Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İttifak 20. yıla ''ilkler'' le giriyor
2008/02/20 15:42
İttifak 20. yıla ''ilkler'' le giriyor
İttifak Holding Konya'ya kazandırdığı ilklerle örnek olmaya devam ediyor

Konya merkezli faaliyetlerini yürüten İttifak Grubu 20. yıl programını düzenlediği bir toplantıyla kamuoyuna duyurdu.

İşsizin iş bulması, ülke gelir dağılım dengesinin kurularak çalışanların yeterli kazanca ulaşması,ülke gelir ortalamasının gelişmiş ülkeler gelir ortalamasını yakalaması gibi ekonomik hedeflere katkıda bulunmak gayesiyle yola çıktıklarını ifade ederek sözlerine başlayan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa; Kurumsal yapının tarihe mal olmasına ve dededen toruna miras kalacak bir organizasyona dönüşmesine vesile olacak siyasetler belirlemeyi ve stratejiler geliştirmeyi hedef alarak yollarına huzurlu bir şekilde devam ettiklerini belirtti.

Bütün insanlığı hedef alan hizmet ve ürün üretimi için ihracata yöneldiklerini söyleyen Seyit Mehmet Buğa; “Türk malı imajının olumlu gelişimi için kaliteye ve satış sonrası hizmete ağırlık verdik. Konyalı hemşerilerimize ve Konya’mızı ziyarete gelen misafirlerimize haz alacakları ve takdir hislerine mazhar olacağımız elit mekânlar ve işletmeler kazandırdık. Rakiplerimizi düşman görmedik meslektaş gördük. Rekabetin içimizden de rekor kıracak müesseseler çıkarmasına katkıda bulunmaya çalıştık. Hiçbir zaman haksız ve yersiz rekabet yapmadık ve yapanlara mukabele etmedik”
Takım arkadaşlarına ve bilhassa ‘beyin gücüne çok özel değerler verdiklerini,kısa vadeli düşünmediklerini, çok pahalıya mal olur gözükmesine rağmen eğitim çalışmalarında ve sosyal faaliyetlerde gerekeni yaptıklarına değinen Buğa sözlerini şöyle sürdürdü;



“Bu takımda çalışmaktan onur duyan bir kadro kurduk. Her bir İttifak çalışanının İttifak’ta çalıştığını ifade ederken iftihar ettiği bir vasata ulaştık. Bütün bunları yaparken bir şeyi de dikkatten kaçırmadık. Başkan da dahil, her çalışanı bu kadronun bir elemanıdır ve çok kıymetlidir. Ancak bu kurum hiçbir elemanına mutlak bağımlı değildir. Kısacası organizasyon yapısının bireylere bağımlılığı olabilecek en asgari düzeydedir. İnsanoğlundan bağımsız olarak vardır. İnsan bunları yaratamaz, tadil de edemez. Keşfederek alternatifler geliştirir. ‘Bilim; yaratılmışları, yaratılmış kanunlarını ve mantığını keşfetmektedir. Keşfedilenlerin insanlığın hizmetine sunulabilmesi için gerekli aparatları üretebilmek de teknolojidir.’ Dedik ve gelişimin önünü açacak evrensel değerlere ve uygulamalara özen gösterdik.”

20 yıllık süreç içinde birçok yatırıma imza attıklarına,üretim ve istihdama katkıda bulunduklarına, istikrarlı kalkınma ve büyüme ivmesinin sürdürdüklerini anlatan Buğa İttifak’ın başarısının arka planındaki dinamiklerini şöyle özetledi; Sermaye desteği veren ve sabırla gelişmeleri izleyen ortaklar, amatör bir ruhla profesyonelce çalışan kadro,

Entelektüel birikimlerini esirgemeyen bürokrat ve akademisyenler, arzu ve heyecanla destek veren tedarikçiler, grubu bağırlarına basan Konyalılar.

Grubun 20. yıl etkinlikleri ile ilgili bilgiler sunan yönetim kurulu üyesi Ahmet Akman ise sosyal, kültürel ve ekonomi alanında çok sayıda organizasyon yapacaklarını belirterek şunları söyledi “İttifak Holding olarak özellikle Anadolu Girişimciliğinin ulusal bazda tartışılmasını, mevcut başarı öykülerini ve Anadolu insanının girişimci ruhunu daha geniş kitlelere duyurmada katkı üretmeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu amaçla 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerimiz çerçevesinde “Anadolu Sermayesinin Ekonomideki yerini” konu edinen bir sempozyum organize etmiştik. 20. yılımızda da “Anadolu’da girişimcilik kültürü” konulu ulusal bir sempozyum organize etmeyi planladık. Sempozyumla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve mayıs ayı içerisinde inşallah organize etmiş olacağız”

İttifak Holding Yönetim Kurulu üyesi M.Ali Korkmaz da grubun bilançosunu sunduğu konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

2007 Yılında devlete ödenen vergiler;
Toplam: 34.400.000 YTL’ dir.
2007 Yılında tüm hizmet birimlerimizde
Toplam: 35.500.000 Kişiye hizmet verilmiştir.
İstihdam adetlerimiz:
2007 yılı bordrolu eleman sayımız: 3.513 kişidir.
Gerçekleştirilecek yatırımlarımızla 2008 yılı istihdamımızın
%39,85 artış oranıyla 4.913 kişiye ulaşması planlanmıştır.
Turkishtime dergisinin verilerine göre bu istihdam artışı ile 2008 yılında en fazla istihdam oluşturacak firmalar sıralamasında İttifak Holding 11. sırada yer almıştır.
Tüm bu gerçekleşen rakamsal verilerimizden sonra;
Gerçekleştireceğimiz genel kurulumuzda 2007 Yılı karı olarak 7.000.000 YTL. Kar dağıtmayı planladığımızı kamuoyunun bilgisine sunabiliriz.

İTTİFAK HOLDİNG İLKLER

İttifak Holding Konya'ya yaşattığı ilklerden bir kısmı ise şunlar;

Bacasından dumanın çıkmadığı ve kanalizasyon sistemine hiçbir atık bırakmayan çevreye duyarlı ilk un fabrikasını Selva kurdu.

Seha Yapı; Konya’da bir yılda en fazla konut üretme kabiliyeti ve kapasitesine sahip firmasıdır.

Tahıl ambarı Konya’nın tek makarna üreticisi Selva’dır.

Perakende sektöründe yerli yazılımı ilk kullanan, kullandığı bu yazılımı bizzat kendisi üreten ve günübirlik muhasebeleştirmeyi ilk gerçekleştiren firma Adese’dir.

Selva; Konya’da doğalgazı ilk kullanan sanayici ve 1 numaralı, 1. doğalgaz abonesidir.

Mısır' a komple değirmen fabrikası kuran Türkiye' nin ilk firması İmaş Makinedir.

Türkiye’den Japonya’ya en fazla makarnayı ihraç eden firma Selva’dır
Selva, dünya ölçeğinde tertiplenen worldstar ambalaj yarışmasında Türkiye’yi temsil eden ilk makarna markasıdır.

Konya’da Fermente tavuk gübresi üretim ruhsatını ilk alan Selet’tir.

“Elektronik Nem ve Akış Kontrol Sistemi” ile değirmen fabrikalarının ihtiyaç duyduğu otomatik tavlama makinesini üreten marka İmaş’tır.

Selva; Japonya makarna ithalatının toplam %1,5’ ini karşılayan Türkiye’deki ilk firmadır
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com