Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Artık yeni şeyler yapmak lazım
2007/12/08 03:31
Artık yeni şeyler yapmak lazım
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat Konya GİK toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, 1980 Türkiye'sinde 26 bin işletme ve 1000 dolayında ihracatçının bulunduğunu belirterek, ''2007 Türkiye'sinde ise 640 bin işletme ve 40 bin ihracatçı var'' dedi.
Ömer Bolat, MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen genel idare kurulu (GİK) toplantısı gala programında, GİK toplantılarını 2 ayda bir Anadolu'nun farklı bir kentinde düzenlediklerini söyledi.
2007'nin, Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü olması dolayısıyla bu yılın son GİK toplantısını Konya'da organize ettiklerini vurgulayan Bolat, büyük önem verdikleri bu toplantının yararlı olacağını kaydetti.
30 yıl önce 13-14 yaşındeyken babasına muavinlik yaptığını ifade eden Bolat, ''Tabak satıyorduk. O dönemde Konya'da tarıma dayalı bir ekonomi vardı. Konya'da küçük esnaflar vardı. Küçük çarşıdan ibaretti. Şimdi çok büyük değişim var. 30 yılda çok büyük mesafeler alınmış'' dedi.
23 yıl önce yüksek lisans öğrenimi için Almanya'ya gittiğinde fabrikalarına hayran kaldığını dile getiren Bolat, şunları kaydetti:
''Fabrikalar, bizim evlerimizden daha görkemliydi. Şimdi bizim de modern fabrikalarımız, çağdaş tesislerimiz var. Bunu Kayseri'de, Gebze'de, Samsun'da ve Malatya'da da Türkiye'nin birçok yerinde gördük. Ülkemiz hızla değişiyor. 1980 Türkiye'sinde 26 bin işletme, 1000 ihracatçı vardı. 2007 Türkiye'sinde ise 640 bin işletme ve 40 bin ihracatçı var.''
Mevlana'nın ''Dün dünde kaldı cancağızım şimdi artık yeni birşey söylemek lazım'' sözüyle konuşmasını sürdüren Bolat, şöyle devam etti:
''Dünya için şunu söyleyebilirim. Büyüme ve gelişme var. Bu gelişme içinde KOBİ'ler, kapitalizmin inanılmaz acımasız çarkları arasında eziliyor. En büyük şirketler önceden otomobil, makine, demir-çelik, tekstil gibi firmalardı. Şimdi ise finans, teknoloji, bilişim ve enerji şirketleri öne çıkıyor. Dünya ekonomisini artık bu firmalar yönetiyor. Dünya ekonomisi artık Batı'dan Doğu'ya kayıyor. Bizim de zengin oturmuş Batı pazarları kadar zenginleşen Doğu pazarlarına kaymamız gerekiyor. Bugün Batılı sermaye sahipleri, Doğulu işadamlarının, hisselerini satın almasından korkuyor.''
İşsizliğin yüzde 9 çıtasına takıldığını ve daha aşağılara indirilemediğini belirten Bolat, ''Enflasyon indi ama yüde 4'e indirmek kolay değil, zorlanıyoruz. İstikrar programı artık görevini tamamladı. Türkiye'nin kalkınma konusunda yeni bir programa ihtiyacı var. Ülkenin yeni bir kalkınma stratejisine ihtiyacı var'' dedi.
Konya Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez ise Türkiye'nin çok sıkıntılı günlerden geçip bugünlere geldiğini belirterek, halen kimi sorunların düzelmediğini söyledi.
MÜSİAD'ın bu toplantılarında Türkiye'nin geleceğine yön verecek kararlar çıkacağını umduğunu vurgulayan Üzülmez, ''Konya'da MÜSİAD kurucu başkanıyım. O dönemde yıllık 10 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Şimdi ise yılda 1.5 milyar doları bulduk. Bunu asla yeterli bulmuyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından derneğe üye olan işadamlarına rozet takıldı.
Programa Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ile MÜSİAD'ın şube başkanları katıldı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com