Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Elektriğe zam normal
2007/12/29 18:37
Elektriğe zam normal
Bakan Mehmet Şimşek, zam yapılmamasından dolayı elektriğin getirdiği maliyetlerin devlet tarafından 5 yıldır sübvansen edildiğini zamın normal olduğunu söyledi

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, zam yapılmamasından dolayı elektriğin getirdiği maliyetlerin devlet tarafından 5 yıldır sübvansen edildiğini ve zorunlu olarak yeni yılda elektriğe zam yapılacağını söyledi.
Konya'nın Cihanbeyi ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Şimşek, ilçeye gelişinde Vali Osman Aydın, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Cihanbeyli Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Mehmet Güzel, Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık ve vatandaşlar tarafından çiçek verilerek karşılandı. Cihanbeyli Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Şimşek, işletme sahiplerinin elektriğe zam yapılmaması yönünde istekte bulunması üzerine 2002 yılından bu yana elektriğe zam
yapılmadığını söyledi. Bakan Şimşek, ''Elektriğin getirdiği maliyetlerin 5 yıldır devlet tarafından sübvanse edilmesinden dolayı, zorunlu olarak 2008 yılında elektriğe zam yapılacak'' dedi.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Cihanbeyli Belediyesi'ne geçen Bakan Şimşek'e, Belediye Başkanı Mehmet Güzel tarafından fahri hemşehrilik beratı ve plaket verildi. Belediye ziyaretinde Cihanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kenan Belgin ve beraberindeki diğer oda başkanlarından brifing alan Bakan Şimşek, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanlığı'nın hava operasyonlarının ekonomiye ne şekilde yansıdığı yönündeki sorusunu, ilçeye ziyaret için geldiğini belirterek yanıtlamadı.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin son birkaç yıldır hızlı bir büyüme seyri izlediğini belirterek, bu büyümenin hızlanması için gerekli altyapıyı hükümet olarak sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı tesisleri gezdi. Gezisi sırasında değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, Türkiye'nin son birkaç yıldır hızlı büyüme seyri izlediğini belirterek, ''İnşallah alt yapıyı iyi hazırlayacağız. Yani hukuki, siyasi, fiziki altyapı ile beşeri sermaye ve rekabet ortamını iyi hazırlayacağız ve bu çıkış hızla devam edecek'' dedi.
Bakan Şimşek, Hz. Mevlana'nın kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi'ni de ziyaret etti. Hz. Mevlana'nın sandukası başında dua eden Bakan Şimşek, müzedeki eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Müzede Gaziantep'ten geldiğini belirten bir vatandaş, çok zor durumda ve uzun zamandır işsiz olduğunu anlatarak, Bakan Şimşek'ten iş istedi. Bakan Şimşek, vatandaşın ismini ve telefon numarasını alarak kendisine yardımcı olacağını söyledi. Müze ziyaretinin ardından Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret
eden Bakan Şimşek, Konya'daki sanayinin bu kadar hızlı gelişmesine kendisinin bile inanamadığını ve bu hızlı gelişmenin kendisini gururlandırdığını dile getirerek, Konya'nın küresel çapta rekabet koşullarına ulaştığını sözlerine ekledi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com