Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

3 bin kişi izledi
2008/03/22 12:13
3 bin kişi izledi
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dünya genelinde büyük ilgi gören Konya ve Mevlâna Günleri programlarının 103.’cüsü Almanya’nın Kassel şehrinde yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dünya genelinde büyük ilgi gören Konya ve Mevlâna Günleri programlarının 103.’cüsü Almanya’nın Kassel şehrinde yapıldı. 3 bin kişinin izlediği programda konuşan Kassel Belediye Başkanı Bertram Hilgen, kendi şehirlerinde sema gösterisi yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 Mevlâna Yılı kapsamında dünya genelinde yapılan ve büyük ilgi gören Konya ve Mevlâna Günleri 2008 yılında da devam ediyor. Bu kapsamındaki 103. program Almanya’nın Kassel şehrinde yapıldı.
Kassel Eissporthalle’de düzenlenen programa Kassel Belediye Başkanı Bertram Hilgen, Meclis üyeleri, Başkonsolosluk yetkilileri, dini liderler, akademisyenler ve çoğunluğu Alman olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Program öncesi konuşan Kassel Belediye Başkanı Bertram Hilgen, dünya genelinde büyük ilgi gören programların kendi şehirlerinde de yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Programa katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, Hazreti Mevlâna’nın hoşgörü ve sevgi anlayışının evrenselliğine değinerek, tüm dünyada insanların dostça yaşamaları için gereken şeyin hoşgörü olduğunu ifade etti.
Hançerli, konuşmasının ardından Kassel Belediye Başkanı Bertram Hilgen’e Mesnevi ve ebru çalışması hediye ederken, sema gösterisinden önce salonda hat ve ebru sergisi açılarak, canlı ebru gösterisi yapıldı.
Serginin ardından başlayan Türk Tasavvuf Müziği konseri ve Sema gösterisi izleyenlerden büyük ilgi gördü. Programda ayrıca, Konya ve Mevlâna’yı anlatan Almanca broşürler dağıtıldı.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com