Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Gidin işinize demelilermiş
2007/12/28 15:24
Gidin işinize demelilermiş

Cumhurbaşkanı seçimi sürecindeki 367 tartışmalarında partisinin aksine görüş bildiren CHP Genel Başkan adayı ve Samsun milletvekili Haluk Koç, 27 Nisan gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bildiri sonrasında partisinin farklı bir tutum takınması gerektiğini söyledi.

''HERKES İŞİNE BAKSIN''

Koç, ''CHP, 'Herkes kendi işine baksın, işini yapsın.' şeklinde bir süreci işletebilirdi. Yuvarlak geçildi.'' dedi. CHP'nin topluma kendisini seçenek olarak gösteremediğini ifade eden Koç, AK Parti'nin tek kale maç yaptığını belirtti.

CHP'de genel başkanlığa adaylığını koyan milletvekili Haluk Koç, yurt gezileri kapsamında Balıkesir'de basın toplantısı düzenledi.

PARTİ PROGRAMINA ELEŞTİRİ

Koç'un toplantı sonrası il başkanlığı altındaki CHP lokaline gitmesi, partililer arasında tartışmalara sebep oldu. İl eski Başkanı Tamer Molla'nın tepkisi üzerine programında yer almamasına rağmen CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış'ı ziyaret eden Koç'a yöneltilen önceki dönemlerle ilgili eleştirilere, yanında bulunan eski milletvekilleri cevap vermeye çalıştı. İl Başkanı Barış, Koç'un milletvekili olduğunu ve parti büyüğü olduğunu belirterek, program yanlış yapıldığı için önceki dönem milletvekillerinden Orhan Sür'ü eleştirdi.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NE 70 DEFA GİTTİM'

Gazetelerde yer alan, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde 367 tartışmalarının inandırıcı olmadığı şeklindeki ifadeleri konusuna değinen Haluk Koç, 367 milletvekili olmadan cumhurbaşkanı seçimi yapılamayacağı tezi ortaya atıldığında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bile bir karşılığı olabileceğini düşünmediğini aktardı. Kendisinin hukukçu olmadığını ve siyaset uygulayıcısı olarak Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini kaydeden Koç, sadece bunun için değil. geçen dönemde 70 defa iptal başvurusu için mahkemeye gittiğini ifade etti. Koç, itiraz ettikleri kanunlar arasında Türkiye'nin Maden, İş ve Sosyal Güvenlik bulunduğunu hatırlattı.

''CHP, 'DEMOKRASİLERDE BU BENİM İŞİM.' DEMELİYDİ''

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde, 27 Nisan'da Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bildirinin ardından CHP'nin daha farklı bir tutum takınmasını istediğini dile getiren genel başkan adayı Haluk Koç, ''CHP, 'Ben siyasi ve hukuki mücadeleyi anamuhalefet olarak geri getirdim. Bu süreçte siyasi ve hukuki mücadeleyi yaptım. Bu benim işim kardeşim. Anamuhalefet partisi olarak demokratik süreçlerde bu benim görevim. Herkes kendi işine baksın, herkes kendi işini yapsın.' şeklinde bir süreci işletebilirdi ancak daha yuvarlak geçildi. Rahmetli Ecevit, 12 Mart muhtırasında tavrını ortaya koymuş ve net bir duruş sergilemişti.'' şeklinde konuştu.

''CHP BİR SEÇENEK OLARAK KENDİNİ KOYAMADI''

Bir gazetecinin, CHP muhalefet yapmadığı için AK Parti'nin tek kale maç yaptığı ifadesine de katıldığını belirten Koç, bunun sebebinin CHP'nin süreçte çözümsüz kalışı, kendisini seçenek ve güç olarak ortaya koyamaması olduğunu ifade etti. CHP'deki dönüşüm, yenileşme, gençleşme ve değişim hareketinin ''parti içinde birbirini yiyorlar'' diye anılmaması gerektiğini öne süren Koç, partiyi güçlendirmeye çalıştıklarını anlattı.

''BU YAPI İYİ DERSEK KAYBEDERİZ''

''Biz sesimizi çıkarmayıp bu yapı çok iyi dersek, gelecek seçim yenilgilerini kabullenmiş bir anlayış sergilemiş oluruz.'' diyen Koç, buna katılmanın mümkün olmadığını kaydetti. CHP'lilerin seçim gecelerinde gözü yaşlı yatağa girmemesini istediklerini dile getiren Haluk Koç, partiyi iktidara yürütecek bir yapılanma arzu ettiklerini ve bu yönde çalıştıklarını söyledi.

(Yeni Şafak)
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com