Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Beysu bayileri mutlu
2007/12/04 00:12
Beysu bayileri mutlu

Bayiler toplantısına Kamer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Severcan, Yönetim Kurulu Üyesi Hanefi Dursun, Beysu AŞ Genel Müdürü Faik Karadeniz, Kamer Holding Finans Müdürü Serhan Güngör, Doğanbey Belediye Başkanı Hasan Ocaklı, Karaali Belediye Başkanı İbrahim Issı, Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, TOBB Alkolsüz İçecekler Derneği Başkanı Dr. Nizamettin Şentürk, holding yöneticileri, Beysu bayileri, tedarikçi firma yöneticileri, yönetici ve çalışanlar katıldı.
Toplantı öncesinde düzenlenen seminerler ve eğitim toplantıları ile sektörlerindeki gelişmeler hakkında bayiler bilgilendirildi. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu ve Opal Su Genel Müdiresi Diler Ercan tarafından verilen seminerler Beysu bayileri tarafından ilgi ile takip edildi.
ŞİŞELENMİŞ DOĞAL KAYNAK SUYU TÜKETİCİ GÜVENİNİ KAZANDI
Ardından Beysu Mesul Müdürü Zehra Altun, suyun insan hayatındaki yeri hakkında sunum yaptı. Suyun insan yaşamında hayati önem taşıdığını ve yaşamın kendisi olduğunu vurgulayan Zehra Altun, suyun canlıların yaşamı için çok değerli bir element olduğuna dikkat çekti, Altun, insan vücudunun büyük bölümünün sudan oluştuğunu hatırlatarak, yetişkin insanın bir bölümü yiyeceklerden karşılanmak üzere günlük 3 litre suya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Şişelenmiş doğal kaynak suyu ile çeşme suyu arasında çok fark olduğuna işaret eden Altun, çeşme suyunda sağlık açısından güvenceden bahsetmenin söz konusu olamayacağını ama şişelenmiş suyun sağlıklı bir şekilde tüketildiğini kaydetti. Altun, şişelenmiş doğal kaynak suyunun tüketicinin güvenini kazandığını ve kendilerinin de bunun bilincinde olarak hareket ettiklerini belirtti.
Beysu İşletme Müdürü Hakan Yıldız da, Beysu’nun tarihçesi hakkında bilgi verdi. Yıldız, 1975 yılında Doğanbey Belediyesi tarafından kurulan Beysu tesislerinin 1999 yılında Kamer Holding tarafından alınıp yenilenerek 2002 yılında resmen açıldığını anlattı.
BEYSU, BUGÜN MARKA HALİNE GELDİ
Doğanbey Belediye Başkanı Hasan Ocaklı ise, Beysu’nun kaynak tarihçesi üzerine konuşma yaptıktan sonra, rekabet ortamında Beysu’nun özel teşebbüs tarafından tüketiciye sunulması gerektiği düşüncesinden hareketle Kamer Holding’e devrettiklerini söyledi. Hasan Ocaklı, Beysu’nun sektöründe bir marka haline getirilerek her geçen gün daha çok tüketiciye ulaştırılmasında emeği geçen Kamer Holding yönetimine teşekkür etti.
Dünyada su durumu ve suyun kirlenmesi sonucu yaşanan olumsuzluklar hakkında davetlilere seslenen TOBB Alkolsüz İçecekler Derneği Başkanı Dr. Nizamettin Şentürk, önümüzdeki yıllarda şu anda yaşandığı gibi petrol savaşları değil su savaşlarının çıkacağının görüldüğünü vurguladı. Türkiye’de en fazla suyun tarımsal sulamada kullanıldığını aktaran Şentürk, ülkemizde su sorununu büyümeden çözmek için yapılması gerekenleri maddeler halinde anlattı.
TÜRKİYE SU AZLIĞI YAŞAYAN ÜLKELER ARASINDA
Sektör ve Beysu hakkında değerlendirme yapan Faik Karadeniz de, Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını söyledi. Bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına düşen su miktarının en az 8-10 bin metreküp arasında olması gerektiğini anımsatan Faik Karadeniz, “2 bin metreküpten az olan ülkeler su azlığı çeken, bin metreküpten az olan ülkeler ise su fakiri ülkeler olarak sayılıyor. DSİ verilerine göre ülkemizin tüketilebilir yer üstü ve yer altı su potansiyeli 112 milyar metreküptür. Türkiye kişi başına bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan sınıfa girmektedir” dedi.
Türkiye’nin önümüzdeki dönemde ciddi su sorunu yaşayacağına işaret eden Faik Karadeniz, suyu doğru yönetemeyen bir ülke olduğumuzu, su kaynaklarımızın planlamasında ve yönetiminde pek çok kurumlarımız olmasına rağmen su bakanlığının olmadığını söyledi.
Su sorunun büyümesiyle birlikte ambalaj su sektöründe hareketlilik yaşandığını anlatan Faik Karadeniz, “Sektörümüzde pazar her yıl yüzde 10-12 arası büyürken bu yıl ki büyüme rakamı gerek küresel ısınmanın etkileri gerekse başta Ankara olmak üzere bazı illerimizdeki su kesintileri ve bu illerdeki talep artışı nedeniyle büyümenin yüzde 17’yi geçeceği tahmin edilmektedir. Büyüyen pazarda her geçen gün yeni fabrikalar ilave olmakta mevcut üreticilerde sürekli makine yatırımları yaparak kapasite artırımına gitmektedir. Sektörümüzde yeni başlayacak üreticilerle, kurulma safhasında olan firma sayısının 250’yi geçeceği tahmin edilmektedir” diye konuştu.
KOLAY YOLDAN PARA KAZANILDIĞI ALGISI YALNIŞ
Sektörde hareketlilik yaşanmasına rağmen bazı sıkıntıların da bulunduğunu vurgulayan Karadeniz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Maalesef gerek toplum ve gerekse kamu otoritesi tarafından çok kolay yoldan ve büyük paraların kazanıldığı bir sektör gibi algılanmaktadır. Sektörümüzün hammadde alış ve mamul satış fiyatlarındaki K.D.V.farklılığı ve rekabet içerisinde çok düşük karlarla çalışmamıza rağmen analiz ücretlerinin yüksek olması diğer bir sorunumuzdur. Türkiye’de su işinden çok zengin olmuş ne bir şahıs ne de bir şirket vardır. Sektörde yaklaşık 250 firma arasında ticari anlamda tatmin olan firma sayısı yüzde 10’u geçmez. Yani makul ölçüde para kazanan firma sayısının azlığı nedeniyle ve oluşan rekabetçi ortamda bugün için hali hazırda çok sayıda satılık yada devretmeye hazır firmanın olması bu kolay iş algılamasının tuzağına çok sayıda yatırımcının düştüğünü göstermektedir. Yabancı yatırımcıların akını haline gelen sektörümüzde yerli üreticilerimizin de güç birliği içerisinde olup daha büyük yatırımlar yapmaları gerektiğini düşünmekteyiz.”
Türkiye’de artık ambalajlı su tüketiminin uzun zamandan beri bir lüks olmaktan çıktığını da ifade eden Karadeniz, şebeke sularına olan güvensizlikten dolayı vatandaşların gelir durumu ne olursa olsun sağlıklı ve temiz içme suyu ihtiyaçlarını ambalajlı sulardan karşıladıklarını söyledi. Karadeniz, kamu otoritesi tarafından su sektörünün genel toplum sağlığı üzerinde belki de ilaç sektöründen bile daha etkili ve önemli olduğunun artık anlaşılması gerektiğini de vurguladı.
2. VE 3. BEYSU FABRİKASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Konuşmasının devam eden bölümünde Türkiye’nin genel su üretimi ve Beysu’nun 2006-2007 karşılaştırmalarını ve 2008 hedeflerini anlatan Faik Karadeniz, “Lojistik maliyetimizi düşürmek ve diğer bölgelere de Beysu’yu ulaştırmak için geçen yıl başlattığımız 2. ve 3. Beysu fabrikaları için kaynak, tesis arayışlarımız devam etmekte olup görüşmelerimiz devam eden kaynak ve tesisler bulunmaktadır. Kesinleştiği takdirde daha büyük kapasiteli makinalarla (saatte 30-35 bin şişe) üretim hedeflemekteyiz. Yeni makina yatırımlarımızla 0,5 litre üretiminde yüzde 25’lik, 1,5 litre üretimimizde yüzde 50’lik, 5 litre ve 10 litrelik üretimimizde yüzde 100’lük 19 litre damacana üretimimizde yüzde 50’lik bir büyüme hedefliyoruz. Pet şişe kalıp şeklimiz (0,5 – 1,5 – 5 – 8 –10 litrelik) değişecektir. 19 litre polikarbonat damacanalarımızı evlere daha hijyen bir şekilde ulaştırmak amacıyla üretime ilk başladığımız günden bu yana yine hijyenik yönden poşetleme işinden çıkıp shrınkleme işlemine geçeceğiz.
KAPASİTE ARTIRIMI İÇİN 1 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYRILDI
Programın açılış konuşmalarının son bölümünde Kamer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sevencan davetlilere seslendi. Özer Sevencan, Kamer Grubu olarak metal, gıda, hizmet, ticaret gibi alanlarda hizmet veren 14 ayrı şirketleri bulunduğunu ve bu şirketleri sektörlerinde tercih edilen markalar yapmak, Kamer Grubu'nun ve Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak azmi ve gayreti içinde olduklarını söyledi. Kamer Grubu'nun yatırımlarında günü kurtarma ve kısa zamanda karı değil, uzun vadeli geleceğe yönelik ve kalıcı yatırımlar gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Sevencan, “Beysu’nun markalaşmasına ve kapasite artırımına önem veriyoruz. 2008 yılında kapasite artırımı için 1 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık. Geçen yıldan bu yana Beysu’ya 2. ve 3. fabrikaları kazandırmak için arayışlarımıza devam ediyoruz. Bu konuda tabiri caizse ince eleyip sık dokuyoruz. Beysu’ya bölgesi, kapasitesi bize uygun iyi bir tesis kazandırmak istiyoruz. Otel içinde aynı sabrı gösterdik ve Allah’ın izniyle içinde bulunduğumuz böyle büyük bir oteli bünyemize kazandırdık. Bizim Beysu ile ilgili yatırımlarımız konusunda hedeflerimizi ve ufkumuz anlatmaya sanırım otelimiz iyi bir örnektir. Gün geçtikçe artan bayi sayımızla Beysu başarılara imza atmaya ve büyümeye devam edecek inşallah. Bu başarı öyküsünde yer alan ve çaba sarf eden siz değerli bayilerimize ve tüm Beysu çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Beysu tarafından litre bazında en çok satan, nüfus oranına göre en çok satan, 2007 yılında satışını en çok artıran pet su ve damacana bayileri ödüllendirildi.
BEYSU AŞ
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com