Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Büyükşehir’den 35bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı
2004/09/16 17:41
Büyükşehir’den 35bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı
Konya Büyükşehir Belediyesi 2004-2005 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte 35 bin ilköğretim okulu öğrencisine kırtasiye yardımında bulundu.

Alaaddin Keykubat Salonu’nda yapılan eğitim ve kırtasiye yardımı dağıtım programında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçe Kaymakamları, Meram Belediye Başkanı, Karatay Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Ak Parti İl Başkanlığı Yetkilileri, Muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Programın açış konuşmasını Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Atilla Şirin yaptı. Sosyal Belediyeciliğin en kapsamlı çalışmalarının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Atilla Şirin, 35 bin ilköğretim okulu öğrencisinin kırtasiye ve eğitim yardımlarının Belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte 10 bin üniversite öğrencisine de Büyükşehir Belediyesi tarafından burs yardımının da yapılacağını ifade eden Şirin, bundan sonraki yardımlarında araklıksız olarak süreceğini belirtti.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Atilla Şirin’in ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı eğitim ve kırtasiye yardımlarının tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirtti. Bir çok ihtiyaç sahibi öğrencilerin belediye tarafından verilen yardımlarla umut bulduğunu ifade eden Özer, Büyükşehir Belediyesine öğrencilere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Belediyeciliğin en önemli temsilcisi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, seçimlerden önce ilköğretim öğrencilerine verilen kırtasiye ve eğitim yardımları sözünün yerine getirildiğini bildirdi. Seçimlerden bu yana yapılan çalışmaları ile hazırlanan projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “yapılan belediyecilik çalışmaları ile kısa zamanda tüm dünya’da konuşulan ve örnek alınan Belediye olacağız” dedi. Kurulan Alo Doğum ve Alo Cenaze Merkezleriyle birçok ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarına karşılık verdiğini ifade eden Başkan Akyürek “ 28 Mart yerel Seçimlerinden önce Konya’nın her alanına hizmeti götüreceğimizi belirtmiştik. Göreve geldiğimiz günlerde çalışma arkadaşlarımızla birlikte Konya’yı bir dünya kenti yapabilmek için ne tür çalışmalar yürüteceğimizi istişareler etmiştik. Seçimlerden bu güne yaklaşık 6 aylık bir süre geçti. Konya sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın da gıpta ile izlediği bir şehir olmak için emin adımlarla ilerlemekte. Şehrin her alanına ihtiyacı olan hizmeti yerine getireceğiz. Bugün de 35 bin ilköğretim okulu öğrencisinin kırtasiye yardımı programında bir aradayız. Üniversitelerin açılması ile birliktede 10 bin üniversite öğrencisine burs yardımında bulunmak için çalışmalarımızı başlattık. Diğer bir büyük yatırım ise Atık su Arıtma Tesisleri. Bu dev projede yıllardır Konya’nın önünde aşamadığı bir engel oldu. 25 Eylül’de Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın katılacağı bir programla bu tesisin de temelini atacağız. Bunlar şunu gösteriyor ki; Konya kısa zamanda Dünya’nın önde gelen şehirleri arasında baş sıralarda yer alacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ihtiyaç sahibi örgencilere kırtasiye yardımında bulundu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com