Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Kapatabilirsen milleti kapat!
2008/03/15 03:19
Kapatabilirsen milleti kapat!
Türkiye'yi tüm dünyaya rezil eden davayı açan savcıya tepki yağıyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 'Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Yalçınkaya, dün borsanın kapanmasının hemen ardından akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdi.
Yalçınkaya kapatma davasına ilişkin 17 klasör ve bin sayfadan oluşan iddianamesinde AK Partili tüm üyelelerin siyasi yasağını istedi.

Yalçınkaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yasaklılar listesine alınmasını talep etti. Başsavcı, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Bülent Arınç'ın da bulunduğu 71 siyasetçi için 5 yıl yasak talep etti. Başsavcının kapatma gerekçeleri de hayli ilginç.

YENİ ANAYASA SAKINCALI

Anayasa değişikliğini, 'halkı bilinçlendirir' diye eleştiren Başsavcı, kapatma gerekçesi olarak, gazetelerde yayınlanan ve daha sonra uydurma oldukları ıspatlanan haberleri dosyaya koydu. 'Gerekçe' diye dosyaya konulan haberlerden bazıları şunlar: 'İçki yasağı, kırmızı sokak, mayo reklamı yasağı, kadınlara özel park, İHL için özel ücretsiz otobüs' haberleri bulunuyor.

DANIŞTAY SALDIRISI

İddianamede, kapatma talebine gösterilen deliller arasında en ilginç olanı ise, Danıştay saldırısı. Başsavcı, Danıştay'ın “öğretmenin türbanla okula giremeyeceği” yönündeki kararı üzerine, Danıştay'a gerçekleştirilen kanlı saldırıyı da iddianameye koydu. İddianameye iki belediye başkanının sözleri ve üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliği de var.


Sezer ikinci sıradan atadı

Başsavcısı Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'ın, “Başörtüsünün, siyasi simge olsa bile, serbest olması gerektiği” açıklamaları, ardından MHP'nin de bu yönde değişiklik teklifini gündeme getirmesi üzerine 'Kapatma davası açarım' uyarısında bulunmuştu. Yalçınkaya şu açıklamayı yapmıştı: “Siyasi partilerin; Cumhuriyetin laiklik niteliğinin değiştirilmesi amacını güdemeyecekleri gibi bu amaca yönelik faaliyetlerde, beyanlarda bulunamaz. Kurallara uymayan partilere karşı yaptırımlar Anayasa ve yasalarda belirtilmiştir.”


Aklına esene yasak istedi

Cumhurbaşkanı Gül

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı için siyasi yasak talep edildi. Başsavcı Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde yurtdışındaki Türk okulları için büyükelçiliklere yardımcı olmaları yönündeki talimatı gerekçe olarak gösterdi.


Başbakan Erdoğan

Başbakan Erdoğan için siyasi yasak gerekçeleri ise İspanya'da yaptığı başörtüsü hakkındaki 'Velev ki bir siyasi simge olarak taktığını düşünün' sözleri ve teknik liseler için düşünülen katsayı düzenlemesi oldu.


TBMM eski Başkanı Arınç

Manisa Milletvekili Bülent Arınç için istenen siyasi yasağın gerekçesi ise iddianamede “Dindar bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz, Ben laikliğe inanmıyorum en azından bizdeki uygulanış biçimine” sözleri gösterildi
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com