Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

TRT'yi uçuracak
2007/11/22 14:44
TRT'yi uçuracak

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü'ne atanan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, TRT'nin en önemli sorununun motivasyon eksikliği olduğunu söylüyor. TRT'nin kurumsal kimliğini öven Şahin, ''Bu kadro ile değil 5-6 kanal, 40 kanalı bile yönetirim'' diyor.

TRT'nin çiçeği burnunda Genel Müdürü İbrahim Şahin, yeni koltuğuna oturmadan ilk açıklamayı Zaman'a yaptı. Her zaman insan odaklı bir yönetim anlayışını benimsediklerini anlatan Şahin, sürekli çalışanların yanında olacaklarını anlatıyor. Yaklaşık 8 bin çalışanın bulunduğu TRT'de personel tasarrufuna gidilip gidilmeyeceği sorusuna ise, ''Şahin olmayacağız. İnsan odaklı çalışacağız. Aynı yağmurda ıslanıyoruz, aynı güneşin altında kuruyoruz. Yeter ki; insanca bu kuruma, Türk toplumuna, ülkeye hizmet etsinler. Biz onların hep yanında olacağız. TRT'den maaş alıp da TRT'ye ihanet edene de fırsat vermeyeceğiz.'' şeklinde cevap veriyor. TRT'de aşırı derecede bir personel şişkinliği oluştuğu gerçeğini de göz ardı edemeyeceklerini anlatan Şahin, emekliliği gelenleri, bir kısım cazip önerilerle emekli olmaya ikna edeceklerini belirtiyor.

İbrahim Şahin, televizyoncu olmamasına karşın, TRT'ye atanmasını önemli bir avantaj olarak değerlendiriyor. Şahin, ''TRT'ye televizyoncu değil, profesyonel bir yönetici aranıyordu. Ben de profesyonel bir yöneticiyim. İçeriden gelmenin dezavantajları da olabiliyor. Öncelikle kurumsal körlük yaşanıyor. Ben PTT'ci de değildim; ama PTT'de yaptıklarımız ortada. Eğer PTT'nin içinden gelen biri olsaydım, 'logo' değişikliğini bile yapamazdım.'' açıklamasında bulunuyor. TRT Genel Müdürü Şahin, atamasının siyasi olduğu yönündeki görüşlere de tepki göstererek, PTT ve Ulaştırma Bakanlığı'ndaki görevlerinde yaptığı hizmetlerin bu göreve getirilmesinde etkili olduğunu anlatıyor. Şahin, PTT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde '2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödülü'ne layık görülmüştü.

TRT-INT, BBC gibi bir kanal olmalı

İbrahim Şahin, TRT'nin dünya kanalları olan CNN ve BBC gibi bir kanalı olması gerektiğini anlattı. Her zaman büyük düşündüğünü hatırlatan Şahin, ''TRT dünyanın en iyilerinin arasına girmeli. O bakımdan, TRT-INT, önce fonksiyonlu hale getirilecek. Ardından BBC ve CNN gibi bir kanal olması için planlarımız var. Kurum bunu başarabilecek güçte. Ancak, kısa vadedeki hedefim, öncelikle, Türkiye'deki kanallar içerisinde en iyisi olmak.'' şeklinde konuşuyor.

İbrahim Şahin, Türkiye'de çok tartışılan TRT'nin Eurovision yarışmasına İngilizce parça ile katılması konusundaki görüşlerini de anlatıyor. Türkiye'nin Eurovision'a İngilizce parça ile katılmasına sıcak bakmayan İbrahim Şahin, ''250 milyonluk bir Türk dünyası, herhalde bir Türkçe şarkı dinlemek ister. Bana sorarsanız Türkiye'yi temsil ediyorsak, Türkçe olmalıdır. Buna benim tek başıma karar vermem mümkün değil. Vatandaş ne diyorsa o. Ancak, şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Hangi şartlarda yarışılır, yarışmaya nasıl girilir bunlar bildiğim konular değil.'' açıklamasında bulunuyor. Kurumda yaşanan motivasyon eksikliğine dikkat çeken İbrahim Şahin, 'TRT'nin en kötü olduğu dönemi' iddialarına katılmıyor. TRT'nin 24 saat yayın yaptığına dikkat çeken Şahin, donanımlı ve yetişmiş kadroyu harekete geçirerek, çantasındaki projeleri teker teker uygulamaya koyacaklarını belirtiyor. İbrahim Şahin, ''TRT'nin güçlü bir kadrosu var. Önemli olan bu kadroyu doğru kullanmak. Ben bu kadroyla 5–6 değil 40 kanalı yönetirim.'' diye konuşuyor.

TRT'nin yeni genel müdürünün gündemindeki konulardan biri de milli maçlar. Şahin, milli maçların TRT'den yayınlanmasını çok arzuladığını anlatıyor. Koltuğa oturduğunda milli maçlar ve lig maçları üzerinde bir çalışma yapacağını söyleyen Şahin, ''Maçların naklen yayını ihaleyle oluyor. Lig maçları 2010'a kadar rezerve edilmiş durumda. Ulusal maçlarda durum nedir bilmiyorum.'' diyor. Şahin, ayrıca spor kanalında özellikle amatör sporlara önem vereceklerini dile getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı'nda kalmak istemesinin en önemli nedenlerinden birinin hızlı tren olduğunu söyleyen Şahin, ''Hızlı tren önceki gün Türkiye'ye giriş yaptı, ben gidiyorum!'' şeklinde konuşuyor.

PTT Bank Projesi'yle birincilik ödülü aldı

İbrahim Şahin, 1962 yılında Amasya'da doğdu. 1982 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimine başlayan ve 1986 yılında mezun olan Şahin, mesleki bilgi ve deneyimini geliştirmek, İngiliz İdari Sistemi üzerinde çalışmalar yapmak üzere bir süre İngiltere'de bulundu. Şahin, 1990 yılında sırasıyla Samsun, Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu'ya bağlı ilçelerde kaymakamlık yaptı, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. Şahin, kısa süre sonra İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi'nde Sekreterya Başkanlığı görevine getirildi. 58. Hükümetle birlikte Ulaştırma Bakanlığı'nda görev alan Şahin, bir süre Bakan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü'ne atandı. Şahin, PTT'de gerçekleştirdiği kurumsal değişim ve yenilenme çalışmalarının yanı sıra PTT Bank Projesi'nden dolayı ''2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödülü'ne layık görüldü. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na Nisan 2005'te atanan Şahin, Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürüyordü.

Kamu reformu konusunda uzman

'Kamu reformu' ve 'e-devlet' projelerinde deneyim ve donanıma sahip olan Şahin'in 'kriz yönetimi' konusunda makaleleri de bulunuyor. Şahin, 2003'ten bu yana, başta elektronik haberleşme olmak üzere, Türkiye'deki bilişim ve iletişim alanında gerçekleştirilen projelerin tamamında aktif olarak yer aldı. Evli, bir çocuk babası olan İbrahim Şahin, İngilizce biliyor.



Zaman
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com