Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya’da muhteşem neyzenler gecesi
2008/05/03 16:14
Konya’da muhteşem neyzenler gecesi


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya'ya gelişlerinin 780’inci yılı etkinlikleri kapsamında Neyzenler Gecesi düzenlendi. Konya’da ilk kez 14 neyzenin bir arada katıldığı konser büyük ilgi gördü.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya'ya gelişlerinin 780’inci yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Neyzenler Gecesi ile devam etti.
Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen Neyzenler Gecesi’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Mevlâna’nın torunu Esin Çelebi, temsili karşılama programında rol alacak sanatçılar Sacit Onan, Cem Kurtoğlu, Yetkin Dikinciler, Kerem Fırtına ile çok sayıda davetli katıldı.
Neyzenler Gecesi’ne M. Sadrettin Özçimi’nin yönetiminde katılan neyzenler; M. Salim Tokaç, Ahmet Şahin, Salih Bilgin, Kutsi Sezgin, Eyman Gürtan, Kemal Karaöz, Volkan Yılmaz, Hakkı Özçimi, Özer Özel, Ümit Atalay, Ahmet Taçoğlu, Yusuf Kayya, Fahrettin Acar performansları ile izleyenlere muhteşem güzel bir gece yaşattılar. Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nu dolduran Konyalılar, konser sonrası sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.
Programın yönetmeni M. Sadrettin Özçimi, Konya’da ilk kez 14 neyzenin bir araya geldiğini belirterek, muhteşem konseri organize eden Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın sonunda M. Sadrettin Özçimi ve neyzenlere katılımları nedeniyle teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi. Mevlâna’nın torunu Esin Çelebi ise sanatçılara çiçek takdim etti.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com