Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İşte kellesi istenen bakanlar
2008/05/03 12:22
İşte kellesi istenen bakanlar


Ak Parti hükümetini yıkmak isteyenlerin istifa etmelerini istediği 5 bakan da, iktidarın önemli projelerine imza attı.

Her şey Ak Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından başladı. Anamuhalefet partisi ve ona yakın sivil toplum örgütlerince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iddianamede öne çıkan ve kamuoyunda rahatsızlık oluşturan bazı bakanları kabine dışında bırakacağına ilişkin söylentiler yayılmaya başlandı.


AK Partililer, revizyon beklentisinin, 'surda gedik açma' operasyonundan başka bir şey olmadığını dile getiriyorlar ve bu oyuna düşmeyeceklerini dile getiriyorlar. Hatta bugüne kadar 'taze kan' gerekçesiyle revizyon talebinde bulunan bazı parti yetkilileri bile, ''Bu dönemde böyle bir değişiklik doğru olmaz'' diye görüş beyan ediyorlar. Ak Partililere göre, 'kellesi' talep edilen bakanların özellikle karnelerinin 'pekiyi' ile dolu olmasına dikkat çekiyorlar.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Bakanlığı döneminde Türkiye'de kimsenin cesaret edemeyeceği bir uygulamaya imza atılarak, ders kitapları bedava dağıtılmaya başladı. Devlet yatırımlarıyla birlikte 110 bin yeni derslik eğitime kazandırıldı. Üniversite kapısındaki yığılmayı azaltmak için 32 devlet, 7 vakıf üniversitesi kuruldu. 10 ilde daha üniversite kurulmasına ilişkin tasarı Meclis'e sevk edildi. 1 milyon 227 bin kişi de düzenlenen kurslarla okur-yazar yapıldı. Öğretmenlik kariyer meslek haline getirildi. Öğretmen maaşlarında yüzde 41 reel iyileşme sağlandı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Sağlıkta dönüşüm programıyla, hastanelerde hastaların, morglarda da cenazelerin rehin tutulduğu günler sona erdi. Aile hekimliği uygulaması başlatıldı. SSK'lı, yeşil kartlı, memur ayırımı yapılmadan tüm vatandaşların kamuya ait sağlık kuruluşlarından eşit şekilde hizmet görmesi ve tüm eczanelerden ilaç alabilmesi sağlandı. Hekim seçme hakkı uygulaması başlatıldı. İlaç fiyatlarını belirleme yöntemi kökten değişti. Bunun sonucunda ilaç fiyatlarında yüzde 1 ile yüzde 80 arasında değişen indirimler sağlandı. Böylece, kamu maliyesinde her yıl 900 milyon dolar tasarruf edildi. 2003 yılından itibaren, 160 hastane olmak üzere, toplam 416 sağlık tesisi hizmete açıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler: Bakü- Tiflis-Ceyhan Transit Ham Petrol Boru Hattı ile Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayarak, kaynak çeşitliliği sağlayacak olan Şah Deniz Projesi tamamlandı. Türkiye'yi dünyanın enerji koridoru yapma yolunda dev adımlardan biri de Samsun- Ceyhan petrol boru hattı projesiyle atıldı. Türkiye'nin yenilenebilir yerli enerji üretimini artırmak üzere harekete geçildi. Kömür, jeotermal ve rüzgar santrallerinin kurulması için düğmeye basıldı. Türkiye'nin en büyük dördüncü barajı olan Ilısu Barajı'nın temeli atıldı. Nükleer santrallerin kurulması için gerekli olan yasal alt yapı kuruldu. Sinop ve Mersin Akkuyu'da ÇED çalışmalarına başlandı.
Tarım Bakanı Mehdi Eker: 70 yıldır bekleyen Tarım Kanunu çıkarıldı. Organik Tarım Kanunu, Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu, Gıda Kanunu, Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu, Tarım Sigortaları Kanunu, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, Tohumculuk Kanunu çıkarıldı. Köylülerin en çok traktör satın aldığı yıllar, hayvancılığın en fazla desteklendiği dönem, ilk mazot desteği, en düşük tarımsal kredi faizleri, en yüksek miktarda tarımsal kredi miktarı, en fazla çiftçi borcunun silindiği yıllar bu dönemde gerçekleşti. Tarım sektörü 3 yıl peş peşe büyüdü ve GSMH'ya katkı yüzde 77 oranında arttı. Sertifikalı tohum, kırsal kalkınma, tarım sigortası uygulaması hayata geçirildi. 765 bin çiftçinin 2,7 katrilyon değerindeki borcunun 1,5 katrilyonu silindi, geriye kalanı yeniden yapılandırıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Yıllarca 'komünist işi' denilerek el sürülmeyen demiryollarına el atıldı. Türkiye'de teknolojisi bulunmayan her türlü elektrikli tren dizisi ve hafif raylı araçlar ile hızlı tren setleri ve hızlı tren yolcu vagonlarının üretimini yapmak üzere Türkiye'nin ilk hızlı tren fabrikası kuruldu. Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, İstanbul-Ankara- Sivas, Ankara-Afyonkarahisarızmir arasında hızlı tren hatları inşasına başlandı. Proje tamamlandığında Ankara- İstanbul arası üç saate inecek. Bostancı-Bakırköy arasını 37 dakikaya düşürecek Marmaray Projesi hayata geçirildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirilmesi Türk Telekom'la gerçekleştirildi. Yüzde 55'lik hisse 20 yıllığına 7 milyar 50 milyon dolara kiraya verildi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com