Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Gerekçe: Savaş'tan, Küpür: Perinçek'ten
2008/03/17 09:16
Gerekçe: Savaş'tan, Küpür: Perinçek'ten
Başsavcı'nın AK Parti'yi kapatma gerekçeleri eski Başsavcı Vural Savaş'ın kitabıyla örtüşürken, gazete kupürlerini de İP lideri Perinçek'ten aldığı ortaya çıktı

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'yi kapatma gerekçeleri eski Başsavcı Vural Savaş'ın kitabındaki 'fikirlerle' örtüşürken, İP lideri Doğu Perinçek de 'kapatma iddianamesi için 3 dosya verdim' dedi. Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk da, dava talimatını şöyle verdi: Dava açma, görürsün gününü!..
SAVAŞ: DELİLLER TAMAM

Refah ve Fazilet partilerinin kapatılma davalarını açan eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın Şubat'ta yayınlanan 'AKP çoktan kapatılmalıydı' adlı kitabındaki suçmalar, aynı cümlelerle iddianamede yer aldı. Savaş, AK Parti'ye kapatma davası açmak için acele etmek gerektiğini vurgularken, eski cumhurbaşkanı Sezer'in atadığı Anayasa Mahkemesi üyelerinin emekli olacağını hatırlattı. Savaş, “Ben türban istismarı yapıyor diye iki parti kapattım. AKP'nin de bu nedenle şimdiye kadar kapatılması gerekirdi. Eğer kapatılmış olsaydı, Gül cumhurbaşkanı olamayacaktı” dedi.

PERİNÇEK: 3 KLASÖR VERDİM

Yeni Şafak'a konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Parti'nin kapatılması talebiyle üç defa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ve bu kapsamda Başsavcı'ya, içinde gazete kupürlerinin de bulunduğu dosyalar verdiğini açıkladı. Sorularımızı cevaplandıran Perinçek, “İlkini 29 Temmuz 2004'te, ikincisini 2005 yılında, üçüncüsünü ise 26 Mart 2007'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na AKP hakkında suç duyurusunda bulunarak, klasörler dolusu kupürler, deliller sundum. Bir benzerlik var mı; elbette olacak. Çünkü cumhuriyeti katleden bir olay var, benden yararlanmış olmasında garipsenecek ne var! Ancak tabi ki Yargıtay Başsavcısı derin hukuki bilgisi ve meslek tecrübesiyle bizlerden yararlanmaya ihtiyacı olmayan bir savcımız. Ancak biz de kendi topladığımız kanıtları, delilleri ona sunduk. Partinin yaptıkları bakımından değişik kaynakların derlediği delillerin benzer olması normaldir” dedi.

SELÇUK: GÖRÜRSÜN GÜNÜNÜ!

Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk'un 24 Ocak 2008 tarihli yazızında, Başsavcı Yalçınkaya'ya yönelik şu ifadeler yer aldı: “Yargı gücünde devlet görevlisi bir savcı ille de görevini yapmak zorundadır. Savcı, kırmızı çizgiyi çiğneyip bölücülük ya da dincilik yapan siyasal partiye dava açmasın. Görür gününü. Başsavcı, dava açması gerekiyorsa, dava açacaktır. Cumhurbaşkanımız dosyalı zanlı. Başbakanımız dosyalı zanlı. Bir de iktidar partimiz zanlı oldu mu, gel keyfim gel.”


Doğu Perinçek'in katkıları

Perinçek'in Başsavcı Yalçınkaya'ya verdiği 26 Mart 2007 tarihli dosyadaki şu ifadeler, Yalçınkaya'nın iddianemesine aynen girdi:

'Bu ülemanın işidir, ulema ne diyorsa o olur.'

'Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabi ki gidecek...',

'Ben Müslümanım diyenin aynı zamanda laikim demesi mümkün değil.'

'Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in '21. yüzyıla girerken dünya ve Türkiye gündeminde İslam' konulu sempozyumda yaptığı konuşma...Dinçer'le ilgili tüm bilgiler.'

'2004 yılı ekim ayında Tayyip Erdoğan desteğinde Saidi Nursi sempozyumu 25 Aralık 1925 tarili Tekke ve Zaviyelerin Kapatılmasına dair kanuna ters düşmektedir
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com