Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya Şeker’de  Hedef dünya pazarı
2007/11/28 14:20
Konya Şeker’de Hedef dünya pazarı



Tarım Bakanlığı Kontrolörleriyle Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde bir araya gelen Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in hedefinin dünya pazarı olduğunu ve bu anlamda da gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker’in son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarını ve yeni yatırımlarını yerinde görmek amacıyla gezi düzenleyen Tarım Bakanlığı Kontrolörleri, Kurul Başkanı Şakir Öztürk başkanlığında Konya’ya geldi. Sabahın erken saatlerinde Cihanbeyli ilçesinde bulunan Damla Sulama Sistemleri Fabrikası’nı (Panplast) ziyaret eden heyet buradan Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ne geçti.
Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’la bir araya gelen Kontrolörler, Konya Şeker’in gerçekleştirdiği tesisleri mükemmel bulduklarını söylediler ve bu yatırımları gerçekleştiren başta Recep Konuk olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ettiler.
Konya Şeker’in yatırımlarına ilişkin tanıtım filminin izlendiği toplantıda, Konya Şeker Genel Müdürü Yakup Hezer bir konuşma yaptı. Konya Şeker’in dünü ve bugününü anlatan Hezer’in konuşmasının ardından Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk söz aldı.
Recep Konuk, Tarım Bakanlığı kontrolörlerini Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, güzel işlerin yapıldığı, ülkeye yararlı yatırımların ortaya çıktığı bu hizmetlerde Tarım Bakanlığı kontrolörlerinin de büyük katkısı olduğunu söyledi.
Konuk, “Doğru yapılan işler karalanır ve kirletilirse, hizmeti yapan insanların şevkini kırarsınız, o işlerin yürümesini durdurursunuz. Yeni sıkıntılara sebep olursunuz. Bu nedenle sizlerin tavrı, direnci ve sağduyusu bu ülkeye çok lazımdır. Burada yapılan işlerin çirkin olmadığını ve güzel olduğunu Türk kamuoyuna sizler gösterdiniz. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Panplast Damla Sulama Sistemleri Fabrikası’nı ve Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezen kontrolörlere “Konya Şeker’i ve Çumra Şeker’i gördünüz. Burası hakikaten dünya ile yarışıyor” diyen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Dün önlerinde, müzakere masalarında sıkıla, büküle oturduğumuz yabancılarla bugün başımız dik konuşuyoruz. Yaptığımız yatırım ve üretimlerimizle ülkemizin ve insanlarımızın ezilip büzülme gibi bir sıkıntısı kalmadı artık. Ülke genelinde bütün sektörler dünyanın her yerinde bu şekliyle yarışacak olursa ülkemiz kendiliğinden o yarışı kazanmış olur. Onun için hepimize çok çalışmak düşüyor. Bunu da konuşarak değil, icra ederek yapacağız” diye konuştu.
Konya Şeker’in yeni yatırımlarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Recep Konuk, bu konuda şunları söyledi;
“Konya Şeker olarak yeni yatırımlar anlamında enerji sektörüne girdik. Daha doğrusu gerçekleştirdiğimiz bu yatırımları dünyalılaştırmaya çalışıyoruz. Bu çok önemlidir. Örneğin çikolataya girdik. Çikolatayı zaten üretiyorlar. Siz üretmeseniz de olur. Burada önemli olan yaptıklarımızı ve ürettiklerimizi dünyalılaştırmaktır. Biz bu anlamda üretimimizi yaptık, dünya normlarına ulaştık ve pazarlama yoluyla da dünyaya açılıyoruz.
Bilindiği üzere ülkeler arasında savaşlar artık tankla tüfekle değil ekonomik alanda yapılıyor. Siz de ürettiğiniz ürünlerle dünya pazarına girer ve oradaki raflarda, marketlerde yer alırsanız Türk Bayrağı’nı dikmiş olursunuz. Bu nedenle bizim öncelikli hedefimiz dünya pazarına girmek ve Türk insanının, Türk çiftçisinin ürettiklerinin bu pazarda yer almasını sağlamaktır.
Enerji tarımı konusuna gelince, bu konuda ülkemizin alacağı çok ciddi ve önemli mesafeler var. Konya Şeker olarak yenilenebilir enerji anlamında etanol üretimi yapıyoruz. Biyodizel konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Ancak bu konuda önemli olan bir noktayı göz ardı ediyoruz. Etanolün hammaddesi şeker, biyodizelin hammaddesi ise yağdır. Bizim ülkemizde ise şekerde fazlamız, yağda da açığımız var ve bu yüzden de yağ ithal ediyoruz. Biyodizelin ülkemizde tutmamasının sebebi budur. Eğer, siz ülkenizde bir yatırım yapacaksanız, o yatırımın hammaddesini de mutlaka üretmek zorundasınız. Bizim bu konudaki çalışmalarımız aralıksız sürüyor. AR-GE departmanımız çalışmasını tamamladı ve bu yıl ilk kez sözleşmeli kanola üretimi yaptırıyoruz. Konya gibi yaklaşık 500 bin hektar sulu tarım yapılan bölgede kanolanın işlendiğini ve ekim nöbetine girdiğini düşünün. Hızla biyodizelde altyapı gelişimi olacak ve dolayısıyla yenilenebilir enerjiyle rekabet şansını yakalamış olacağız. Bununla da enerjide dışa bağımlılığımız azalacak, dışarıya daha az enerji bedeli ödeyeceğiz ve daha önemlisi de tarımdaki üretimle ilgili daralmanın önüne geçmiş olacağız. Yani bir taşla 3 kuş vurmuş olacağız.”
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com