Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya’ya dış çevre yolu şart
2007/09/30 14:03
Konya’ya dış çevre yolu şart

Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Konya Karayolları masaya yatırıldı.
Toplantıya Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekilleri Muharrem Candan, Mustafa Kabakçı, Ahmet Büyükakkaşlar, Ayşe Türkmenoğlu, Kerim Özkul, Ali Öztürk, Sami Güçlü, İl Genel Meclisi Başkanı, Merkez İlçe Kaymakamları, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Karayolları 3. Bölge Müdürü, İl Çevre ve Orman Müdürü, Selçuk Üniversitesi Temsilcileri, Oda Başkanları, ve Ak Parti İl Başkan Yardımcıları katıldı.

Toplantının ana konusu ise yeni Konya Çevre Yolu oldu. Selçuk Üniversitesi kampüsünden ayrılan yeni çevre yolu, Akyokuş mevkisinde Beyşehir yolu ile birleşiyor.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Valisi Osman Aydın, Zaman zaman kamu kurumları STK’lar ve odalarla bir araya gelerek Konya’nın sorunlarını masaya yatırdıklarını ifade ederek, karayolları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve karayollarında gelinen noktayı belirlemek amacında olduklarını söyledi
Daha sonra Karayollarının çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Ruhşen Oğuzalp; ise şu bilgileri verdi.
“2007 yılı Bölge Müdürlüğümüz açısından oldukça verimli ve başarılı geçmiştir. 2007 yılı içinde Konya ili sınırları dahilinde bölgemizce 1208 Km asfalt çalışması yapılmıştır. Ayrıca il dahilinde 1387 Km Devlet Yolu, 782 Km İl Yolu olmak üzere toplam 2169 Km yolda çizgi çalışması yapılmıştır. 2007 yılında; Bölge Müdürlümüzce, Konya ilinde 25 Eylül tarihine kadar yapılan bölünmüş yolların uzunluğu 115,2 km.dir.
Bölge Müdürlüğümüzün önemli projeleri arasında Konya Dış Çevre Yolu yapımı gelmektedir. Bu yeni çevre yolu büyük bir önem arz etmektedir. Bu yolun açılmasında Büyükşehir ve Selçuklu Belediyesinin büyük gayretleri vardır. ”
Konya Dış Çevre Yolu ile ilgili bilgi vermek için kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, yapılması planlanan Konya dış çevre yolunun önemine dikkat çektiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi.
“Konya ili Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan konumu ile ulaşım konusunda şehir geçişinde güvenli ve hızlı trafik akışını sağlamak için alternatif bir çevre yolunun yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
Bu yol; Ankara yolunu Beyşehir çevre yoluna bağlayacak olan Konya Dış Çevre Yoludur. Konya Dış Çevre Yolu; Karaömerler bölgesinden ayrılıp, Selçuk Üniversitesi yanından Beyhekim Sağlık Kompleksi kenarından Beşyüzevler bölgemizin üst kısmından, Sille Bağlarına çıkan oradan da mühimmat deposu altından Beyşehir Çevre Yoluna üzerinden sille bağları ve mühimmat deposu altından Beyşehir çevre yoluna bağlanıyor.
Bu yolun yapımı son derece önemlidir. Bu bölgede 60 bin nüfusluk Selçuk Üniversitesinin olması, İzmir Afyon Karayolunun bağlantı noktası bulunması. Yazı ve Bosna Hersek Mahallelerimizin nüfuslarını artması, Bölge Hastanesi, TOKİ Konutları, Gecekondu önleme bölgeleri, Sanayi Bölgeleri bu yoldan olumlu olarak etkilenecektir.
Bu yol ayrıca; Konya ilinin devlet yolu çıkışlarının tamamı birbirine bağlanmış olacaktır. Bu çevre yolunun 48925 metresi ilçemiz sınırları içinde kalmaktadır. Konya’nın trafik yükünü azaltacak, ağır vasıtaların şehir merkezine girmesini önleyecek olan bu çalışma projenin en önemli safhalarındandır.
Bu uygulama ile yaklaşık 5000 m.lik kısmın boşaltılması sağlanacak ve kamulaştırma işlemine gerek kalmayacaktır” dedi.

Konya Çevre Yolu projeleri ve yapılması gerekenleri tek tek not olan ve takipçisi olacaklarını ifade eden Konya Milletvekilleri ise, Konya’nın yatırımlardan aldığı payı artırmak için çalışacaklarını ifade ettiler.
Konya Milletvekili Prof.Dr. Sami Güçlü “Burada istekleri ve çözüm yollarını dinledik. Şimdi bunları merkeze taşıyıp merkezde destek isteyeceğiz. Konya’nın çözülmeyecek sorunu yoktur. Bu toplantının güzellikleri getireceğine inanıyorum. Yerel idare, merkezi yönetim, odalar, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bir araya geliyoruz ve Konya’nın Karayolu çalışmalarını masaya yatırıyoruz. Bu toplantıyı tertip edenlere teşekkür ediyorum” dedi .
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise özellikle Konya Dış Çevre Yolu çalışmalarına tüm belediyelerin destek vermek için hazır olduğunu ve ellerindeki imkanları bu noktada kullanacaklarını ifade etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com