Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Lincoln millilere katılır mı?
2007/10/17 12:34
Lincoln millilere katılır mı?


G.Saray'ın flaş transferi Lincoln'ün adı Türk Milli Takımı için anılmaya başladı. Federasyon, Brezilyalı yıldızın Türk vatandaşı yaparak Milli Takım'da oynatmak istiyor.

Sabah gazetesinden Deniz Derinsu'nun haberine göre, Federasyon yöneticilerinin aralarında sambacıyı Türk vatandaşı yaparak Milli Takım'da oynatmayı tartıştıkları öğrenildi.
Aurelio'nun Milli Takım'daki başarılı performansı buna örnek gösterilirken, yetkililerin, ''Lincoln'ü, Milli Takım'da oynatabilirsek ortada sorun çözülür'' dedikleri öğrenildi.
Brezilya Milli Takımı'nda hiç oynamadığı için, Türk Milli Takımı'nın kapısı açık olan Lincoln'ün teklifi kabul etmesi durumunda hemen vatandaşlığa geçirilerek Türk statüsünde oynatılmasının konuşulduğu belirtildi. Konuyla ilgili G.Saray İkinci Başkanı Adnan Polat ise şimdilik böyle şey düşünmediklerini söyledi.

Statüye göre Türkiye'de 5 yıl yaşayan yabancılar, vatandaşlığa geçebiliyor. Ancak Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunma maddesi işletilerek Lincoln için bu 5 yıllık süre dikkate alınmayacak. Mert Nobre, Gökçek Vederson, Alper Aydın (Bebbe) gibi futbolcular da bu sayede vatandaşlığa geçenlere örnek. Ancak bu oyuncular henüz Milli Takım'da oynamadı. Ay-yıldızı sadece Aurelio taşıdı.


Sabah
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com