Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya’da ilk kez düzenleniyor
2008/04/14 11:55
Konya’da ilk kez düzenleniyor


Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da ilk kez Mesnevi’den Hikâyeler konulu kısa film yarışması düzenliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ulusal çapta gerçekleştirilen yarışmaya isteyen herkesin katılabileceğini vurgulayarak, insanlığın ortak değerleri adına söyleyecek sözü olan tüm sinemacıları, sanatçıları ve sanatseverleri bu yarışmaya davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, sinemaya yeni açılımlar kazandırmak, sinema bölümü öğrencilerini ve sinemaya ilgi duyan sinemaseverleri özgün yapıtlara teşvik etmek amacıyla Mesnevi’den Hikâyeler konulu kısa film yarışması düzenliyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eserleri tüm dünyada ilgiyle takip edilen Konya’nın ve ülkemizin büyük düşünür ve şairi Mevlâna Celaleddin Rumi’nin en önemli eseri sayılan Mesnevi’nin sinema diline ve tekniğine oldukça uygun hikâyeler barındırması bakımından zengin bir kaynak olduğunu söyledi. Bugüne kadar pek çok edebiyatçı, müzisyen ve sinemacının da ilgisini çeken Mesnevi’nin sanatçılara ilham vermesi açısından özgün bir konuma sahip olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bu yıl Konya’da ilk kez yapılacak yarışmanın büyük ilgi göreceğini söyledi.
Başkan Akyürek, “Geçtiğimiz yıl Mevlâna Celâleddin Rumi’nin 800’üncü doğum yılı nedeniyle tüm dünyada gerçekleştirilen etkinlikler, kutlamalar, tüm gözlerin Mevlâna’ya ve onun eşsiz eseri Mesnevi’ye yönelmesini sağladı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu ilgiye yeni bir mecra kazandırmak, genç beyinleri insanlığın ortak değerleri üzerinde düşünmeye ve üretmeye teşvik etmek düşüncesinden hareketle kısa film yarışması projesini hayata geçiriyoruz” dedi.
Ulusal çapta gerçekleştirilen yarışmaya isteyen herkesin katılabileceğini vurgulayan Başkan Akyürek, insanlığın ortak değerleri adına söyleyecek sözü olan tüm sinemacıları, sanatçıları ve sanatseverleri bu yarışmaya davet etti.
Mesnevi’nin içinde yer alan hikâyelerin tema olarak ele alınacağı yarışmaya son katılım tarihi 5 Eylül 2008. Sonuçlar Aralık ayında, Mevlâna’yı Anma Haftası içerisinde ilan edilecek. Seçici kurulu sinemaya emek vermiş önemli isimlerden oluşacak yarışmanın şartnamesi ve detaylı bilgileri www.konya.bel.tr adresinde yer alıyor.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com