Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Muhasebeciler yeni binalarını açtı
2007/12/09 16:27
Muhasebeciler yeni binalarını açtı

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2 bin metrekare alana sahip olan binada bir de Muhasebecilik Müzesi yer alıyor.
Düzenlenen açılış törenine Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Mehmet Timur, 78 ilin SMMMO başkanları ile oda üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Konya SMMMO Başkanı Ahmet İçyer, hizmete açılacak binanın TÜRMOB, yerel yönetimler ve oda üyelerinin gayretiyle yapıldığını belirterek, ''2 bin metrekarelik daha modern ve merkezi bir yerde olan bu hizmet binamızda ayrıca Osmanlı'dan Cumhuriyet'e, Cumhuriyet' ten günümüze kadar olan muhasebe çalışmalarının sergilendiği bir müze de bulunuyor. Eğitime verdiğimiz önem binamıza da yansımış durumda. Binamızın bir katı sadece eğitim için ayrıldı. Binamızın 3. katında 3 adet konferans, 1 adet de bilgisayar laboratuvarı bulunuyor. Ayrıca merkezi bir yerde olması bizim için büyük bir avantaj. Binamızın hizmete girmesinde emeği geçen herkese bin 750 üyemiz adına teşekkür ediyoruz'' dedi.
TÜRMOB Başkanı Mehmet Timur ise, son yıllarda dünyada muhasebecilik konusunda yaşanan gelişmelere ayak uydurmak için eğitime büyük önem verdiklerini dile getirerek, ''Türkiye'deki meslektaşlarımızın dünyadaki diğer muhasebecilerden bir adım önde olabilmesi için eğitimlerimizi arttırdık. Bu vesileyle odalar olarak üniversitelerle işbirliğimizi yoğunlaştırdık. Bu tesis sadece bize değil, sanayiciye, iş adamına, ithalatçı ve ihracatçımız için de iyi bir tesis. Çünkü onlara yol gösteren kişi ne kadar eğitimli olursa o kadar başarılı yollara sürükler'' şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hizmet binasının hizmete açılışının Konya için önemli günlere denk geldiğini ve Konya'nın Türk-İslam medeniyetine tarih boyunca ev sahipliği yaptığını ifade ederek, ''Biz de bu mirası uygun bir şekilde Konya'mızı gelecekle buluşturmak için çalışıyoruz. Bu binamızda bu amaca uygun bir şekilde olmuş'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek yeni hizmet binasını hizmete açtı. Davetliler daha sonra giriş katında bulunan Muhasebe Müzesini gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com