Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İran'la ilişkileri kes dediler
2007/11/24 17:09
İran'la ilişkileri kes dediler
Başbakan Erdoğan: ''Operasyon gerekirse yapılır daha 1 yıl süre var''

Kızılcahamam'da parti kurmaylarına terörle mücadele konusunda gerçekleştirilen diplomatik temasları anlatırken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, muhataplarına ''PKK'yı terör örgütü olarak görmezseniz, biz de El Kaide'yi isyancı olarak niteleyebiliriz'' mesajının verildiğini söyledi.

Başbakan parti yönetimine, ''Masada olduğumuz sürece aleyhimizde birşey gelişmiyor biz de masadayız'' mesajını verdi.

Sınırötesi operasyon tartışması

Başbakan Erdoğan, parti kurmaylarına sınırötesi operasyon konusunda gelinen son noktayı da anlattı:

''Asker ile hükümet arasında bir problem yok. Ordunun tüm taleplerini karşılıyoruz. Ne icap ederse yapıyoruz. Gerekirse operasyon da yapılır daha bir yıl zamanımız var. Operasyon konusunda kurumlarımız arasındaki görüşmeler sürüyor.''

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda sınırötesi operasyon için hükümete yetki veren tezkere'nin süresinin gerekirse 1 yıl daha uzatılabileceği görüşü de gündeme geldi.

Muhalefete: ''Ateşle oynamayın''

Partisinin Kızılcahamam toplantısının açılışında ise muhalefeti hedef alan Erdoğan, terörle mücadelenin demokrasiden ödün vermeden yürüyeceğini tekrarladı. Muhalefete, ''Ateşle oynamayın, sokakları tahrik ediyorsunuz'' diyen Erdoğan, ''Terörle mücadelede birlikte hareket edelim'' mesajı verdi.

''Ateşle oynamayın. Bu mesele siyasi istismara gelmez. Sokakları tahrik ettiğinizin farkında mısınız? Oy devşireyim derken memlekete nasıl bir felaket yaptığınızın farkında değil misiniz? En büyük kötülük menfi milliyetçiliktir. Şiddet ve terörün düşmanı özgürlük ortamıdır. Bu nedenle çoğulcu demokrasiyi yaşatalım.''

''Elimizdeki bütün kartları açmamızı istiyorsunuz'' diyen Erdoğan, ''Bazı konularda açık konuşmuyorsak stratejik olarak muğlak kalması gerektiği içindir.
Mücadelenin nihai amacı silah bıraktırmaktır. Bütün önlemleri zamanı ve zeminine göre etkili biçimde kullanıyoruz'' diye konuştu.

DTP'ye: ''Tercih yapın''

Başbakan DTP'ye de bir kez daha ''Tercih yapın'' mesajı verdi, ''Terör ve şiddetle henüz yollarını ayıramayanları da demokrasiden yana tercih kullanmaya çağırıyoruz'' dedi.

Toplantının basına açık bölümünde DTP'ye çağrıda bulunan Başbakan, kamp sırasında toplanan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda ise ''DTP'nin kapatılmasına karşıyım'' mesajını verdi.

Erdoğan, ''Parti kapatmak çözüm değil. Parti kapatmak yerine suç işleyen milletvekillerine karşı tedbir alınmalı'' dedi.

Terör örgütünün zaten birliği bozmayı hedeflediğini söyleyen Erdoğan, ''Hiçbir vatandaşımızı terör örgütünün kucağına atamayız'' diye konuştu.

Erdoğan, hiçkimsenin AK Parti'yi terör örgütü ile gizli ittifak içinde gösteremeyeceğini de belirtti.

''Terörle mücadelede kritik aşamadayız''

Teröre karşı yürütülen mücadelede çok kritik bir aşamaya gelindiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bu safhada terör örgütünü gerek içeride gerekse dışarıda tam olarak izole etmeyi, sosyal, lojistik, finansal, psikolojik bütün desteklerini kesmeyi başarmak durumundayız. Bu istikamet önemli mesafeler aldığımızı söyleyebilirim. Ancak daha almamız gereken çok mesafe var'' dedi.

Erdoğan, sonuca gitmek için çok önemli bir fırsat yakalandığını belirterek, ''Terör örgütü her taraftan kuşatılmış durumdadır, bu bir adi suç veya adi suçun zeminini teşkil edecek bir olay değildir. Teröruzun soluklu bir mücadeleyi gerektiriyor bu süreci başarıyla yürütmemiz siyasi, diplomatik ve askeri araçları bundan sonra da doğru ve etkin kullanmaya devam etmemiz için toplumsal psikolojinin iyi yönetilmes ibüyük önem taşıyor'' diye konuştu.

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, geniş mutabakata dayanan bir anayasa istediklerini söyledi, Türkiye adına fikir üreten herkesi bu sürece dahil olmaya çağırdı.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampı başladı

AK Parti, Kızılcahamam'da kampa girdi. Üç gün sürecek kampta, başta yeni Anayasa ve terörle mücadele olmak üzere iç ve dış gelişmeler değerlendirilecek.

Erdoğan, AK Parti'nin ''11'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''na katılmak üzere kara yoluyla toplantının yapılacağı Asya Termal Otel'e dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelirken, milletvekilleri de otele giriş yaptı.

Toplantı dolayısıyla yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Erdoğan gelir gelmez AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu topladı. (MKYK) yaklaşık 3 saat sürdü.

Kampa, AK Parti milletvekilleri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile parti kurucuları katılıyor.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, ekonomi, dış politika, terörle mücadele ve hükümet çalışmaları hakkında brifing verecek.

AK Parti'nin, 15 Aralık'tan sonra Meclis'e göndermeye hazırlandığı Anayasa değişiklik taslağı da ele alınacak ve milletvekillerinin önerileri dinlenecek.

Meclis çalışmalarının da değerlendirileceği kampta, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç bilgi verecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com