Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Semanın büyüsü Bakü'de
2007/10/23 11:48
Semanın büyüsü Bakü'de

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Konya ve Mevlana Günleri, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam etti. Yoğun ilgi gören programa Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı, Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçisi, Azeri Milletvekilleri ile Bakü halkı katıldı.

2007 Mevlana Yılı etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Konya ve Mevlana Günleri, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam etti. Müslüm Makomayev Azerbaycan Devlet Filarmonisi’nde düzenlenen program, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfeyz Karayev, Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Azerbaycan Milletvekilleri, Azerbaycan Yazarlar Birliği Genel Başkanı başta olmak üzere Azerilerden yoğun ilgi gördü.
Programın açış konuşmasını Bakü Milletvekili Rafael Hüseyinov yaptı. Hazreti Mevlana’nın öğretilerinin evrensel olduğunu belirten Hüseyinov, Mevlana gibi bir dahinin sadece bir günle, bir ayla ve bir yılla anılmayacağını; O’nun tüm zamanları kapsadığını söyledi.
Azerbaycan Kültür Bakanı Ebulfeyz Karayev de, Hazreti Mevlana’nın felsefesinin dinlerden, itikatlardan, ülkelerden ayrı tutulması gerektiğini söyleyerek, Hazreti Mevlana’nın felsefesinin Azerbaycan tarih ve medeniyetine de kök saldığını kaydetti.
Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı ve Milletvekili Anar Rızayev’in de bir konuşma yaptığı programda Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ercan Uslu ise, şu ana kadar doğu ve batıda birçok ülkede geniş katılımlı programlara imza atıldığını belirtti. Uslu, en verimli programlardan birinin Azerbaycan’da geçtiğini anımsatarak, Bakülüleri Konya’daki Şeb-i Arus etkinliklerine davet etti.
Bakü’de düzenlenen Mevlana Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini Azerbaycan’ın ünlü halk şairlerinden Fikret Goca’nın elinden alırken, gecede dünyanın en iyi foto muhabirlerinden İran doğumlu Azeri asıllı ünlü fotoğraf sanatçısı Reza Deghati’nin Mevlana Yılı için seçtiği fotoğraflardan oluşan Ateşin Raksı isimli fotoğraf gösterimi de büyük beğeni topladı.
Gecenin finalinde Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibi’nin gösterisi, izleyenleri adeta büyülerken, sema gösterilerini cep telefonlarıyla kayda alan Azeriler de ilginç görüntü oluşturdu. Programlar nedeniyle Bakü’de de Mevlana Yılı etkinlikleri düzenlenmesinden memnuniyetlerini dile getiren Azeriler, programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com