Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Zade’de 3 Kuşak Aynı Yönetimde
2008/03/09 13:13
Zade’de 3 Kuşak Aynı Yönetimde
Helvacızade A.Ş.`nin sahibi Kadir Büyükhelvecıgil iki oğlu ve bir torunu ile birlikte hijyenik ortamda 24 çeşit yağ üretebilen dev bir tesisi yönetiyor.


Helvacızade A.Ş.`nin sahibi Kadir Büyükhelvecıgil iki oğlu ve bir torunu ile birlikte hijyenik ortamda 24 çeşit yağ üretebilen dev bir tesisi yönetiyor. Dededen-oğula-toruna yönetiminde görev alan Helvacızade A.Ş.’de 3 kuşak, Zade markasını başarıdan başarıya taşıyor.
Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil: “Zade olarak ilk günden itibaren kaliteden hiç taviz vermeden çalıştık. Üretimimizde hep kaliteyi ve insan sağlığını gözettik. Bunun gereği olarak yatırımlarımızda son teknolojiyi kullandık. Bugün tüketiciler tarafından beğenilen ve marka olan Zade’nin, temelinde dürüstlük, çalışkanlık ve insana olan saygı yatmaktadır. Bu da başarıyı getirdi.”
Konya’da, Zade markalı bitkisel yağları ve rafine tesisleri ile sektörün devi olma yolunda da hızla ilerleyen Helvacızade Gıda ve İhtiyaç Maddeleri A.Ş. dünyanın en modern yağ üretim tesislerinin yönetiminde 3 kuşak görev yapıyor.
Helvacızade A.Ş.’nin yönetiminde Kadir Büyükhelvacıgil (75) başkan olarak görev yaparken, oğulları Tahir Büyükhelvacıgil (50) Başkan yardımcılığı, Mevlüt Büyükhelvacıgil (47) üye olarak yer alıyor. Şirket yönetiminde Başkan Büyükhelvacıgil’in torunu Kadir Büyükhelvacıgil (26)’de bulunuyor.
Konya’da yaklaşık 50 yıl önce küçük bir atölyede helva yapıp, satarak geçimini sağlayan Kadir Büyükhelvacıgil, bugün Zade markasıyla günde 360 ton yemeklik sıvı yağ üretiyor.
Helvacızade A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil, 1958 yılında babadan kalma küçük bir atölyede helva üretimine başladı. Geceleri güç şartlar altında eşiyle birlikte helva yapıp gündüzleri otobüs terminalinde satan Büyükhelvacıgil, kısa süre sonra işinde çeşitliliği ve kapasiteyi artırmayı başarıp, günde yaklaşık 500 kiloluk helva ve hediyelik şeker üretimine ulaştı. Uzun yıllar helva ve şeker üretimi yapan Büyükhelvacıgil, önce Helvacızade A.Ş’yi ve ardından 1991 yılında Konya’da Zade markası altında üretim yapan yemeklik sıvı yağ fabrikasını kurdu. Günde 60 tonluk yağ üretim kapasitesine sahip fabrikalarında o dönemde yağ sıkıntısı olması nedeniyle tam kapasite ile çalıştıklarını vurgulayan Büyükhelvacıgil, “Bize göre iyi bir dönemde fabrika açtık. Ülkede yağ yoktu. Bu nedenle kapasitemizi hiç düşürmedik. Toptan gıda işiyle uğraşmamız, birçok yerde bayiliklerimizin olması da yağ pazarında sorun yaşamamamızı sağladı. Fabrikayı kurduğumuzda Türkiye’nin kalitesi uluslararası tescilli ilk ve tek yağ tesisi olduk. İlk dönemlerde sadece ayçiçek yağı ürettik. Daha sonra mısır, zeytin, fındık, soya, kanola ve pamuk yağı üretimine geçtik. Bugün üretimimizin yüzde 60’ını ayçiçek yağı oluşturuyor. Ürettiğimiz yağlarda kaliteye önem verdiğimiz için bu konuda sayısız ödüller aldık. Ülkedeki talep ve ihracata yönelmemiz nedeniyle tesislerin genişletilmesi kaçınılmaz oldu ve 1997 yılında fabrikaya ilave bir tesis kazandırmaya karar verdik. Son teknoloji kullanılarak yapılan tesislerimiz 27 farklı bitkiden yağ elde edecek teknoloji ile yapıldı. Günlük 360 ton kapasiteli tesislerimizde, bugün 65 ilde dağıtım kanalıyla iç pazara hitap ediyoruz.”diye konuştu.
Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesislerinde ürettikleri yağı bugün dünyanın 27 ülkesine ihraç ettiklerini de ifade eden Büyükhelvacıgil, “Konya’ya alanında öncü ve örnek olan bir fabrika kazandırdığımız için mutluyuz.”şeklinde konuştu.

Zade tesislerinde, ileri teknoloji ve tam otomasyon sayesinde insana bağlı hatanın olmadığını ifade eden Büyükhelvacıgil, “Yüksek teknolojiyi kullanarak, yüksek verime ulaşıyoruz. Bu yönümüzle de Konya ve Türkiye’ye örnek olduğumuzu düşünüyoruz.”dedi.
“Zade olarak, ürün ve hizmetlerimizin kalitesi çalışanlarımızın kalitesiyle başlar.”diyen Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, “Sağlıklı bir toplum, sağlıklı gelecek nesiller ve korunmuş bir çevre için kurulduğundan beri modern teknolojik altyapısı ile gıda güvenliğine uygun üretim yapan Zade, bu bağlamda uluslararası kriterlere bağlılığını göstermek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Toplumsal sorumluluk anlayışımız, insan sağlığı ve çevre korumaya verdiğimiz değer, tüketici memnuniyeti olmazsa olmazlarımızdandır. En kaliteli ve en sağlıklı ürünlere layık olan insanımıza hizmet için, prensiplerimizden ödün vermeden hizmet ağımızı genişleteceğiz ve hedeflerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Bu yolda başta çalışanlarımız olmak üzere topluluğumuzun her ferdi bunun bilincinde ve ona göre hareket etmektedir.”diye konuştu.
Üretim büyüklüğü açısından Türkiye’nin ilk üç yağ fabrikasından biri olan ve teknoloji yönünden dünyanın ilk firmaları arasında yerini alan Zade’nin 27 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini belirten Büyükhelvacıgil, ''Şu an 14 çeşit yağ üretiyoruz. Bunlar arasında zeytin yağı, ayçiçeği, mısır , soya, pamuk ve kanola yağı da bulunuyor. Şubat ayı itibariyle Türkiye ’de ilk defa fıstık yağı üretmeye başladık. Türkiye ’de fıstık yağı üreten ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ürünün marketlere dağıtımına da başladık.''şeklinde konuştu.

Zade tesislerinin 102 bin metrekare açık 42 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olduğunu anlatan Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Büyükhelvacıgil, Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesislerini teknoloji seçiminden uygulama aşamasına kadar her şey kusursuz, mükemmel üretim hedefiyle, insan hatasından bağımsız, PLC otomasyon sistemi kullanarak yapılıyor. Üretim bölümünde işçi çalıştırmıyoruz. Üretimin el değmeden yapılıyor, yağ fabrikasının vanalarını yüksek teknoloji kullanarak oluşturduğumuz sistemle evden, başka bir şehirden veya başka bir ülkeden bilgisayar aracılığıyla açıp kapayabiliyoruz.''dedi.
Adı kalite ile özdeşleşen Zade markalı ürünüyle Türkiye’de ilk ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Belgesi’ni aldığını belirten Helvacızade A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil ise 3. kuşak yönetici olarak dedelerinin üretim felsefesi ve kaliteye sadık kaldıklarını söyledi.
Türkiye’nin en kaliteli yağını ‘Zade’ markasıyla ürettiklerine değinen Büyükhelvacıgil, “Helvacızade’nin üretim felsefesinde kalite önemli yer tutuyor. Türkiye’de gıda sektöründe ilk defa ISO 9002 Kalite Sistemi’ni aldık. Ardından ürün tasarım geliştirilmesi kapsamında ISO 9001 Kalite Sistemi’ne geçtik. Ayrıca firmamız, iş mükemmelliği odağında ISO 9001:2000 sistemine geçişte sertifikalandırılan ilk 10 firma arasında yer aldık. 2003’te Türkiye Kalite Derneği’nin EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Onayı’na layık görüldük. Bu ve bunun gibi ödüllerimiz, Zade olarak insanımıza verdiğimiz değerin ve taşıdığımız sorumluluğun yansımasıdır. ”diye konuştu.
Aynı zamanda Çevre Mühendisi olan Kadir Büyükhevacıgil, kalite ve kurumsallaşma çalışmaları ile Türkiye’nin gurur duyacağı bir marka hediye etmenin onuru yaşadıklarını sözlerine ekledi.









Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com