Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Mesnevinin Tercümesi Yapılıyor
2004/10/21 12:36
Mesnevinin Tercümesi Yapılıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Mesnevi’nin tercümesi ve farklı dillerde yayımı çalışmalarını başlattı. Mesnevi'nin ilk önce türkçe tercümesi yapılacak.


Mesnevi’nin önce Türkçe’ye tercümesinin yapılacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra diğer dillerde yayımını yaparak Hz. Mevlana’nın öğretisini insanlığın bilgisine sunacaklarını bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Mesnevinin çevrisinin yapılması ve daha önce yayımlanan eserlerin tekrar yayımlanmasını sağlamak amacıyla başlattığımız araştırma sonucunda Kültür Bakanlığı’nın konuyla ilgili yayım haklarını aldığını tespit ettik. Bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonucunda Veled İzbudak tercümesinin 10 adet basım hakkını aldık” dedi. Eserin basımını yaparak ilgili olanlara sunacağız diyen Başkan Tahir Akyürek, ayrıca Mesnevi’nin yeniden tercümesinin yaptırılması için çalışmaları başlattıklarını, Selçuk Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yakup Şafak başkanlığında bir kurul oluşturarak mesnevinin tercüme çalışmaları yapacaklarını dile getirdi. 5 yılda 6 cilt olarak yayınlanması planlanan eser her yıl bir cilt olarak sunulacak. İşin kalitesinden ödün verilmesini istemiyoruz özellikle vurgulayan Akyürek; “Bundan dolayı süreyi uzun tutarak kurul üyelerinin daha rahat çalışmalarını hedefliyoruz. Sadece mesnevinin tercümesi ve yayımlanması ile yetinmeyeceğiz diğer klasik eserlere yönelerek yayımcılık alanındaki hizmetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com