Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Bakkal Hasan mı seçecek!
2007/10/19 13:55
Bakkal Hasan mı seçecek!
Ak parti pazar günü ile ilgili açıklama yaptı.

Ak parti Konya merkez teşkilatının 19 Ekim 2007 tarihinde Bera Otel'de yaptğı “Referandumda neye evet diyeceğiz” konulu basın toplantısına İl Başkanı Faruk Dügen ve çeşitli milletvekilleri katıldı.
21 Ekim Pazar günü yapılacak olan Referandum oylamasının halkın kendi iradesini ortaya koyabileceği tarihi bir an olduğunu belirten Ak parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen,”Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Pazar günü yapılacak oylamanın ülkemizin kriz ortamından çıkıp ülke yararına olacak bir istikrar ortamına kavuşmasını temenni ediyoruz. Halkımızın sandığa itibar edeceğini düşünüyoruz. Referandumun kültürümüze yerleşmesini ümid ediyoruz ve bu konuda teşkilat olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.”
Düzenlenen toplantıya katılan milletvekillerinden Hasan Angı, Sami Güçlü, Muharrem Candan, Ayşe Türkmenoğlu, Ali Öztürk Hüsnü Tuna, Mustafa Kabakçı Referandumda halkın neye evet diyeceği hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu oylama sayesinde temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye geçiş olacağına da değinildi.
Düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin Kafkas, Ortadoğu ve Balkanlar’da gelecekte oluşturacağı tesiri azaltmaması gerektiği ve Referandumun sivil anayasa şeklinde değerlendirilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekildi.
Yapılacak olan halk oylamasının tarihi bir fırsat olduğunu belirten Ali Öztürk, “Millet kendisine verilecek değeri görecek, en yüce makama oturan kişiyi kendisi seçecek.”diye konuştu.
Bunun bir siyasi parti harekatı olarak görülmemesi gerektiğinin ve kısır siyaset olarak milletin kafasının karıştırılmaması gerekliliği vurgulandı.
Yine Konya Milletvekillerinden Ayşe Türkmenoğlu, “CHP ve MHP açıklamalarında halk oylamasının gereksiz olduğundan bahsediyor. Halka güvenmiyor mu? Bakkal Hasan mı seçecek açıklamaları ile halk iradesinin yetersiz olacağını söylüyorlar. Onların amacı sadece AK parti’ye hayır demek.”diye konuştu. Demokrasi tarihine geçecek bir olay olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, oylamanın siyasi ve ekonomik bir kriz ortamı yaratmaması gerektiğine değindi.

Referandum olumlu sonuçlanırsa;
Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek, aynı kişi iki kez çumhurbaşkanı seçilebilecek, cumhurbaşkanının görev süresi 7yıldan 5 yıla indirilecek, cumhurbaşkanlığı seçimi, cumhurbaşkanının görev süresi bitmeden önceki 60 gün içinde tamamlanacak, genel seçimler 5 yıl yerine 4 yılda bir yapılacak, TBMM’deki seçimler dahil tüm oturumlar 184 milletvekili(TBMM üye tamsayısının üste biri)ile açılacak
Referandumun suskun olmasının hiçbir şey değiştirmeyeceğini halkın sandık başında söz benimdir diyeceği tarihi anın altı çizildiği toplantının sonunda İl Başkanı Faruk Dügen oylamanın halkımıza hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com