Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Selçuklu Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Kurdu
2003/12/24 17:32
Selçuklu Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Kurdu
Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Çocuk Kütüphanesi her gün yüzlerce öğrenci tarafından ziyaret ediliyor. Haftanın altı günü hizmet veren kütüphane araştırma yapmak, ders çalışmak ve kitap okumak için gelenler, sıcak bir ortamla karşılaşıyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Çocuk Kütüphanesi her gün yüzlerce öğrenci tarafından ziyaret ediliyor. Haftanın altı günü hizmet veren kütüphane araştırma yapmak, ders çalışmak ve kitap okumak için gelenler, sıcak bir ortamla karşılaşıyor.

Özellikle ilköğretim öğrencileri tarafından büyük ilgi gören kütüphanede 5 binin üzerinde kitap bulunduğunu ve günde yaklaşık 300 kişinin kütüphaneden faydalandığı belirten yetkililer, ücretsiz üyelik sistemi ile üyelere emanet kitap verildiğini ifade ettiler.

Çocuklar kadar yetişkin kitap dostlarının da uğrak yeri haline gelen Kütüphaneden Selçuklu Kaymakamlığı personeli, Selçuklu Belediyesi personeli, SELMEK kursiyerleri ve vatandaşlar da faydalanıyor. Ortalama günde 50 civarında ödünç kitabın verildiği kütüphanede ilköğretim ve lise öğrencilerinin derslerine yardımcı olacak ansiklopediler, çocuk kitapları ile Reşat Nuri’den Yakup Kadri Karaosmanoğlu’na, Orhan Pamuk’tan Ayşe Kulin’e kadar birçok yazarın eserini bulmak mümkün.

Etüt Merkezi gibi

Kütüphane çevresinde bulunan ilköğretim ve lise öğrencilerinin ödevlerini araştırıp kaynak olarak kullanabileceği çok sayıda ansiklopedi bulunuyor. Okul çıkış saatlerinde öğrencilerin kütüphaneye akın ettiğini ifade eden Kütüphane görevlisi Abdullah SELÇUK, “Öğrenciler ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kütüphanemiz ilköğretim ve lise öğrencilerine bir etüt merkezi gibi hizmet veriyor. Bölgede ikamet eden emekli vatandaşlarımız da buraya gazete okumak için geliyorlar. Her yaştan ve her meslek gurubundan 2 bine yakın üyemiz var. Üyelerimiz emanet olarak kütüphanemizden kitap alıyorlar” dedi.

Vatandaşların evlerinde bulunan ve kullanmadıkları kitapları kütüphaneye bağışlamalarını isteyen SELÇUK, kütüphanedeki kitap sayısının beş bin olduğunu ve bu sayıyı yükseltmek istediklerini ifade etti.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com