Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Galatasaray Almanya'da tur kapısında
2008/02/21 16:03
Galatasaray Almanya'da tur kapısında


UEFA Kupası'nda 3. tur rövanş maçlarında son 16'ya kalacak takımlar bu akşam oynanacak maçlarla belli oluyor. Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil eden Galatasaray da,İstanbul'da 0-0' biten maçın rövanşında Almanya'da Bayer Leverkusen ile mücadele ile hayati bir maça çıkıyor. Saat 18:00'de başlayacak karşılaşma öncesinde Galatasaray'da 3 eksik var. Hasan Şaş, Uğur, Linderoth'un yokluğunda tur kapısını açmak isteyen Cimbom ve rakibi Leverkusen'in muhtemel 11'leri ise şöyle:
STAT: BayArena,
SAAT: 18.00
HAKEM: Damir Skomina
YAYIN: DSPOR
CANLI ANLATIM: Haber7.com
BAYER LEVERKUSEN : Adler, Sarpei, Friedrich, Haggui, Gresko, Castro, Rolfes, Schneider, Barnetta, Kiessling, Gekas (Barbarez)
GALATASARAY: Orkun, Barış, Emre, Servet, Volkan, Serkan, Ayhan, M.Topal, Arda, H.Şükür, Ümit Galatasaray hangi skorlarla tur atlar?
İstanbul'da oynanan ilk maçtan 0-0'lık skorla ayrılan Galatasaray bugün her türlü galibiyet ve gollü beraberliklerde (1-1, 2-2, 3-3, 4-4) turu geçen taraf olacak. Karşılaşmanın normal süresi golsüz biterse, uzatmalara geçilecek. Golsüz eşitlik uzatmalarda da bozulmazsa UEFA Kupası'nda 4. tura yükselecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 131, UEFA Kupası’nda 42, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 206 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası’nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 206 Avrupa Kupası maçında 75 galibiyet ve 79 yenilgi alırken, 52 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 271 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 301 gole engel olamadı. Galatasaray ile Alman futbol takımlarının Avrupa kupalarında yaptıkları maçlarda eşitlik hakim. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla bugüne kadar oynadıkları 20 karşılaşmada 5 galibiyet elde ederken, 5 kez mağlup oldu, 10 maç da beraberlikle sonuçlandı. Alman takımlarıyla ilk maçını Doğu Almanya’nın SC Aufbau Magdeburg takımıyla 1964-65 sezonunda oynayan Galatasaray, bu takımla yaptığı 2 karşılaşma 1-1’lik beraberlikle sonuçlanınca, 3. karşılaşmayı oynadı. Bu maç da 1-1’lik skorla sonuçlanınca Galatasaray, kura ile turu geçti. Avrupa kupalarında daha önce Alman futbol takımlarıyla 9 kez eşleşen Galatasaray, elemeli müsabakalardan 4’ünde rakiplerini saf dışı bırakırken, 3 kez de elenmekten kurtulamadı. Galatasaray, Alman takımlarıyla iki kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip, Alman takımlarına yaptığı maçlarda toplam 21 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com