Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

67 film yarışacak
2008/04/16 13:34
67 film yarışacak


Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü ile Kısa-Ca Film Atölyesi tarafından düzenlenen “8.Kısa-Ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festevali” başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başlayan festivale Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Festival için gelen Jüri Üyeleri, 29 İletişim Fakültesi’nin Dekanları, Öğretim Üyeleri ve öğrencileri katıldı. Selçuk Üniversitesi ile İletişim Fakültesi’nin tanıtan barkovizyon gösterisinden sonra Kısa-Ca Film Atölyesi’nde yapılan çalışmaların slayt gösterisi izlendi.
Üniversite’nin özellikle İletişim Fakültesi’nin aldığı ödüllere artık şaşırmadığını belirten Rektör Prof.Dr. Süleyman Okudan, “Değiştiren ve Geliştiren Üniversite sloganıyla yola çıktık. Bu yolda yanımızda İletişim Fakültesi ekip olarak zaten vardı. Onların başarısı artık beni şaşırtmıyor. Hiçbir yarışmadan ödülsüz dönmediler. Üniversitemizin dışa açılan penceresi konumundaki Fakültemizin yükselişiyle gurur duyuyoruz” dedi.
Bu yıl 8’incisi düzenlenen Kısa-Ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali’ne 29 Üniversite’den 248 kısa filmle başvuru yapıldığını belirten İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, “Öğrencilerimizin birbirinden güzel 27 kurmaca, 28 belgesel ve 12 deneysel olmak üzere 67 filmini izleyeceğiz. Jüri üyelerimiz 2 gün boyunca filmleri izleyip değerlendirme yapacaklar. Festival’de dereceye giren filmler için 18 Nisan’da ödül töreni düzenleyeceğiz. Biz yarışmaya katılan bütün filmlerin birbirinden güzel olduğunu zaten biliyoruz amaç burada yarışmak değil, birlikte bir şeyler paylaşmak, deneyimleri ortaya koymaktır.” Dedi.
Sinema alanında özgün fikirler ortaya koyan, teori ile uygulamayı başarılı bir şekilde yürüten, düşünce ve fikirlerini diğer insanlarla paylaşmak isteyen öğrencileri bir araya getirdiklerini anlatan Prof. Dr. Sümer, festivalin Öğretim Üyelerin ve öğrencilere çok şey katacağını söyledi. İletişim Fakültesi olarak teorinin yanında uygulamaya büyük önem verdiklerini, uygulama gazetesi, radyo, televizyon, ajans, Kısa-Ca Film Atölyesiyle başarıdan başarıya koştuklarını ifade eden Sümer, “Ulusal ve Uluslar arası birçok festival, yarışmadan ödül kazandık. 3 yıldır Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda en çok ödül alan Fakülte olarak adımızdan sıkça bahsettirdik. Üniversitemizin dünyaya açılan penceresi olarak biz güçlü bir aileyiz. Ayrıcalığımız ve farkımızı pekiştirmek için akademik kadromuzu da güçlendirdik. Değiştirme ve geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Yönetmen Nesli Çölgeçen’in Kurtuluş Savaşı’nın son 3 gazisini anlatan “Son Buluşma”nın galası yapıldı.
Festivalin Jüri Üyeleri arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Suat Gezgin, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sezer Akarcalı, TRT Belgesel Yönetmeni Tülay Akça, Drama ve Belgesel Yönetmeni Yalçın Yelence, S.Ü. İletişim Fakültesi Doç.Dr. Aytekin Can, Kanal D Sinema Editörü Fırat Yazıcı, Yönetmen Safa Önal, Sinema Sanatçısı Şemsi İnkaya, Sinema Oyuncusu Janset Dizi, İzmir Kısa Film Festivali Yöneticisi Kayhan Kırmızıgül ve Sanat Yönetmeni Natali Yeres yeraldı. Festival 18 Nisan’da düzenlenen ödül töreni ile sona erecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com