Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Erdoğan’dan son karar
2008/04/01 12:39
Erdoğan’dan son karar


AK Parti Meclis Grup toplantısında partili milletvekillerine hitap eden Başbakan Erdoğan, son yaşanan gelişmelere ekonomi ile cevap verdi, son kararlarını açıkladı.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında partili milletvekillerine hitap etti. Erdoğan son yaşanan gelişmelere ekonomide gelinen son nokta ile cevap verdi. İşte o açıklamalar: İzmir'in EXPO 2015'i kaybetmesine üzüldük. İzmir bu organizasyonu fazlasıyla hakediyordu. EXPO izmir'e İzmir EXPO'ya çok yakışacaktı. Adaylık sürecinde azımsanamayacak kazanımlar elde ettik. İzmir'e destek veren tüm ülkelere teşekkür ediyor, Milano'ya başarılar diliyoruz. Dün itibariyla 2007 yılı büyüme rakamları açıklandı. GSMH yüzde 4.4 oranında bir büyüme kaydetti. 2007 yılı büyüme hızı ise yüzde 4.5 olarak hesaplandı. 24 çeyrek üst üste büyüme kaydettik. Türkiye tarihinde böyle bir şeyi tecrübe etmedi. Son 5 yıldakine benzer bir tablo görülmedi. Bu büyüme siyasi olumsuzluklara rağmen elde etti. Geçen yıl yaşanan kuraklığa rağmen bu yaşandı. Türkiye ekonomisi artık değişmiştir. Türk ekonomisinin hassasiyetleri de değişmiştir. Herkes bu sorumluluk bilinci ile hareket etmek zorundadır. Kimsenin bu millete bedel ödetmeye hakkı yoktur. Olamaz. Kimsenin Türkiye'nin kazanımlarını boşa çıkarmaya hakkı yoktur. Kimsenin bu başarıları gölgelemeye hakkı yoktur. Olamaz. Türkiye 500 milyar dolar sınırını aşmıştır. Türkiye artık 1. Lig'de oynayan bir takım haline gelmiştir. Bu eşik çok önemlidir. Dünya finans kurumları için çok önemlidir. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi haline gelmiştir.
Türkiye'nin daha önce şahit olmadığı ekomik rakamları sağladık. Biz sofradaki ekmeği büyütmenin mücadelesi içindeyiz. Bizim önceliğimiz ekonomik reformlar ve halkımızın huzurudur. Biz yıllardır insafsızca biriktirilen borçların ödenmesi mücadelesi içindeyiz.
İstikrar ve güven var ama bunu hazmedemeyenler de var.
Türkiye bugün her zamankinden daha zengin ve güçlüdür. Demokrasi özgürlük ve refah talebini yüksek sesle dillendiriliyor. Bu Türkiye'de demokrasinin geldiği noktayı çok iyi göstermektedir. Türkiye demokratik temsil noktasında ciddi istikrar yakaladı. İstikrarın devamı için siyaseti güçlü tutmak gerek. Siyaseti zayıflatmak devleti zayıf düşürür. Devletin ve milletin bekası birbirine bağlıdır. Milletsiz devlet olmaz. AKP olarak demokratik siyaseti savunmayı sürdüreceğiz. AKP milletin rızasına odaklanan siyaset yürütmeye devam edecek.
Halkın adalet ve kalkınma talebini karşılamaya devam edeceğiz. Bir mahkeme sürecindeyiz. Bu mahkeme süreci devam edecek ve bir gün sonuçlanacak. Biz hiç bir zaman şahsi hesaplar içinde olmadık. Yine kişisel sorunları ön planda tutmayacağız. Omuzlarımızdaki sorumluluğun metaneti içinde bu süreci yürüteceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Biz AK Parti olarak bunun savunucusu olacağız. Diliyor ve umuyoruz bu sürecin sonunda kazanan adalet ve dokrasi olsun millet iradesi olsun. Kazanan Türkiye olsun biz kaybedelim. Bu süreçte hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalacağız. Milletin iradesini hukuk içinde savunmaya devam edeceğiz.
HABER 7

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com