Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Altaylı bizden ve inancımızdan nefeet ediyordu
2007/11/07 01:49
Altaylı bizden ve inancımızdan nefeet ediyordu

Yöneticilik yaptığı dönemlerde, Galatasaray’da oynayan futbolcular arasında cemaate bağlı olanlar hakkında ilginç açıklamalar yapan Fatih Altaylı’nın, “Hakan Şükür inanç dünyasını Galatasaray’a taşıdı. Dikkat edin Galatasaray’a gelen bütün genç çocuklar bir yerden sonra tarikata girmek zorunda kaldılar. Galatasaray bundan tam kurtuluyordu, Hakan gitmişti, son kalan cemaat kalıntısı Hakan Ünsal’ı da ben yollamıştım, dolayısıyla bir temizlik olmuştu.” sözlerine, Hakan Ünsal adeta ateş püskürdü.

CEMAATE BAĞLI OLMAK ALTAYLI’NIN TEKELİNDE Mİ?

Fatih Altaylı’nın bahsettiği, takımdan gönderilme olayını doğrulayan Ünsal, “Galatasaray’dan neden gönderildiğimi zaten biliyordum. Evet, ben Fatih Altaylı’nın da dediği gibi, Galatasaray’dan dini yaşantım yüzümden gönderildim. Bunu o zamanki bütün yöneticiler ve futbolcular da biliyordu. Kimse de karşı gelmedi. Bir tek Abdurrahim Albayrak’ın engel olmaya çalıştığını duymuştum.” dedi.

Altaylı’nın ‘tarikatçı futbolcu’ yakıştırmasına bir anlam veremediğini ifade eden Ünsal, “Tarikatçı derken neyi kastediyor anlamadım. Türkiye’de İslam’ı yaşayan insanların yüzde 70’i herhangi bir cemaate bağlı. En azından gönül bağlılığı vardır. Eğer bu tarikatçılıksa, eyvallah ben bunu kabul ediyorum. Bu Fethullah Gülen Hoca Efendi de olur, bir başka hoca efendi de. Bunu kabul ederim. Zaten buyum da. Onun bahsettiği tarikatçı yakıştırması ‘radikallik’ sınıfına giriyor.” diyerek, Altaylı’nın bu yaklaşımıyla cemaatleri küçük düşürmeye çalıştığını vurguladı.

GÜNDEME GELMEK İÇİN KONUŞUYOR

Fatih Altaylı’nın bu açıklamaları yapmakta çok geç kaldığını kaydeden Ünsal “Altaylı bunları neden zamanında söylemedi? Madem bu kadar cesareti vardı, bu kadar net konuşacaktı, keşke o zaman söyleseydi ya bunları. O zaman tepki alıp almayacağını hep beraber görseydik. Söyleyemezdi çünkü alacağı tepkinin boyutunu biliyordu. Şimdi oturup konuşmak kolay. Galatasaray'da yöneticiliği bıraktıktan sonra iki üç yıl Sabah Gazetesi’nde yöneticilik yaptı. Televizyonda programı vardı. Çıkıp da bu konular hakkında neden bir kelime etmedi anlamadım.” şeklinde konuştu. Altaylı’nın eski medya gücünü yitirdiğini kaydeden milli futbolcu, Fatih Altaylı’nın medyada gündeme gelmek için bu tür açıklamalar yaptığının altını çizdi.

Hakan Ünsal’ın, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarını başlıklar halinde sunuyoruz:

GALATASARAY BİZİ KABUL EDECEK CAMİA DEĞİL

Galatasaray Kulübü, bizim tarzımızda yaşayan, dini yaşantısını açık ve net bir şekilde belli eden insanların kabul edileceği bir camia değil. Özellikle Fatih Altaylı, hiç ama hiç kabul etmeyecek bir adamdır.

Gitmemizde kimsenin bir engellemesi olmadı. Bir tek Abdurahim Albayrak’ın karşı çıktığını duydum, o kadar.

NAMAZ DA KILDIK ORUÇ DA TUTTUK ŞAMPİYON DA OLDUK

Bizim dönemimizdeki takımın oyuncu kalitesi çok iyiydi. Fakat bizim bir farkımız vardı, inanç birliği yapmıştık ve bu şekilde takımı bir yerlere getirmiştik. Tüm takım olarak birbirimizi çok seviyorduk ama inanç birliği bizi daha kuvvetli bir birlikteliğe ulaştırmıştı.

“Biz, Namaz da kıldık, oruç da tuttuk ama şampiyon da olduk.” Hem de dört sene üst üste. UEFA Kupasını ve Süper Kupa’yı aldık. Başarı adına neler yaşanacaksa hepsine de yerine getirdik…

GENÇ FUTBOLCULARA ‘NAMAZ KILIN’ DİYORDUK

Dini yaşantımızın başka kişilere zararı olduğuna asla inanmıyorum. Tam aksine, gece yarılarına kadar barlarda gezen, içki içen, âlemden kafasını kaldırmayan futbolcu profilinden ciddi bir dönüş oldu.

Altaylı genç futbolcuları tarikatçı yaptığımızı iddia ediyor. Evet, altyapıdan gelen futbolculara, geceleri gezmeyin, içki ve sigara içmeyin, bu kötü alışkanlıları edinmeyin diye tembihte bulunduk. Bunu zaten antrenör ve yöneticiler de istiyor. Bunlarında dışında, bir insanın dinin yaşaması gerektiğini, bunun bir emir olduğunu da söyledik. Namaz kılmanın gerekliliğinden bahsediyorduk. Ama asla kimseyi zorlamadık.

BAŞKA TAKIMIN FUTBOLCULARI DA BİZDEN ETKİLENİYORDU

Sadece bizim takım değil başka takımdan olan futbolcular da bizden etkileniyordu. Eğer biz kadınlarla kızlarla gezseydik, akşam alemlerine takılsaydık, bizden sonraki gençler de aynısını yapacaktı. Biz doğruyu yaptık. Bugün olsa gene aynısını yaparım.

BİZİ GALATASARAY’A YAKIŞTIRAMADILAR

Hakan Şükür, Okan, Arif ve ben… Biz bu Galatasaray ve Türk futbol tarihine geçmiş futbolcularız. Galatasaray’dan dinini yaşayan ve bu kimliklerini ortaya çıkaran kişiler olduğumuz için gönderildik. Altaylı bizi hep küçük gördü. “Galatasaray camiasında bu tarz, dinini yaşayan futbolcuların ne işi var?'' diye bizi küçümsüyordu.

İNANCIMDAN DOLAYI KOVULDUM... NE MUTLU BANA!

Fatih Altaylı’nın bana tarikatçı demesi hiç umurumda değil. Eğer ben yaşantımla arkamdan gelen gençlere iyi örnek olabildiysem, ne mutlu bana. Fatih Altaylı ne derse desin. Dinini yaşayan birisi olduğum için Galatasaray’dan gönderildiysem ki öyle olduğunu biliyordum da. Madem itiraf edildi, ben de söyleyeyim, evet ben dindar bir futbolcuyum diye Galatasaray’dan gönderildim ve bu yüzden de ne mutlu bana diyorum. Çok çok mutluyum. Bundan asla mahzun olmadım.

BİZDEN VE İNANÇLARIMIZDAN NEFRET EDİYORDU

Ben Galatasaray’da 11 yıl oynadım Arif Erdem, Okan ve Hakan Şükür benden daha fazla oynadı. Bir sürü başkan ve yöneticimiz oldu. O kadar hocayla çalıştık. Dini inançlarımızdan dolayı bu işi Fatih Altaylı kadar nefret boyutuna getiren, kendine asli görev kabul eden birini görmedim.

Altaylı, bize direk olarak hiç müdahalede bulunmadı. Bulunamazdı da zaten. Böyle bir gücü yoktu elinde. Hiçbir yönetici de açıkçası bu güce ve cesarete sahip değildi. Çünkü takımın başarısı ortadaydı. Altaylı bu işi yönetimin içinde teşkilatlanarak, kademeli olarak yaptı.

SURİYE’DE BERABER GEZDİK

Fenerbahçe’nin Suriye’de oynadığı El-İttihat maçı için Başbakanımızla birlikte Şam’a giden gazetecilerin arasında ben de vardım. Rıdvan abi (Dilmen) Osman Tamburacı hep birlikteydik. Fatih Altaylı da o zaman bizimleydi. Aynı uçakla uçtuk. Aynı arabanın içinde, Şam’da beraber gezdik. Bana bunları yaptığını bile bile ona tavır takınmadan kendisiyle muhabbet ettim. Bana dönüp de hiçbir şey demedi. Şimdi düşünüyorum da, Fatih Altaylı gündeme mi gelmek istiyor, yoksa gerçekten yaşadığı bir vicdan azabı mı var? Onu da herhalde bir altı yıl sonra söyler
8sutun.com
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com