Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Ziraat Bankası da Konya'ya taşınıyor!
2008/01/28 15:16
Ziraat Bankası da Konya'ya taşınıyor!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanmada eşitsizliğe yol açması nedeniyle MHP'nin başörtüsü yasağı uygulanmasına karşı olduğunu belirtti.
Kalaycı, MHP Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türk milletini inciten ve kangren haline gelen başörtüsü sorununun zaman içinde kemikleşerek çözümsüzlük sürecine itilmesinin en büyük sorumlusunun, başörtüsünü siyasi amaçlarla istismar eden siyasi zihniyet olduğunu söyledi.
AK Parti'nin başörtüsü sorununu çözmek için 5 yılı aşan iktidar döneminde hiçbir çaba göstermediğini öne süren Kalaycı, ''Tam tersine, başörtüsü konusunun gündemlerinde olmadığını ifade etmişler, yüzde 1,5 gibi sayıca çok az bir kesimin sorunu olarak göstermişlerdir'' dedi.
Adalet, sağlık ve eğitim gibi toplumun kolektif ihtiyaçlarının karşılanmasının devletin asli görevlerinden olduğunu vurgulayan Kalaycı, kamu hizmeti alan vatandaşların bunların bir kısmından yararlanıp bir kısmından mahrum bırakılmasının, hem vatandaşlık hakları hem de inançların yaşanması açısından doğru olmadığını belirtti.
Devletin sunduğu hizmetlerden yararlanmada eşitsizliğe yol açması nedeniyle MHP'nin başörtüsü yasağı uygulanmasına karşı olduğunu ifade eden Kalaycı, şöyle devam etti:
''MHP, başörtüsü sorununun kalıcı çözüme kavuşturulması için somut bir çıkış yolu önermiştir. AK Parti'nin bu teklife olumlu yaklaşması üzerine, MHP ile AK Parti arasında oluşturulan komisyon genel çerçevede mutabakata varmış, ancak geçtiğimiz cuma yapılması öngörülen ortak açıklama AK Parti tarafının süre istemesi üzerine bu haftaya kalmıştır. Ne acıdır ki yıllardır istismar ettikleri başörtüsü sorununun çözümü için AK Parti'nin bir hazırlığının olmadığı ortaya çıkmıştır. Temennimiz odur ki AK Parti bu konuda farklı bir yaklaşım içine girmez ve başörtüsü sorunun çözümünde alınan bu mesafeden geriye dönüş olmaz.''

Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeyle kalifiye ara eleman ihtiyacı doğduğunu, bu çerçevede mesleki yüksek eğitimin öneminin her geçen gün arttığını bildiren Kalaycı, şöyle konuştu:
''MHP, meslek yüksekolları mezunlarının özlük hakları, askerlik görev süreleri, sıfatları ve iş dünyasına girişleri konusundaki sorunların çözülmesi için bir kanun teklifi vermiştir. Teklifte meslek yüksekokulları mezunlarının askerlik süresinin 9 aya indirilmesi de yer almaktadır. Teklifimize başta AK Parti olmak üzere tüm siyasi partilerin sahip çıkmasını ümit ediyoruz.''
Konya'nın nüfusunda 2000 yılı sayımına göre yaklaşık 240 bin azalma görüldüğünü, daha önce Türkiye'nin 4'üncü büyük ili olan Konya'nın şimdi 6'ncılığa gerilediğini ifade eden Kalaycı, Hükümetin yanlış teşvik politikasının Konya ve ilçelerinin gelişmesine büyük darbe vurduğu, nüfusun azalmasında ve göç vermesinde etkenlerden biri olduğunun açıkça görüldüğünü savundu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke ekonomisini çamura sapladığını iddia eden Kalaycı, ''Sayın Başbakan, bu alanda yapılması gerekenleri bir kenara iterek, hangi mülahazalarla olduğu tam açıklanmamakla birlikte Merkez Bankası ve kamu bankalarını İstanbul'a taşıma gibi fantezilerle, kamuoyunu oyalamak istemektedir. Başbakan ve AK Parti'ye çağrıda bulunuyorum, gelin Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünü tarımın başkenti Konya'ya taşıyalım'' diye konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com