Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Yumuşak takımı sertleştireceğiz
2007/11/07 17:43
Yumuşak takımı sertleştireceğiz

Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, futbolcularda oluşan derin moral bozukluğunu büyük ölçüde aştıklarına inandığını söyledi.
Karaman, Karatay Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basınla sohbet toplantısında, bir Konyalı olarak Konyaspor'da görev yapmaktan mutlu olduğunu, takımda samimi ve dostane bir hava oluşturmaya çalıştığını belirtti.
Göreve geldiği günden bugüne yaşadığı en büyük sorunun futbolculardaki moral çöküntüsü ile lig sıralamasındaki kötü durum olduğunu anlatan Karaman, ''Ancak psikolojik yöntemleri kullanarak, takım ruhu oluşturmaya, futbolcuların üzerindeki olumsuz baskıyı ortadan kaldırmaya çalıştık. Artık gol yesek bile son dakikalara kadar topu kovalayan bir takım olduk. Bu futbolcuların kazandığı öz güveni gösteriyor. Futbolcularda oluşan derin moral bozukluğunu büyük ölçüde aştığımıza inanıyorum'' dedi.
Takımda bu havanın sürmesi için Konya'da görev yapan gazetecilerden de destek isteyen Karaman, elde edilecek başarının kendisinin, futbolcuların ve yönetimin olduğu kadar, bu kentte yaşayan kişilerin, taraftarın ve basının da olacağını belirtti.
Konyaspor'un çok yumuşak oynayan bir takım olduğunu, takımı daha agresif hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Karaman, şunları kaydetti:
''Çünkü rakibe yapacağınız baskı, karşılaşmanın sonucuna direkt ya da dolaylı yönden büyük etki yapar. Böylece rakibe üstünlük sağlarsınız. Kaliteli bir oyuncu kadromuz var ama dünyanın en güzel heykellerinden birer parça alıp bir heykel yapmaya kalksanız bile birinin ayağı, birinin kolu uzun gelecektir. Bu nedenle iyi oyuncuları kadronuzda bulundurmadan çok, takım içinde uyumu, ahengi, yardımlaşmayı sağlayabilmeniz gerekiyor. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Fikstür açısından zorlu bir dönemi geride bıraktık, ikinci yarıya kadar bundan sonraki maçlarımız nispeten daha kolay geçecek.''
Karaman, El Saka ile yolların ayrılması konusunda istekli olmadıklarını, yaşananların kendilerini bu yönde davranmaya sevk ettiğini belirterek, yeni transfer dönemine kadar mevcut kadroyla bu bölgede açığı kapatmaya çalışacaklarını, devre arası o bölgeye bir futbolcu transfer edileceğini söyledi.
Ömer'in kaptanlığı devralacağını da açıklayan Karaman, hafta sonu yapılacak Çaykur Rizespor karşılaşması hakkında ise ''Çaykur Rizespor psikolojik olarak çok zor durumda. Futbolcu, teknik heyet, yönetim, taraftar, basın olarak bu maça çok iyi hazırlanmalıyız. Çaykur Rize'de sakatlıklar olabilir ancak 18 kişi çıkaran bir takımda eksik yoktur'' diye konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com