Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konyaspor'u düşme korkusu sardı
2008/03/17 17:58
Konyaspor'u düşme korkusu sardı

Ligin 26. haftasında Fenerbahçe'ye farklı skorla mağlup olan Konyaspor'da moraller bozuk. Yeşil Beyazlı takım, aldığı kötü sonuçlarla birlikte ikinci yarının en kötü oynayan takımı durumuna düşerken, yediği 53 golle ligde en çok gol yiyen takım haline geldi.

Sezona Teknik Direktör Nurullah Sağlam'la başlayan ancak ligde alınan kötü sonuçların ardından 28 Eylül 2008 tarihinde Ünal Karaman'ı takımın başına getiren Konyaspor, hedefini Avrupa kupalarına katılmak olarak belirlemişti. Dönemin Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Ünal Karaman'la çıkış yapmayı umduklarını ve hedeflerine ulaşmak istemediklerini açıklamıştı. Ancak işlerinin yoğunluğunu sebep gösteren Ahmet Şan, başkanlık görevini 27 Kasım'da 2. Başkan Mustafa Yayla'ya devretti.

Yeni Başkan Mustafa Yayla önderliğinde yeni hedefler belirleyen Konyaspor, devre arası Trabzonspor'dan Ceyhun Eriş, Sırbistan'ın Süper Liga takımı Vojvodina'dan kaleci Damir Kahriman ve Kasımpaşaspor'dan Fransız asıllı golcü Jonathan Kahne Tehoue gibi transferlerle takımı güçlendirdi. Ancak Ceyhun'un istenen verimi sahaya yansıtamaması ve Tehoue'nin takıma uyum sağlamakta sıkıntı çekmesi Konyaspor'da beklenen yükselişi sağlayamadı.

Konyaspor, ikinci yarıya istediği başlangıcı yapamadı. 6 haftalık mağlubiyetin ardından ilk galibiyetini Trabzonspor'a karşı alarak 3 puanla tanışan Konyaspor, özellikle Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi takımlara farklı mağlup oldu. Son hafta Fenerbahçe maçını çıkış maçı olarak gören Yeşil Beyazlı taraftarlar, stadı yine doldurdu ancak 1-4 alınan yenilgi taraftarları da küstürdü.

Geçtiğimi hafta yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyerek yeniden Konyaspor Kulübü Başkanlığına seçilen Mustafa Yayla, Fenerbahçe karşısında alınan mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, ''Fenerbahçe ligde şampiyonluğa oynayan bir takım. Galibiyet golünü bulmamıza rağmen sonrasında yediğimiz gollerle sahadan mağlup ayrıldık. Ligde 3 büyüklerle maçlarımızı tamamladık'' dedi.

Çok zor ve sıkıntılı bir dönem geçirdiklerinin altını çizen Başkan Yayla, artık puan kaybetmeye tahammüllerinin kalmadığını vurguladı. Kalan maçlardan puan toplamaları gerektiğini söyleyen Yayla, ''Bundan sonraki haftalarda toparlanacağımıza inanıyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİ YARININ EN KÖTÜSÜ KONYASPOR
İlk galibiyetini 8. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı alan Konyaspor, 26 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 14 malubiyet aldı. Ligde bu sezon 28 gol atan Yeşil-Beyazlılar, 53 gol yiyerek arak, Turkcell Süper Lig'de en çok gol yiyen takım haline geldi. Ligin 5. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 6-0 yenilerek, en farklı mağlubiyetini alan Konyaspor, 15. haftada Vestel Manisaspor'u 4-2 yenerek en farklı galibiyetini aldı.

Konyaspor'da en çok gol atan 7 golle Murat Hacıoğlu oldu. Ligde oynadığı son 9 maçta 1 galibiyet 8 mağlubiyet alan ve 28 puanla 14. sırada bulunan Konyaspor'u zor günler bekliyor. Defanstaki sorunlarını bir türlü çözemeyen Konyaspor'da kaleciler de istikrarlı oynamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Trabzonspor maçlarında Oğuzhan file bekçiliği yaparken, Fenerbahçe maçında Damir Kahriman kaleyi korudu.

Konyasporlu Erman Özgür, takım olarak kolay gol yeme hastalığından kurtulamadıklarından yakındı. Bu durumdan biran önce kurtulmaları gerektiğini dile getiren Erman Özgür, ''Kötü gidiyoruz. Bundan sonrası için önümüzdeki Sivasspor maçının dışında normal bir fikstürümüz olduğunu düşünüyorum. İç sahada yapacağımız maçlar kaderimizi belirleyecek'' yorumunu yaptı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com