Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Anlaşmada son raund
2008/03/12 16:17
Anlaşmada son raund
Bakan Faruk Çelik, Türk-İş ile yaptıkları son değerlendirmede 5 ana konunun önlerine geldiğini belirterek, ''Hemen hemen 4'ünde anlaştık gibi'' dedi

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelik, bir gazetecinin, ''Sayın Başbakan sosyal güvenlikle ilgili, 'sendikalar yalan söylüyor' imasında bulundu. Siz de Sayın Başbakan ile aynı görüşte misiniz?'' sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin bütünlük içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, ''yasayı okumadan konuşanları, yanlış bilgi verenleri'' yalancılıkla itham ettiğini belirten Çelik, Erdoğan'ın çizdiği çerçevedeki görüşlerine katıldığını ifade etti. Çelik, şunları kaydetti:
''Yasayı okumamışsanız, yasa konusunda sağlıklı bilgi sahibi değilseniz, elinize kalemi alıp rastgele hesaplar yapıyorsanız, milleti ve kamuoyunu bu kadar önemli bir yasayla ilgili yanlış bilgilendirme cüretini gösteriyorsanız, bu yalancılıktır. Bu, yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bildiğiniz bir şeyi hesabıyla, kitabıyla paylaşıyorsanız herhalde Sayın Başbakan bunlara bir şey söylemiyor.

Ortaya konulan bir yanlış var, yanlış yapan birileri var. Bu yanlış yapanları Sayın Başbakan teşhir ederken, birilerinin alınmasını ben anlamıyorum. Yanlış yapmıyorsanız, sizin alınmanıza gerek yok ki... Bu kadar önemli bir yasayı hesap bilmeden, kitap bilmeden, ucuz edebiyatlarla eleştirmeye, bilgisizlerin ve işin içinde olmayanların, işe ilgi duymayanların politik amaçlı yapmaya hakkı yok. Bunların içine sendikalar giriyor mu, girmiyor mu, bunu ben değerlendirmeye bile almak istemiyorum.''

-''SENDİKALARLA GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ''-

Sendikalarla görüşmelerinin devam edeceğini, bugün de bir araya gelme ihtimalleri bulunduğunu belirten Çelik, Türk-İş'le yaptıkları değerlendirmeye ilişkin şunları söyledi:

''Türk-İş ile yaptığımız son değerlendirmede 5 ana konu önümüze geldi. Bunun hemen hemen 4'ünde anlaştık gibi... Bir sorun yok. Bir konuyla ilgili ise psikolojik bir sorun var. Yani kademeli prim gün sayısıyla ilgili. Bence yasa iyi irdelenirse, prim gün sayısının ne anlam ifade ettiği çok daha iyi ortaya çıkar.''

Çelik, yasanın eksiğini, gediğini giderme konusunda birlikte çalışmaya her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, alınganlık gösterenlerin haksız bağlantılar kurduklarını savundu.

-''KAMU ÇALIŞANI, 'İŞİ YAVAŞLATACAĞIZ' DİYOR...''-

Bakan Çelik, Emek Platformu'nun eylemlerine ilişkin bir soru üzerine, prime esas kazanç hemen hemen tümden değerlendirmeye alındığı için kamu çalışanlarının bir kaybının söz konusu olmadığını söyledi. Çelik, ''Kamu çalışanı 'yürüyeceğiz, işi yavaşlatacağız' diyor. Ne diye yavaşlatıyor, neyi öğrendik de neyin karşısına çıkıyor?'' diye konuştu.

Çelik, diğer sigortalılarla ilgili de bir kitapçık hazırlayarak, yasanın getirdiklerini anlaşılabilir bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi. Kimsenin, bir başkasının aklını karıştırmaya hakkı olmadığını ifade eden Çelik, ''Bilmiyorsanız susarsınız, öğrenirsiniz. Çıkarsınız, konuşursunuz, biz de itibar ederiz, değer veririz ve ondan katkı da alırız'' dedi.

-''SENDİKALAR, BİZİM BİNDİĞİMİZ DALDIR''

Çelik, ''Sendikalara yönelik başlatılan denetimin Sosyal Güvenlik Yasası'yla bir ilgisi var mı?'' sorusu üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Sendikal hayatın güçlenmesi ve örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırma konusunda mücadele edeceklerini belirten Çelik, örgütlü toplumun, kayıt dışının en önemli çözümü olduğuna inandıklarını kaydetti. Çelik, şöyle konuştu:

''Sendikalar, bizim bindiğimiz daldır. Onların ortadan kalkması, onların zayıflaması, bizi memnun etmez, bizi üzer. Biz burada olduğumuz sürece güçlenmeleri konusunda adımlarımız atılmaya devam edecektir. Ama onlardan da yapılanlarla, edilenlerle ilgili ilişkileri kesmeyi değil, diyaloğu sürdürerek çözümün diyalogda olduğu anlayışını biraz daha öne çıkarmalarını talep ediyoruz.''
AA
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com