Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İMKB’den Konuk’a özel ziyaret
2008/04/30 16:03
İMKB’den Konuk’a özel ziyaret
İMKB Heyeti, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’la görüştü.



Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u özel olarak ziyaret eden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan ve beraberindeki heyet, Konya Şeker’in borsaya girmesi gerektiği üzerinde durarak, finansman açısından güçlü bir ekonomik yapıya sahip olan Konya Şeker’in borsaya canlılık katacağını söylediler.
Dün, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u Konya Şeker’deki makamında ziyaret eden İMKB Başkanı Erkan ve beraberindeki heyet, 2 saate yakın bir görüşme yaptılar. Daha önce Konya Şeker’de danışmanlık görevi de yapan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Konya Şeker’i yakından tanıdığını ve ekonomik yapısını çok iyi bildiğini belirterek, “Konya Şeker gibi güçlü bir kurum mutlaka İMKB’ye girmelidir. Bu konu üzerinde sayın Başkanımız Recep Konuk’la birlikte uzunca bir süredir görüşüyoruz. Dünya şirketi olmuş ve bu yoldaki büyümesini hızla gerçekleştiren Konya Şeker’in borsaya girmesi, hem borsamıza bin canlılık katacak, hem de Konya Şeker uluslararası alanda daha çok dikkat çekecektir” dedi.
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu, bilgi ve birikime sahip güvenilirliği olan Hüseyin Erkan’ın borsa başkanı olmasını da sevinçle karşıladıklarını belirtti. Recep Konuk, Konya Şeker’in borsaya girmeye hazırlandığı yolunda zaman zaman basın-yayın organlarında haberler çıktığını, ancak borsaya girmek için zamanın şimdilik erken olduğunu ama, bu konu üzerinde de ciddi bir çalışmalarının bulunduğunu kaydederek şunları söyledi;
“Elbette borsaya girmenin bize ve kurumumuza sağlayacağı avantajlar vardır. Biz de bu avantajlardan yararlanmak isteriz. Ancak, Konya Şeker tabana dayalı sermayeden oluşan bir yapıya sahiptir. Bu anlamda da güzel bir model oluşturduk. Yani, borsayı kendi içerisinde buluşturmuş çok ortaklı bir kuruluşuz. Finansman oluşturma ve finansmanı doğru kullanmadaki en iyi yol borsadır. Yalnız, bazı kurumların çok fazla finansman sahibi olmak için borsayı seçtiklerini de biliyoruz. Finansman noktasında şimdilik bizim bir sıkıntımız yok. Ama, bu bizim borsaya girmeyeceğimiz anlamına da gelmemeli. Zamanı geldiğinde, finans ihtiyacı hasıl olduğunda borsaya girmeyi düşünebiliriz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada, Konya Şeker’in özel bir yapısı olduğunu da vurgulamak isterim. Bu yapıya uygun olan ve daha çok kendi ortaklarımızın hisse satın alabilecekleri bir uygulama mümkün olursa bu bizim borsaya girmemizi hızlandırır.”
Konya Şeker’in borsaya girip girmemesi konularında İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un zaman zaman bir araya gelerek konu üzerinde çalışma yapacakları ifade edildi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com