadrosu şöyleydi:
Cengiz Çandar, Mehmet Barlas, Hasan Cemal, Murat Belge, Etyen Mahçupyan, Orhan Pamuk, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Şahin Alpay, Mehmet Ali Birand, Ali Bayramoğlu.

İyibilgi adlı internet sitesi de 1. Cumhuriyetçilerin ilk onbirini kurmuştu:

1. Cumhuriyetçilerin kalesini Mine Kırıkkanat koruyacak.

Defans üçlüsünde Mümtaz Soysal, Mehmet Yılmaz ve Bekir Coşkun yer alacak.

Orta sahada ise Ertuğrul Özkök, Reha Muhtar, Emin Çölaşan, Necati Doğru ve Ruhat Mengi top koşturacak.

1. Cumhuriyetçilerin gol umutları ise Oktay Ekşi, Özdemir İnce ve Yılmaz Özdil olacak...

Radikal'den Erkan Goloğlu da Ulusalcıların ilk 11'ini oluşturdu.

1-Altemur Kılıç (Gündüz Aktan)

2-Emin Çölaşan

3-İlhan Selçuk

4-Rahmi Turan

5-Mustafa Balbay

6-Özdemir İnce

7-Mehmet Ali Kışlalı

8-Ümit Özdağ

9-Nihat Genç

10-Ümit Zileli

11- Onur Öymen

İkinci ve birinci cumhuriyetçilerin ile Ulusalcıların ilk 11'i olur da İslami kesimcilerin ilk 11'i olmaz mı?

İslami kesimcilerin teknik direktörlüğünü yapan Hasan Celal Güzel, önümüzdeki günlerde yapacakları muhtemel bir karşılaşma için İslami kesimcilerin aday kadrosunu açıkladı. İşte 20 kişilik aday kadro:

Vakit gazetesinden Abdurrahman Dilipak, Mustafa Kaplan, Ali İhsan Karahasanoğlu, Hasan Karakaya, Abdurrahim Karakoç, Serdar Arseven ve Sibel Erarslan;

Yeni Şafak gazetesinden İbrahim Karagül, Sami Hocaoğlu, Fehmi Koru, Ali Murat Güven ve Hayrettin Karaman;

Milli Gazete'den M. Şevket Eygi, Mehmet Talü, Gülay Pınarbaşı, Oya Akgönenç ve Harun Yahya olarak bilinen Adnan Oktar;

Yeni Asya gazetesinden Mustafa Özcan;

Zaman gazetesinden Ali Bulaç ve gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren olarak açıklandı.

Ayrıca yapılan açıklamada Yeni Şafak gazetesinden Kürşat Bumin, Bugün gazetesinden Nuh Gönültaş ile Vakit gazetesinden Hüseyin Üzmez devam eden sakatlıklarından dolayı aday kadroya çağrılmadı.

Elimize ulaşan bilgilere göre önümüzdeki karşılaşmada Hasan Celal Güzel'in şu muhtemel 11'i sahaya sürmesi bekleniyor:

Kalede Abdurrahman Dilipak: Aslında teknik direktör, Dilipak'ı forvette düşünüyordu ancak sivri dilli yazarın düz taban ve ayakkabını numarasının büyük olmasından dolayı onu kalede düşünmesine sebep oldu.

Geri dörtlüde Mustafa Kaplan, M.Şevket Eygi, Ali Bulaç ve Ali İhsan Karahasanoğlu'nun görev yapması bekleniyor. Avukat kimliğiyle iyi bir savunma yapacağını düşündüğümüz Karahasanoğlu bu defansı toparlar.

Ayrıca yaşının getirdiği olgunluktan dolayı M.Şevket Eygi'nin sahaya kaptan olarak çıkması bekleniyor.

Takımın en önemli noktası olan orta sahada ise Mustafa Özcan, İbrahim Karagül, Sami Hocaoğlu, ve Hasan Karakaya'nın ter dökmesi tahmin ediliyor. Bu arada kulüp doktoru A.A'nın verdiği bilgiye göre daha önce kalp krizi geçiren Hasan Karakaya'nın yapılacak tetkiklerden sonra, oynayıp oynamayacağı belli olacak.

Karakaya'dan gelecek olumsuz bir habere göre orta sahada onun yerine Harun Yahya'nın oynaması kesinlik kazanacak.

Rakip defansın en çok çekindiği mevki olan forvette ise yılların getirdiği tecrübeyle gerek saha içinde gerekse saha dışında örnek olan iki isim var: Fehmi Koru ve Ahmet Taşgetiren.

Hasan Celal Güzel'in uzun süredir uyguladığı 4-4-2 sistemi bugün hem kulüp takımları, hem de ulusal takımlar bazında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dörtlü alan savunmasının avantajı; hem rakip oyuncuları, hem de sahayı tamamen kontrol altına alması ve rakip forvetin defansı, bir kanada çekip, diğer kanatta boşluk yaratması tehlikesine izin vermemesidir. Yani burada en büyük görev Mustafa Kaplan, M.Şevket Eygi, Ali Bulaç ve Ali İhsan Karahasanoğlu'na'e düşmekte...

Özellikle bir zamanlar Galatasaray'ın Romanyalı futbolcusu Popescu'nun geriden oyun kurma görevi Karahasanoğlu'na kalıyor. Karahasanoğlu'nun, Dilipak'tan alacağı ilk topları olumlu kullanması halinde orta saha ve forvetinde olumlu işler yapması imkansız değil.

Bu sistemde orta sahanın görevi; forvetle defans arasında köprü oluşturarak, ileri ikiliye kanatlardan destek sağlamak, orta yapmak ve ikilinin önüne gol pasları atmak, rakip takımın ileriye çıkan forvetlerine pres yaparak, savunmanın yükünü hafifletmek...

Orta sahada ise en büyük yük İbrahim Karagül'ün omuzlarında... Kurduğu komplo teorileriyle oyunu iyi okuyacak olan Karagül, Hasan Celal Güzel'in oyun kurucusu olacak...

Bu sistemde özellikle, forvetlerin arkasında oynayacak, kıvrak, teknik kapasitesi yüksek, zeki, adam eksiltebilecek, oyun içinde yaratıcı düşünce üretebilecek ve yeri geldiğinde patlayan depar atabilecek, oyun kurucu ve yönlendirici oyunculara gereksinim bulunmakta...

Buna göre bu sistemde son sözü söyleyecek olan Koru ve Taşgetiren'in orta sahadan ve kanatlardan yapılacak ortaları değerlendirmeleri halinde puan veya puanların gelmesi an meselesi olur.

İslami kesimcilerin yedeklerinde ise yine birbirinden değerli isimler var: Gülay Pınarbaşı, Harun Yahya, Abdurrahim Karakoç, Hayrettin Karaman, Sibel Erarslan, Ali Murat Güven, Oya Akgönenç, Mehmet Talü ve Serdar Arseven...



Cafesiyaset.com(özel)
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com