Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Keramik Selçuklu’yla Yaygınlaşıyor
2004/09/20 10:16
Keramik Selçuklu’yla Yaygınlaşıyor
Çini sanatının Konya’da sektörleşmesine önemli katkısı olan Selçuklu Belediyesi, şimdi de Keramik üretimine geçti.

Hammaddesi toprak olan keramik, hazırlanan form üzerinde usta eller tarafından yapılan kazıma ve yükleme tekniği ile birbirinden güzel şekiller alıyor.
Antik çağda yaygın olarak kullanılan, Erken-İslâm Dönemi sanatları arasında önemli yeri olan, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de aşama kaydederek gerek kullanım gerekse süs eşyası olarak sarayları, mimari yapıtları ve evleri süsleyen seramik, Selçuklu’da yeniden hayat buluyor. Çini sanatının Konya’da sektörleşmesine önemli katkısı olan Selçuklu Belediyesi, şimdi de Keramik üretimine geçti. Konya’da az sayıda işletme tarafından üretilen Keramiğiğn yaygınlaşması ve sektör haline gelmesine katkı sağlamayı düşünen Selçuklu Belediyesi, Keramik üretimine başladı. Selçuklu Belediyesi üretimin yanı sıra Keramik Kursu açmayı planlıyor.
Konya’nın en kapsamlı ve büyük çini atölyesine sahip Selçuklu Belediyesi, aynı atölyede Keramik sanatına da ayrı bir tarz katarak can veriyor. Selçuklular’ın geometrik motifler (altıgen, yıldızgeçme vb) ve Rumi motifler uygulayarak geliştirdiği Keramik sanatı; tarihle günümüz çağdaş motiflerinin sentezlendiği ürünlerle Selçuklu’da yeniden hayat buluyor. Selçuklu Belediyesi, evrensel bir sanat olan Keramik sanatının yaygınlaşması konusunda kurs açmayı planlıyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, “Selçuklu Belediyesi olarak Anadolu kültürü ve sanatına büyük önem veriyoruz. Konya’da Çininin sektör haline gelmesine öncülük ettik. Çiniden sonra keramik sanatının da Konya da gelişmesi için gayret göstereceğiz. Belediye bünyesinde kurulan çini üretim ve işleme atölyelerimizde keramik üretimi de yapıyoruz.Konya’da keramik sanatının gelişmesi ve sektör olarak canlanması için gerekli desteği sağlayacağız” dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com