Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Azerbaycan’dan Konya’ya büyük ilgi
2007/10/27 14:54
Azerbaycan’dan Konya’ya büyük ilgi



Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Azerbaycan’da gerçekleştirdiği tanıtım programları büyük ilgi gördü. Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, “Bu kadar ilgi beklemiyordum. Demek ki, bu programlar onların içindeki duyguları ortaya çıkardı. Bu hizmet, burada kendi kültürümüzün tekrar canlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Azerbaycan’da gerçekleştirdiği Konya ve Mevlâna Günleri programları, Azerbaycan yönetimi, Azerbaycan halkı ve Azerbaycan’da bulunan Türkler’den büyük beğeni topladı.
Azerbaycan’ın 4 şehrinde 6 gün süren programlar için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hazreti Mevlâna’nın 800’üncü doğum yılında Azerbaycan’da anılmasının öz kültürün canlanması açısından önemli olduğunu söyledi. Azerbaycan halkının Sovyetler Birliği döneminde yaşayamadığı duyguları bu fırsatlarla yaşadığına dikkat çeken Karslıoğlu, “Bu duyguları yaşatmak çok muhteşem bir kültür yansıması oldu. Bu kadar ilgi beklemiyordum. Demek ki, bu programlar onların içindeki duyguları ortaya çıkardı. Bu hizmet, burada kendi kültürümüzün tekrar canlanmasına katkı sağlayacaktır. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.
Azerbaycan’ın Bakü, Hırdalan, Sumgayıt ve Şamahı şehirlerinde 20-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Konya ve Mevlâna Günleri programlarında başta sema gösterileri ve tasavvuf müziği konserleri olmak üzere çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com