Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

O;Konya Ticaretinin Merkezi
2007/10/28 12:07
O;Konya Ticaretinin Merkezi
Konya Ticaret Odası'nın (KTO) 125. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı

Konya Ticaret Odası'nın (KTO) 125. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Rixos Hotel'de KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde gerçekleşen kutlama törenine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ile Mustafa Kabakçı ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılışı konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, daha farklı bir program organize ettiklerini ancak son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle programı sadeleştirerek şenlik havasından çıkarttıklarını söyledi.
KTO'nun 1882 yılında kurulduğunu anlatan ve kuruluşundan bu yana Konya'da ticarete yön verdiğini kaydeden Hüseyin Üzülmez, ''Bugün gelinen noktada Konya, dünyanın 106 farklı ülkesine 100'den fazla ürün grubunda ihracat yapıyor. Konya dışı gümrüklerle beraber bu rakam 1.5 milyar dolara doğru ilerlemektedir. Odamızın hedefi ise 5 milyar dolardır. Bu rakamın daha da artması için çabalayan odamız, Konya ticareti ve sanayisinin önünü açan kurum durumundadır. Konya-Aksaray karayolu üzerinde 550 bin metrekarelik
alandaki Uluslararası fuar merkezimiz tamamlanmış, vakıf üniversitesi kurma işimiz ise son aşamaya gelmiştir. Konya Teknokent'in kurulmasında aktif rol oynayan odamız ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) kurma çalışmalarını tamamlamak üzeredir. Üyelerinin rutin işlerine ek olarak sanayici ve iş adamlarının AB hibe programlarından yararlanan proje taleplerine yardımcı olunmakta, Konya'nın bu hibelerden aldığı payın artırılmasına çalışılmaktadır'' dedi.
Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KTO'nun Konya'nın gelişiminde bugüne kadar oynadığı rolü bundan sonra da oynamaya devam edeceğini bildiğini dile getirdi. Bir değerlendirmeye göre, yeryüzünde Konya kökenli insan sayısının 6-7 milyonu bulduğunu ve Konya'nın yeniden tarihteki görkemli geçmişine doğru bir yolculuk yaşadığını ifade eden Başkan Akyürek, ''Yeryüzünde var olmak istiyorsanız bunu tüccarlar eliyle gerçekleştirmişiz. KTO'nun bundan sonrada
Konya'daki gelişimin öncüsü olacağını inanıyorum'' diye konuştu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da, Konyalı sanayiciden övgüyle bahsederek başladığı konuşmasında, Konya ekonomisindeki gelişmelerden son derece memnun olduğunu bildirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Konya ekonomisinin başarısında hiç şüphesiz KTO ve Hüseyin Üzülmez'in çabaları göz ardı edilmemelidir. Güçlü, kalkınmış bir Türkiye'yi oluşturmak inanç işidir'' derken sözlerini 800. doğum yıldönümünde Hz. Mevlana'nın, ''Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından hiç bir şey kaybetmez'' diyerek
tamamladı.
Vali Osman Aydın, imparatorluk döneminden Cumhuriyet dönemine geçişte KTO'nun önemli rol oynadığını kaydederek, ''Geleneksel ticaretten modern ticarete geçilmesinde KTO tüccarları yönlendirmiştir. Tarım kenti olarak bilinen Konya, sanayi kenti olmuştur. Bunun olmasında ve şehrimizin ticarette belirli bir seviyeye gelmesinde tüccar ve sanayicimizin büyük emeği vardır'' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından geceye katılan yerel yöneticiler ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından KTO'nun kuruluşundan bugüne hayatta kalan yöneticilerine plaket verildi. KTO Başkanı Üzülmez'de geceye katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na KTO'nun kuruluşunun ilk mührünü hediye etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com