Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Gümrük Müşavirliği anlatıldı
2008/04/11 13:57
Gümrük Müşavirliği anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu, Konya’nın dış ticaret alanındaki önde gelen şirketlerinden Birmak Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi yetkililerinin katıldığı bir konferans düzenledi.
Dış Ticaret Programı tarafından düzenlenen konferansta Şirket Müdürü Haşim Karabilgin ve Dış Ticaret Çalışanlarından Battal Kula katıldı. Öğrencilere gümrük müşavirliği çalışmaları ve gümrük işlerinin işleyişi ile bilgiler veren Karabilgin, “20 yıldır bu sektördeyim. Sizlerle deneyimlerimi paylaşmak benim için bir onurdur” dedi.
Müşavirliğin birçok teknik sınavlar sonucunda alınan ve sorumluluk düzeyi son derece yüksek bir unvan olduğunu vurgulayan Karabilgin, “Bunun kadar önemli olan bir husus da her sektör hakkında bilgi sahibi olmak ve müşteri odaklı olmaktır. Bu nedenle bilhassa ekonomi alanındaki dergi ve gazeteleri her gün okumalı, ihracatı ya da ithalatı için aracılık yaptığınız şirketlerin sektörleri ve firma yapıları hakkında sürekli yeni ve taze bilgilere sahip olmalısınız” diye konuştu.
Türkiye’de diş ticaret alanında yetişmiş personelin halen yeterli düzeyde olmadığını belirten Karabilgin, bu alanda yeniliklerin yapılması gerektiğini söyledi.
Şirketin Dış Ticaret Personeli Battal Kula da, ‘Gümrük Beyannamesi ile ilgili teknik belgelerin bilgisayar programı ortamında doldurulması” konulu slayt gösterisini sundu. Konferans öğrencilerin soru ile sona erdi.
Konferansa Hadim Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Durmuş Ali Ceylan, Dış Ticaret Programı Öğretim Görevlisi Taha Bahadır Saraç ile Öğretim Görevlisi Ömür
Hakan Kuzu da katıldı.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com