Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Çocuklara “barış kuşu
2007/12/03 12:28
Çocuklara “barış kuşu

Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosu, geçtiğimiz yıl sahnelediği Yusufçuk isimli oyunun ardından bu yıl da Barış Kuşu isimli oyunla seyircisiyle buluşuyor. Oyunu yöneten Tiyatro Sanatçısı Emin Olcay, Mevlâna’nın sözleriyle bezenen oyunun insanlığı barışa davet ettiğini söyledi. Türkiye’de ilk defa Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Tiyatrosu oluşturulduğunu açıklayan Olcay, destekleri dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e oyunun galasında teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl kurulan Çocuk Tiyatrosu, bu yıl ikinci oyununu sahneliyor. Hayat Olcay’ın metin yazarlığını üstlendiği “Barış Kuşu” isimli oyunun yöneticiliğini Tiyatro Sanatçısı Emin Olcay yapıyor.
734. ölüm yıl dönümünde Hz. Mevlâna’yı anma etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyunun galası Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapıldı. Oyunun galasını izleyenler arasında Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, Tiyatro Sanatçısı Emin Olcay ve oyunun yazarı Hayat Olcay da vardı.
Barış Kuşu isimli oyunu Mevlâna’nın dünya görüşü ve insan sevgisinden esinlenerek yazdığını vurgulayan Hayat Olcay, geçtiğimiz yıl sahnelenen Yusufçuk isimli oyunda olduğu gibi Barış Kuşu’nun da sevgi ve aşk öğeleri içerdiğini kaydetti. Türkiye’de ilk defa Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk tiyatrosu kurulduğunu dile getiren Emin Olcay “İlk oyunumuzu geçtiğimiz yıl sahneledik. Tiyatronun desteklenmesi ve geliştirilmesi adına önemli bir destek gördük. Bu örnek desteği dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum. Konya’dan tüm dünya çocuklarına Mevlâna’nın ağzıyla sesleniyoruz. Oyunun özünde Hazreti Mevlâna var. Onun sözleriyle bezenmiş bir oyun. Dünyamızı kendi ellerimizle nasıl yaşanamayacak hale getirdiğimizi ve kurtuluşunun nasıl olacağını anlattığımız oyun Hz. Mevlana’yı anma etkinliklerinin gerçekleştirileceği hafta boyunca sahnelenecek. ” dedi.
Çocukların büyük ilgisiyle karşılanan oyunun galasının ardından oyunculara ve yöneticilere teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de; sevgi, barış, kardeşlik ve aşk vurgularını içeren, Hz. Mevlâna sözlerini içeren oyunun hedeflediği başarıyı yakalayacağına inandığını söyledi. Başkan Akyürek, bu konuda birlikte çalışma fırsatı buldukları Emin Olcay ve eşi Hayat Olcay’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Gala gecesine katılan Konya Valisi Osman Aydın ise Konya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Tiyatrosu’nun Türkiye adına önemli bir kazanç olduğunu belirterek emeği geçenleri Türk halkı adına kutladığını bildirdi
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com