Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Adese'den 25 milyon dolarlık yatırım
2007/11/03 17:34
Adese'den 25 milyon dolarlık yatırım

Konya merkezli Adese Alışveriş Merkezleri A.Ş, Ereğli'ye 30 bin metrekare alana sahip 25 milyon dolarlık alışveriş ve eğlence merkezi yapacak.
Adese Alışveriş Merkezleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Keser, Konya'nın Ereğli ilçesindeki Kwangjin Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, alışveriş merkezlerinin sadece ticari faaliyetlerin yapıldığı alanlardan çıkıp günümüzde insanların ailece zaman geçirdikleri, eğlendikleri, aynı zamanda alışveriş yaptıkları güvenli, huzurlu, ferah ortamlar olarak anıldığını söyledi.
Her geçen gün ekonominin içerisinde hizmet sektörünün payı artarken sanayi ve tarımın göreceli olarak gerilediğini ifade eden Keser, hizmet sektörünün temel lokomotifinin herkesin bildiği üzere ticaret olduğunu ifade etti.
Ticari faaliyetlerin, gerek üreticiler gerekse tüketiciler açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan Keser, ''Bu hayati önem istihdamın da bu yöne kaymasına neden olmaktadır. Örneğin Ereğli'de yapacağımız alışveriş ve eğlence merkezinde 700'e yakın kişi istihdam edilecektir. Bunun dolaylı yansıması her bireyin 3 kişiye baktığını düşünürsek, 2 bin 100 kişi ve bu kişilerin de kira ödediğini, otobüse bindiğini, maça gittiğini düşündüğümüzde çarpan etkisi 3 binleri bulacak'' dedi.
Bu tür alışveriş ve eğlence merkezlerinin aynı zamanda iç turizmin canlanmasına da vesile olduğunu dile getiren Keser, şunları kaydetti:
''Örneğin, Ereğli'den Konya, Ankara, Adana, Karaman'a alışveriş ve eğlence için gidenlerin sayısı azalıp tam tersine Karapınar'dan Ayrancı'dan ve hatta Karaman'dan insanlar, fast fooda, sinemaya, çocuk eğlence merkezine, aktiviteye, alışverişe Ereğli'ye gelecekler. Böylece Ereğli'nin toplam perakende içerisindeki payı büyüyecek ve bu ilave arz kendi talebini oluşturacaktır. Biz buraya mevcut pastayı paylaşmaya gelmiyoruz. Çok daha büyüteceğimiz pastadan kendimize düşen payı almaya geliyoruz.''
Adese olarak hizmette bulundukları her bölgede, o bölgenin mukayeseli olarak üstün olduğu ürünleri alıp, Türkiye genelindeki mağazalarda satışa sunarak yerel markaların ulusal markaya dönmesine yardımcı olduklarını belirten Keser, Adese markalı sütü Ereğli'de ürettirip, Türkiye genelindeki mağazalarda sattıklarını anlattı.
Keser, alışveriş ve eğlence merkezinde market, sinema salonu, bowling, çocuk oyun ve eğlence merkezi, 32 adet ünlü markanın mağazası, 10 adet fast food salonu, çiçekçi, kuaför, pastane, çilingir, terzi, kitapçı, müzik evi ve restoran bulunacağını belirtirken, 30 bin metrekarelik merkezi 2008 Ağustos ayında hizmete açmayı planladıklarını söyledi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com